Bambusov parket (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


frutka_ -> Bambusov parket (2.11.2007 22:39:47)

Z možem bi rada v mansardi položila bambusov parket.
Ali ga res odsvetujejo, ker ni primeren za naše klimatske razmere?
Meni se zdi full eko varianta tale parket, ker se bambus hitro obnvalja, raste kjer hočeš. Tudi lastnosti parketa so primerljive s hrastom, baje je bambus še celo trši.





Annny -> RE: Bambusov parket (2.11.2007 23:30:54)

Bambusov parket je zelo popularen zadnje čase, ja..nisem pa še slišala, da bi ga odsvetovali za naše območje..kje pa si to slišala in zakaj naj bi bilo tako?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




frutka_ -> RE: Bambusov parket (2.11.2007 23:37:06)

Sodelavka ga je želela vnovi bajti in so ji v trgovini rekli, da ni primeren za naše klimatske razmere. namreč da pri nas klima bolj niha kot v aziji in zato spoka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ne vem mi2 sva ga že skoraj naročila in zdaj čekiram inetrnet če bi kaj našla.
po trdoti je celo boljši kot hrast iz njega so celo delali žeblje...
meni je všeč ravno zaradi obnovljivosti.




monja79 -> RE: Bambusov parket (2.11.2007 23:44:29)

Za bambus točno ne vem, ampak midva imava po celem staovanju - mansarda "dusie" (ne znam prav napisat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]), tudi tropski les. Pa nama ga ni nihče odsvetoval iz vzroka, ki ga navajaš. Pa sva bila zelo zahtevni stranki, ki sva se odločala in sva vse prečekirala. Mislim, da je občutljiv enako kot vsak parket, tudi hrast, ki raste pri nas. Ker za parket je zelo priporočljivo, da poskrbiš, da imaš celo leto približno enako vlago v stanovanju. Mi pozimi (pa še talno gretje imamo, ki še bolj izsuši parket) na polno vlažimo zrak z vlažilcem - pa še za nas je bolj zdravo. Poleti pa tudi, predvsem takrat, ko dela klima, ker tudi ta izsušuje zrak.





frutka_ -> RE: Bambusov parket (2.11.2007 23:54:59)

Monja enako mi2. Prečekirala sva vse variante. Bambus nama je všeč, nekaj drugačnega je, pa še dobre lastnosti ima.
Kar me čudi je to, da ga po trgovinah ponujajao ampak odsvetujejo.
Kje sta parket naročila?




Annny -> RE: Bambusov parket (2.11.2007 23:55:30)

U, tudi meni je dusie (doussie??) izredno všeč. Super ste izbrali.

Frutka, glede na to, da obstaja toliko eksotičnih vrst parketov (sama sem se skoraj izgubila med njimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), ki prihajajo iz precej drugačnih podnebnih razmer, kot so evropske...mislim, da dejansko z nobenim od teh lesov ni problema. Že dolgo let jih polagajo po celi Evropi, recimo bambus (ki je 'novejši') od leta 1992 (sem ravnokar nekje prebrala).
Edina stvar, ki mi ni jasna, je to, da sem na nemških straneh prebrala, da je bambus primeren za talno gretje, na slo. pa, da ni..?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A načrtujete tudi talno?

Obnovljiv vir pa je vsekakor tale bambus..pri kolegu so na vrt posadili eno stebelce, lani pa so bambus ruvali ven z bagerjem, ker jim je v nekaj letih prerastel kar velik del vrta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




frutka_ -> RE: Bambusov parket (2.11.2007 23:59:29)

Ne, talnega absolutno ne bomo imeli, ker se bodo mojemu možiju drugače noge užgale od hice![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Resnično nama je dovolj radiator v vsaki sobi in veliko lesa. Tale moderni-sterilni stil mi ne potegne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Les je lep!




Annny -> RE: Bambusov parket (2.11.2007 23:59:42)

Pa še nekaj fotk..zelo lepo

http://www.bambus.si./galerija.php?galerija=Parket#




frutka_ -> RE: Bambusov parket (3.11.2007 0:00:23)

Hihihi...v istem času sva  si odgovorili!




Annny -> RE: Bambusov parket (3.11.2007 0:25:51)

Jaz imam pa moderni stil zelo rada, ampak v kombinaciji z lepimi lesenimi tlemi, pa lepimi barvami na stenah..tisti filing, da vse deluje toplo in domače.
Mogoče so mi zato malo bolj všeč bolj 'močni' parketi (v smislu barve..recimo temnejši, malo bolj rdečkasti...seveda odvisno od prostora, kamor bi ga dala...v otroško sobo bi pa dala bambus ali kaj svetlejšega)

Nočko![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Balonchy -> RE: Bambusov parket (3.11.2007 14:52:44)

Frutka, v treh prostorih imam že deveto leto bambusov parket.
Z njim ni najmanjšega problema (do danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).

Je pa res, da smo ga lani prebrusili in polakirali. To pa zato, ker imam v dveh sobah bukov parket in je bil potreben brušenja - tako smo se odločili prebrusit še bambus - da ne bomo spet delali brezpotrebnega pacanja čez par let.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Če izbereš bambus, ne boš nič zgrešila! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




frutka_ -> RE: Bambusov parket (3.11.2007 22:58:42)

Hvala, info iz prve roke![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Kako pa je s fugami. se fajn dajo spucat?




Balonchy -> RE: Bambusov parket (4.11.2007 12:38:50)

Ni fug. Parket je postavljen dotično.
In mislim, da jih tudi ne bo. Če bi se hotle nardit, so imele tolk let časa![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




frutka_ -> RE: Bambusov parket (4.11.2007 22:49:50)

Mi imamo parket na clic sistem in so fuge vidne. Podobno kot pri laminatu. Najbrž imate klasično položenega, torej brušenje, barvanje.




Balonchy -> RE: Bambusov parket (5.11.2007 15:32:15)

Jp...




Stran: [1]