| 
				  Enolla ->  RE: Testo za torto iz pirine moke? HELP  (30.1.2008 13:48:02)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   Mislim, da lahko, samo sestavine bodo malo drugačne oz. drugače prilagojene, ker pira je "teţja". Ampak sneg beljakov in noţeva konica pecilnega bo tudi naredila svoje       Sem dobila en recept, če ti bo vđeč. Jaz bi vsaj biskvit naredila po tem receptu      JAGODNA TORTA Z MANDLJEVO KREMO            Biskvitno testo:   4 beljaki   100 g rjavega sladkorja   4 rumenjaki   120 g pđenične polnozrnate ali pirine moke   naribana lupinica ˝ ekolođko pridelane limone   noţeva konica pecilnega prađka (vinski kamen)   Nadev:   100 g mletih mandljev   250 g jagodne kađe   2 jedilni ţlici rjavega sladkorja   sok ˝ limone   Obloga:   2 ˝ dl stepene sladke smetane   250 g jagod       Beljake stepemo v ne pretrd sneg. Dodamo sladkor in z međalnikom međamo đe eno minuto. Dodamo rumenjake in međamo đe eno minuto. Po ţlicah dodamo moko (po moţnosti presejano), pomeđano s pecilnim prađkom in međamo zelo počasi, najbolj primerno je z metlico. Dno modela za torto obloţimo s peki papirjem. Peki papirja ni potrebno rezati v obliki kroga, ampak papir enostavno poloţimo na dno modela, nanj pritisnemo obroč in zapremo, tako da papir z obročem priđčipnemo in hkrati napnemo. Maso vlijemo v model in enakomerno razporedimo. Pečemo 25 do 30 minut v pečici, ogreti na 180 °C (v pečici s kroţenjem zraka pa pri 160 °C), odvisno od debeline testa.      Pečeno biskvitno testo skupaj s papirjem za peko preloţimo na kovinsko ređetko in pustimo, da se ohladi.      Za nadev jagodno kađo zmeđamo z mletimi mandlji, osladimo s sladkorjem ali sirupom in osveţimo z limoninim sokom. Krema je rahlo tekoča, a se lepo vpije v biskvit.      Ohlajeno biskvitno testo prereţemo in namaţemo z nadevom. Prekrijemo z drugo polovico biskvita. Če je nadeva preveč, ga namaţemo đe na povrđino torte.      Torto premaţemo s sladko smetano in narezanimi jagodami.      Ohladimo in postreţemo. Đe okusnejđa je naslednji dan.       Če ţelimo, po enakem receptu pripravimo rulado, le testo pečemo pol manj časa. Pecilni prađek pri ruladi lahko izpustimo.      Po ţelji uporabimo belo pđenično moko.      Čas priprave in peke: ena ura (za model premera 26 cm ali manj).     
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |