Kam z beljaki!? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


hugolina24 -> Kam z beljaki!? (30.12.2007 21:33:25)

sm delala piškote in v receptu ni celo jajce ampak samo rumenjaki, tko da mi je ostalo 10beljakov a ma katera kak pameten recept za kašno sladico al pa kaj iz beljakov




cukr07 -> RE: Kam z beljaki!? (30.12.2007 21:39:01)

Naredi španske vetrnice.




cukr07 -> RE: Kam z beljaki!? (30.12.2007 21:41:34)

Tuki je pa link z receptom: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=8111




Anonimen -> RE: Kam z beljaki!? (30.12.2007 21:42:01)

Preprosto: v pekač daj en biskvit (ga prej spečeš), potem čez čokolado polij in nato snegec iz beljakov. Njami.




lex -> RE: Kam z beljaki!? (30.12.2007 21:51:14)

rulada iz snega je tud dobra ni tolk rahla a je super.
evo recept
4 beljaki
nekaj kapljic limoninega soka (se da tud brez)
4 žlice sladkorja v prahu
60g moke
žlička olja
noževa konica pecilnega
drobtine
marmelada (jaz po vrhu dam še kislo smetano, sam pol več ni dietna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

narediš sneg, dodš limonin sok in sladkor, nato med počasnejšim stepanjem dodamo olje, moko in pecilni prašek. vse to rahlo zmešaš in daš v pekač na peki papir. ko je pečeno posipaš drobtnine (ni pa nujno a se lepše rola) po deski innanj zvrnemo biskvit rulado zvijemo in ohladimo nato namažemo z marmelado. glede na to da maš 10 beljakov lahko vzameš 2 maso ti pride debelejša, drugače je še kr tanka




ZARA -> RE: Kam z beljaki!? (30.12.2007 21:53:42)

V Villach. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Kam z beljaki!? (30.12.2007 22:03:51)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

V Villach. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Tam jih majo že dost.

Lahko jih zmrzneš, dokler se ne spomniš, kaj bi z njimi.




saline -> RE: Kam z beljaki!? (30.12.2007 22:16:10)

Kokosovi poljubčki:
beljak, sladkor, kokosova moka.
Počasi zmešaš, z žličko delaš v pekač poljubčke in spečeš.




Maleal -> RE: Kam z beljaki!? (30.12.2007 23:16:04)

Snežne kepe,mnjami.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lelaval -> RE: Kam z beljaki!? (31.12.2007 6:53:40)

Snežne kepe,mnjami.

Te jaz naredim, ko mi ostanejo beljaki - če delam krofe.

Beljake stepeš in jih požličko daješ v vroče mleko (da so kot kepice) - jih hitro obrneš in vzameš ven. V taistem mleku, kot si kuhala kepice, skuhaš puding (najboljši je vanili) in ga preliješ na kepice. NJAMMMM.




Mikica -> RE: Kam z beljaki!? (31.12.2007 8:31:47)

Ali pa šamrole...spečeš tulce iz listnatega testa in nafilaš s stepenim beljakom in sladkorjem.




Rivi -> RE: Kam z beljaki!? (31.12.2007 8:41:44)

Al pa po "italijansko" MERINGHE:

V 4 beljake (sobna temperatura) daš ščepec soli in jih stepeš v sneg.
Dodaš 400 g sladkorja v prahu.

potem pa to daš v vrečko za okraševanje tort in narediš poljubčke na peki papirju.

Pečeš cca 2uri pri 100 stopinjah C. (Ni ravno energy-sparing[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image])

Lahko jih shraniš v kakšno posodo za nekaj časa. So pa super za okraševanje raznih tort, sladic v skodelicah....mmmmm
[image]http://www.untoccodizenzero.it/uploaded_images/DSCN007144-720267.JPG[/image]








katra55 -> RE: Kam z beljaki!? (31.12.2007 10:27:34)

Lahko narediš tudi kaj od tega:
Kulinarična Slovenija recepti: - Beljakove rezine  
ali
Kulinarična Slovenija recepti: - Hitro, dobro in poceni





noe -> RE: Kam z beljaki!? (31.12.2007 13:43:47)

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Snežne kepe,mnjami.

Te jaz naredim, ko mi ostanejo beljaki - če delam krofe.

Beljake stepeš in jih požličko daješ v vroče mleko (da so kot kepice) - jih hitro obrneš in vzameš ven. V taistem mleku, kot si kuhala kepice, skuhaš puding (najboljši je vanili) in ga preliješ na kepice. NJAMMMM.

Hitro in enostavno, pa še dobro je, samo , da mi prakticiramo kakav od Docele, ker ima ful poln okus,lp




robinzon -> RE: Kam z beljaki!? (31.12.2007 14:03:27)

Tale tort je super, rumenjakov v  čokolado pa ne dam in je ravno tako dobro.
<http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6359>




Stran: [1]