Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu



Sporočilo


Mesečnica -> Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 12:30:30)

Ja, žal sem bila precej šivana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Šivi so sem kar dolgo celili in normalno sem sedela šele kakšen mesec po porodu. Zdaj je od poroda minilo že skoraj pol leta, a imam pri seksu še vedno težave. Oba z možem imava občutek, da je vse skupaj (vhod v nožnico in tudi nožnica) veliko ožje, kot je bilo prej. Brez velike količine lubrikanta sploh ne gre, pa še tako je na začetku odnos malo boleč.

Kakšne so pa vaše izkušnje? Kdaj so bolečine povsem minile (če sploh) oz. kdaj je bil seks končno spet tak kot pred porodom?




Nenya -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 12:37:43)

Men so šivali presredek, ravno tako en mesec nisem mogla sedet in ravno tako je bilo vse ful tesno, mislim da se je nekje po devetih mesecih že mal normaliziralo, vsekakor priporočam lubrikant in pa kar se le da (če maš [sm=duda.gif] verjetno ni veliko časa) predigre.

Moram reči, da je bil po slabem letu seks še boljši kot pred porodom.

Pogum, vse se zaceli in ponovno prilagodi.




Mesečnica -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 12:44:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

Men so šivali presredek, ravno tako en mesec nisem mogla sedet in ravno tako je bilo vse ful tesno, mislim da se je nekje po devetih mesecih že mal normaliziralo, vsekakor priporočam lubrikant in pa kar se le da (če maš [sm=duda.gif] verjetno ni veliko časa) predigre.

Moram reči, da je bil po slabem letu seks še boljši kot pred porodom.

Pogum, vse se zaceli in ponovno prilagodi.


Ja, upam, da bo pri meni tudi tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Že tako je zoprno, ker ti ob vsem delu, ki ga imaš z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , libido kar upade, ko pa te končno spet na polno zagrabi, se spraviš k stvari in ni tako, kot si bil navajen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Včasih imam občutek, kot da so mi deviško kožico nazaj prišili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] .




Petraa -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 13:27:37)

Sem imela epizotemijo ,pa sva imela spolne odnose nekje po 1 mesecu




Mesečnica -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 13:35:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

Sem imela epizotemijo ,pa sva imela spolne odnose nekje po 1 mesecu


Koliko pa si bila šivana? Jaz sem imela šivan maternični vrat, dolg prerez presredka, pa še strganino presredka (žal je imel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako veliko glavo, da sam prerez presredka ni bi dovolj). Res veliko področje, ki je bilo šivano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Kot sem že rekla, sem po 1 mesecu komaj lahko normalno sedela, s spolnimi odnosi sva poskusila po 8 tednih, pa ni šlo; uspelo nama je šele 11 tednov po porodu.

Kakšne izkušnje imate tiste, ki ste bile tudi veliko šivane?




nuala -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 13:36:35)

Po prvem porodu je bilo kar hitro ok ( manj kot 6 mesecev ), po drugem pa je trajalo več kot eno leto, da me ni nič več bolelo.




jazz -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 13:44:56)

Eto, jaz sem tudi imela prerez presredka, ob strani raztrganino in še notri šivanje. Poskusila sva ene dvakrat po dobrih 14 dneh, pa nikakor ni šlo. Potem po kakšnem mesecu je steklo kot je treba AMPAK moja nikakor noče bit vsaj približno takšna kot prej. Želim si bit ožja, pa noben kegl tega nazaj ne spravi!!!!




Pikca -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 15:19:12)

ta prvič je pri meni tudi trajalo ene 9 mes., da je bilo spet kot prej, ta drugič sem bila tudi šivana, pa nobenih problemov




*anč* -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 16:39:01)

oj!

imela sem en notranji šivček in precej prerezan presredek, tko da sm jst tut šele normalno sedela po 1 mesecu.

na začetku so bili spolni odnosi boleči in precej suho je blo vse skupaj ... tko da sm uporabljala lubrikant, po par mesecih se je pa vse znormaliziralo in je zdej tko ko prej, no ja mal širše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].





*tajda* -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (21.11.2007 18:36:09)

Tud jst sem imela prerez presredka,šivi so me nehali boleti po 14 dneh,trenutno sploh nevem da bi bila kaj šivana,sem imela pa ful dolgo čisčo in ko jo je bilo konec sem že dobila tardečo in ko bo te konec bomo spet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]in me je kar malo strah kako bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ašun -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (22.11.2007 11:13:24)

Ja sex je kar malo neprijeten. Vse je suho. Zanima me, katere lubrikate uporabljate? Jaz imam od durexa Play.




novakatja -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (22.11.2007 17:19:03)

Jaz sem danes točno 7 teden po porodu in sem tudi bila šivana, pa ogromno podpludbo sem imela od pritiska glavice na presredek. Na vizitah v P jih je kar vrglo ob pogledu med moje noge. Res je bil krasen občutek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Popravilo se je v 14 dneh, da sem lahko sedela. Pri prvem seksu po 5 tednih sem ravno tako imela občutek, da so me skupaj zašili, pa je moja G na prgledu ta teden rekla, da imam en šiv res visoko gor, da je malo ožji vhod. Dobila sem eno kremo na recept ter navodila, da si moram s prstom raztegovat ta šiv čimvečkrat na dan. Baje da pomaga. Cel žur!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Petraa -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (22.11.2007 17:28:12)

epiziotemija je ko ti pri  robu vulve in s kirurškimi škarjami naredi od 3 do 6 cm dolg rez.Nisem nič čutila in me šivi niso nič boleli.takoj sem lahko sedela,čepela,skakala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]kaj hočeš sem delala-res.
sem imela ogromno šivov
 




nerka -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (22.11.2007 18:33:29)

ja js sm bla tud full sivana.. bla bla bla.. kar se tice seksa pa mene tud se zdej po pol leta boli..pa sm sla k G in mi je rekla da ma mal noznico vneto in da me zarad tega boli... tko da nevem, bols it k G,,, kot pa trpet bolece odnose,,,




jinksy -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (22.11.2007 19:48:06)

Tud jaz sem bila ful šivana in me zdaj na eni strani med odnosom prav zateguje in je zlo boleče. V bistvu je tak kot da bi blo zdaj manj kože kot prej in je vse bolj napeto. Tud sama se sprašujem, če bo kdaj sploh še tako kot je bilo pred porodom, ker zdaj sploh ni užitka ampak bolj trpljenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].




StBarbara -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (22.11.2007 19:51:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica

Včasih imam občutek, kot da so mi deviško kožico nazaj prišili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] .


hehe meni pa še rit, ker nisem mogla kakat normalno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa, da je bilo res vse kot včasih, je bilo ene 5-6 mesecev po porodu.




Mesečnica -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (22.11.2007 22:07:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

epiziotemija je ko ti pri  robu vulve in s kirurškimi škarjami naredi od 3 do 6 cm dolg rez.Nisem nič čutila in me šivi niso nič boleli.takoj sem lahko sedela,čepela,skakala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kaj hočeš sem delala-res.
sem imela ogromno šivov
 


Ja, saj se razumeva glede epiziotomije - kot sem rekla, sem jo tudi jaz imela (prerezan presredek), a žal ni bilo dosti, me je mali z glavico še dodatno raztrgal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Imaš pa srečo, da te šivi niso nič boleli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Mesečnica -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (22.11.2007 22:12:36)

Punce, hvala za vaše izkušnje. Vsem, ki ste še na istem kot jaz (bolečine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]), želim, da bi se stanje čim prej popravilo in boste lahko normalno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image].

P.S. Jaz imam še dodaten problem: moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] je nadpovprečno obdarjen - ne vem, zakaj moškim to toliko pomeni, jaz vedno bolj ugotavljam, da je to bolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] kot pa darilo z neba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




kety99 -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (23.11.2007 23:43:38)

Oba z možem imava občutek, da je vse skupaj (vhod v nožnico in tudi nožnica) veliko ožje, kot je bilo prej. Brez velike količine lubrikanta sploh ne gre, pa še tako je na začetku odnos malo boleč.


Pri nama se dogaja isto! Pa sem 4,5 mesece po porodu...še čakam na dan D, ko bo vse isto, kot je bilo nekoč! Tudi jaz sem imela notranje in zunanje šive.




*tajda* -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (24.11.2007 10:56:50)

No mismo že prvič po porodu in moram povedat da sem bila ful presenečena,bilo je isto kot pred nosečnostjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],upam da se nisem prekmalu pohvalila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Laubica -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (24.11.2007 13:04:48)

P.S. Jaz imam še dodaten problem: moj je nadpovprečno obdarjen - ne vem, zakaj moškim to toliko pomeni, jaz vedno bolj ugotavljam, da je to bolj kot pa darilo z neba .

Se kar podpišem pod to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




lencyyy -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (26.11.2007 9:21:03)

IZVIRNO SPOROČILO: že 35

P.S. Jaz imam še dodaten problem: moj je nadpovprečno obdarjen - ne vem, zakaj moškim to toliko pomeni, jaz vedno bolj ugotavljam, da je to bolj kot pa darilo z neba .


Tudi jaz se podbišem pod tole izjavo,midva sva prvič probala po 6ih tednih,groza[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image],zej pa morem rečt da od takrat sva včeraj prvič,no pa je blo sicerkar boleče ampak se je pol nekako ulavfalo,glih za uživat tko kot pred porodam  ni bilo ja,ampak upam da počasi se bo uredilo.Sem se pa že kr malo ustrašla ker mi pa sploh ni bilo,če je bila le varianta sem se kr zmuznila,kar kocine so se mi postavile pokonci ko sva se zgovarjala o tem,tko da tud upam da se bo sama želja po tem kmalu vrnila na stare tire[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




lilprincess -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (23.12.2007 16:31:17)

Jaz sem imela veliko šivov, ki so še šli narazen ampak se je stanje lepo normaliziralo že 18 dn po porodu. 20 dan sva probala, ker tudi čišče ni več, pa je na začetku čisto malo bolelo, potem pa je blo ok.




Ajvy -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (28.12.2007 9:23:53)

ko je dala G svoj blagoslov.....itak pa mi prej niti na pamet ni prišlo, ker me je tak bolelo




neisha80 -> RE: Če ste bile šivane - kdaj spet seks kot pred porodom? (28.12.2007 15:54:09)

4 tedne po porodu




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>