Masivne brunarice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


*moni* -> Masivne brunarice (1.2.2008 13:51:01)

Me zanima, če se je kdo tukaj odločil za masivno brunarico? Midva razmišljava o Honki, in sicer za vikend, tako da do velikosti 6 x 8 metrov. Kakšne imate kaj izkušnje? Kateri so še drugi proizvajalci masvnim brunaric?

Lep dan še naprej!




Una -> RE: Masivne brunarice (1.2.2008 14:11:26)

Ko bomo imeli novo hiško, bo lesena.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Honko sva tut midva hotla, ampak je ful draga (vse pripeljejo direkt iz Finske, je ful za čakat) , sicer pa zelo kvalitetna. Bova še vidla...

Tukaj so še nekatere brunarice:
http://www.brunarice.net/
http://www.brunarice.com/
http://www.finnbar-slo.si/
http://www.finlog.si/
http://www.equel.si/lesene_hise.html
http://www.apal-les.si/
http://www.smreka.si/

Bo dovolj zaenkrat?





Anonimen -> RE: Masivne brunarice (1.2.2008 14:13:59)

Midva bova tudi letos verjetno delala vikend. Bo tudi lesena brunarica, velikost tam ene 6x5 + terasa. Bo v dveh nadstropjih. Spodaj mini kuhinja+kkšna velika miza in mini kopalnica, zgoraj za spat.

Ponudbe od proizvajalcev še dobivava, tako da se še nisva končno odločila.




*moni* -> RE: Masivne brunarice (1.2.2008 14:51:58)

Ja, hvala, sej nekaj jih že poznam, ostale še pogledam. karin24, od katerih proizvajalcev pa vidva čakata? Tud midva imava v mislih v dveh štukih, spodajkuhinja z dnevnim prostorom, kopalnica zgorajj pa spalni prostor.

Ja res je Honka je ful draga, zato iševa druge ponudnike. HItim pogledat linke.

lp




Anonimen -> RE: Masivne brunarice (1.2.2008 16:14:41)

Mi jo imamo, sam mislim, da ne točno Honko. Od lani na vikendu. Je samo pritlična. In je super. Edino, kar je- poleti je hudo vroče v njej, zato je fino imeti več okenj, da se zrači.




lev76 -> RE: Masivne brunarice (1.2.2008 21:03:55)

Moni, takšno brunarico v takšnih izmerah imata moja starša.Če želiš dodatne informacije ali pa kakšno slikco mi prosim piši na zs.

Lp

Aja, pa ni od Honke, vendar je njena kopija.Ful je lepa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




*moni* -> RE: Masivne brunarice (3.2.2008 14:06:15)

Aspirinčica, se lahko pozanimaš od katerega proizvajalca ste nabavli in koliko je stala? A je tipska ali je bila narejena po vaših željah? Pa tud kakšna slikca ne bi bla odveč, če jo mogoče imaš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hvala ti in lep dan!




Drnula -> RE: Masivne brunarice (4.2.2008 12:27:10)

Kontio je še. Midva delava masivno leseno hišo z njimi.




*moni* -> RE: Masivne brunarice (4.2.2008 13:40:53)

Drnula, kakšna je pa kakovost in cena? Ali naredijo tudi pa lastnih željah? Kakšen je pa dobavni rok? Maš mogoče kakšno slikco?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lep dan!




andree -> RE: Masivne brunarice (7.2.2008 17:33:21)

Pozdravljeni,

tudi naša družina je tik pre pričetkom gradnje masivne hiše. Hišo smo naročili pri Finlog-u, ki nam je pomagal tudi pri pridobitvi PGD-ja. Hiša je ta trenutek v proizvodnji na finskem pri njihovem partnerju Honkatalot (http://www.honkatalot.fi/eng/index.html). Na izbiro imajo ogromno različnih modelov brun,  na spletnih straneh njihovega proizvajalca pa piše da so vodilni v tehnologiji lepljencev (15 letna tradicija).

Pred nakupom smo imeli možnost ogleda večih že postavljenih hiš med drugim tudi naselja, ki ga gradijo ta hip pri Mariboru.

Seveda smo za ceno lobirali pri večih ponudnikih v Sloveniji, kjer pa je Finlog bil zelo konkurenčen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Drnula -> RE: Masivne brunarice (10.2.2008 11:04:56)

*moni* - kakovost in izgled je isti štos kot Honka. S tem, da je minimalna debelina brun pri Kontio 18cm. Tudi cenovno je dokaj primerljivo, po mojih izkušnjah je precej pogajalskega manevra pri cenah. Pri Kontiu sva prišla skozi cenovno ugodneje, verjetno ker sva bila med prvimi in ker sva imela v rokah že pogodbo od Honke, vendar zelo bolj zainteresirana za Kontio, načrt sfinaliziran, trdno odločena za leseno hišo ... imela vse vse, sam še izvajalca sva rabila... in če so naju hoteli dobit so mogli mal popustiti. Kar se tiče izvedbe in sodelovanja s predstavnikom Kontia v Slo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

se sprašuješ kako lahko dajo predstavništvo takemu tipu.

Bila sva tudi na FinLogu vendar so hitro odpadli, cenovno in sam način gradnje nama je bolj ustrezal od Honke in Kontia. Pa še izkušnje drugih ...

Načrt pri teh firmah ni noben problem več, pa mislim da tudi nikjer drugje ni več. Lahko preprosto narediš skico in ti oni zrišejo. Ne vem kako to obračunavajo pri KOntiu, sva ga delala še pri Honki in so zaračunali 200eur, kar ti potem odštejejo od cene če se odločiš zanje (če verjameš temu). Mislim, da večinoma špila zdaj na ta način.

Zgleda takole
[img]http://www4.slikomat.com/08/0210/an-Pictur.jpg[/img]

In pa začetki naše gradnje, lani oktobra
http://www.facebook.com/album.php?aid=8221&l=0deb2&id=550098924

Če te zanimajo še kaki detajli se oglasi







lunca77 -> RE: Masivne brunarice (11.2.2008 9:22:26)

Hojla Drnula!

Ful lepa hiškica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Me pa zanima malo več podatkov, ker mi tudi razmišljamo o leseni hišici - za bivenje ne vikend. Če se ti da mi lahko na ZS pošlješ malo več o ceni, velikosti pa kje jo imate in tako.

Hvala lunca




Hanna M. -> RE: Masivne brunarice (12.2.2008 11:02:35)

Drnula,

tudi meni je vaša hiška zelo všeč. Zanima me kakšne velikosti je in kakšna je njena cena.
Kako je potekala gradnja, ...

hvala in l.p.




Kostko -> RE: Masivne brunarice (8.4.2009 22:36:37)

Dodatne informacije, cene in kataloge se da videti na strani od podjetja Honkamajat:
www.honkamajat.si




Hope2 -> RE: Masivne brunarice (9.4.2009 5:22:58)

Eno norooo lepo brunarco sem videla v rotar centru na brezovici




Stran: [1]