Yucca se suši (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


šnucika -> Yucca se suši (22.12.2007 19:50:54)

Pred dvema mesecema sem dobila yucco -drevo življenja, ki se je kmalu začela sušiti, kljub pravilnemu zalivanju.
Spodnji listi porumenijo in se posušijo.
Postavila sem jo na svetlo mesto,ker naj bi bil pretemen prostor razlog, pa se še vedno suši. Liste odstranjujem, pa bo kmalu čist plešasta, ker ji novi ne poganjajo tako hitro.
A je še kakšen razlog za sušenje....slišala sem, da je možno, da ima črva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




lotoska -> RE: Yucca se suši (22.12.2007 21:53:14)

Mogoče je preveč zalita in so ji zgnile korenine. Nehaj zalivat da se zemlja čisto posuši, pa probaj ji liste škropit z vodo če je vroče v stanovanju. Jaz sem  draceno tako rešila.




ona -> RE: Yucca se suši (22.12.2007 22:57:05)

jaz bi jo za vsak slučaj presadila v drugo zemljo,saj se tale preveč zalita ne bo tako hitro posušila.meni je enkrat tako začela delat in sem jo presadila in se je umirilo izpadanje listov.Drugače pa zalivaj,ko imaš že prav suho zemljo,raje manj vode,kot več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




šnucika -> RE: Yucca se suši (23.12.2007 0:26:22)

Ni preveč zalita....vedno zalijem,ko je zemlja že suha. Kot sem že na začetku napisala...vse delam prav,kot povsod prečitam....se pa vseeno suši.
Baje,da je lahko črv v steblu in da jo moraš postavit v slano vodo,da gre ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...ampak to se meni nekam čudno sliši.




Stran: [1]