krvaveče dlesni (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


medika1 -> krvaveče dlesni (12.2.2008 8:29:43)

Pozdravljena dekleta!
Spet se oglašam z enim problemčkom. Sem v 30. t [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in imam zadnjih 10 dni močno krvaveče dlesni. Sploh ko si umivam zobe mi močno krvavijo. Ve morda katera kaj bi lahko pomagalo, kaj naj si nabavim da to umilim?

Hvala vnaprej za vaše nasvete!




manetka -> RE: krvaveče dlesni (12.2.2008 8:43:55)

Mene je doletel enak problem, menda je to zaradi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], moja zobozdravnica je rekla, da je to normalen pojav in da so dlesni tudi otečene, zaradi večjih pretokov krvi po celem telesu. No ko boš rodila bo počasi minilo, drugače pa probaj kolodont parodontax, je zanič ampak pomaga pa. Pa pomaga če si tudi dlesni malo ščetkaš, da se utrdijo. Mogoče je fino da si daš odstranit preden rodiš še zobni kamen, meni je moja zobozdravnica rekla da je to full pomembno, ker z vsakim poljubom in dotikom obraza otroku podarimo miljone bakterij, če je pa veliko zobnega kamna se pa te še raje zadržujejo.
Upam, da sem ti pomagala




2 Sraki -> RE: krvaveče dlesni (12.2.2008 10:32:47)

Je normalen pojav v nosečnosti, vendar je fino če kaj naredimo za dlesen, ki nam sporoča, da rabi pomoč.

Meni je moja zobozdravnica svetovala Gengigel, ki meni zelooooo pomaga. Dlesen, mi je prej pogosto krvavela in je imela že zelo nezdravo barvo, tisto krvavo rdečo. Sedaj ko že nekaj časa uporabljam to mazilo, pa je dlesen postala veliko bolj zdrava, lepe roza barve, kakršna pač mora biti. Krvavenja pa ni več.

Kupiš ga lahko v lekarni ali v Sanolaborju. Stane tam ene 3€, če se ne motim. Imaš ga za precej časa, kljub majhni embalaži. Uporabljaš pa ga tako, da se po umivanju zob, na tanko namažeš z njim po dlesni. Obstaja tudi v spreju, tako si lahko samo pošpricaš po dlesni. To ponoviš nekajkrat na dan, ko nekaj časa uporabljaš je dovolj tudi, če samo zvečer.




medika1 -> RE: krvaveče dlesni (12.2.2008 11:03:31)

hvala lepa za nasvete , zelo prijazno!





Pia77 -> RE: krvaveče dlesni (12.2.2008 19:07:02)

Tudi jaz sem imela nekaj tednov take težave. Pogosteje sem si umivala zobe, si temeljito ščetkala dlesni, na koncu pa sem si usta splaknila še z jodno raztopino za grgranje Betadine ali pa z žajbljevim čajem. Pa so težave kar nekako izzvenele; ne vem, če zaradi mojih aktivnosti in pa itak. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Taula -> RE: krvaveče dlesni (12.2.2008 19:09:49)

Meni pomaga Curasept. So mi nehale krvaveti.




mala pikica -> RE: krvaveče dlesni (13.2.2008 11:04:25)

Jaz ti svetujem zobno pasto parodontax. Je sicer zelo neprijetnega okusa, pomaga pa zelo. Je na osnovi samih zelišč in mineralne soli, zato je tudi neprijetnega okusa. Ampak važen je učinek, ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]