Rojeni DECEMBRA v šolo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja



Sporočilo


valentina2006 -> Rojeni DECEMBRA v šolo (28.1.2008 16:39:29)

Lepo pozdravljeni!!!

Moja hči naj bi letos šla v 1 razred devetletke. Glede na to, da je rojena decembra sem malo v dvomih. Zanima me vaše mnenje o tem, da naj bi šli vsi otroci istega letnika skupaj v šolo. Zanima me tako mnenje tistih, ki ste v podobni situaciji kot jaz, kot seveda tudi mnenja ostalih, ki imate kakršne koli izkušnje s tem.

HVALA




nuala -> RE: Rojeni DECEMBRA v šolo (28.1.2008 17:06:10)

Moj starejši je tudi rojen decembra in gre v šolo. Sem tudi imela pomisleke, še zaradi jezika zraven.
Ampak zdaj vidim, da v vrtcu lepo napreduje, sledi vzgojiteljici, je ubogljiv, priden in vztrajen. Stvari, o katerih se pogovarjajo ga zanimajo, mislim, da se rad uči. Tudi nalogo naredi, kadar jo imajo ( priprava na šolo ). Včasih potrebuje vzpodbudo, ampak mislim, da bo šlo.

Če bi mislila, da za šolo še ni zrel, bi se pogovorila z vzgojiteljico v vrtcu;: ona gotovo pozna njegove sposobnosti. In če otrok še ni za v šolo bi ga jaz sigurno obdržala doma še eno leto. Moja sestra je tako naredila pri enem od otrok in pravi, da je bila odločitev pravilna.




Pauline -> RE: Rojeni DECEMBRA v šolo (29.1.2008 6:24:34)

Po pogovoru z vzgojiteljico in pediatrinjo ( sistematski pri 5. letih ), sem se odločila, da bo šel v šolo. Je prav tako decemberček. Nikoli nisem razmišljala, da bi ga pustila v vrtcu še eno leto....kar sta mi vzg. in P samo še potrdili. Kot mama boš pa najbolje sama vedela.




valentina2006 -> RE: Rojeni DECEMBRA v šolo (29.1.2008 11:38:54)

nuala in Pauline: HVALA vama za odgovor oz. mnenje.




Stran: [1]