koliko mleka... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


maya2 -> koliko mleka... (13.11.2007 15:23:53)

Nekje sem enkrat prebrala/slišala, da preveč mleka v enem dnevu tudi ni dobro za otroka... Koliko mleka naj bi torej pojedel/popil 18mesecev star otrok. Mi smo namreč imeli obdobje 4 mesecev ko skoraj nismo jedli mleka, zdaj bi ga pa non stop pila. Meni se ne zdi, da bi lahko bilo 'škodljivo'. Kaj pravite?

lp




jakaracman -> RE: koliko mleka... (13.11.2007 15:38:09)

Tako majhen otrok si sam vzame kar rabi, enkat je več mesa, enkrat več sadja, enkrat več mleka.Skratka ima fantstično samoregulacijo, ki jo potem z leti izgubimo.Včasih, ko telo več rabi tudi več poje, včasih manj.Jaz se s tem ne obremenjujem in ji pustim, da kar ji paše tisto je.Seveda pa so najbrž kakšne izjeme, ki res slabo jejo in je potem zgodba tam drugačna.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.11.2007 14:13:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mojsoncek -> RE: koliko mleka... (15.11.2007 20:50:02)

Nas 18 mesecnik pa zadnje dni nekaj strajka z mlekom. Zjutraj ga sploh noce vec, zvecer se pa potekajo pogajanja in se ustavi pri 1dcl [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No, v vrtcu imajo mlecni zajtrk, zvecer pa dobi ali jogurt ali cokolino. Dokler mi je ostale mlecne izdelke, se niti ne bom sekirala.

Drugace pa ze dober mesec opazam, da je zacel z locevanjem hrane. Enkrat samo krompir, enkrat samo meso, enkrat samo pasto (brez omake) in podobno. Mogove je pa pri babici prestudiral Montignac-ove knjige in se posluzuje taksnega nacina prehranjevanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Stran: [1]