| 
	   
	    | 
		    
			  | tosja ->  MIŠEK13 - polnjene melancane  (23.11.2007 10:32:07) |  
			  | [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ker ne kupuješ Večera... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ena fina topla predjed...
 
 
 Polnjene melancane
 
 - 4 majhne melancane
 - 20 dag gob
 - 1 por
 - 3 žlice olivnega olja
 - 4 žlice kosmičev
 - timijan po okusu
 - muškatni orešček
 - maslo za pekač
 - sesekljan peteršilj
 - 2 dl zelenjavne juhe
 - 2 dl rastlinske smetane
 
 Pečico vklopimo na 225 stopinj C. Melancane operemo in jih razpolovimo. polovice posolimo in jih v pečici na hitro opečemo (10-15 min). Izdolbemo jim sredico in jo seseklajmo. Gobe in por operemo, osušimo ter drobno narežemo. Vse skupaj podušimo na nekaj olivnega olja, nato dodamo sesekljano meso melancan. Zelenjavno maso potresemo še s kosmiči. Nadev še začinimo s timijanom in preostalimi začimbami. Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Ognjevarno posodo namažemo z maslom, vanjo položimo polnjene melancane in jih v pečici zapečemo. Posebej prevremo zelenjavno juho, ji dodamo smetano, dobro začinimo. Pečene melancane damo na krožnik, jih prelijemo z omako in po vrhu potresemo še s sesekljanim peteršiljem.
 
 
 Dober tek! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
 
 |   
	          | 
 |  |  |