| 
				  nuala ->  RE: Enolončnice  (14.2.2008 10:13:37)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   1. Skuham ta velik bel fižol.      Naredim domačo paradižnikovo omako ( čebula, svež paradižnik ali pelati, korenje, česen, sl. paprika, sol, sladkor, poper, začimbe ). Ko je kuhana jo zmiksam s paličnim mešalnikom.      V paradižnikovo omako stresem kuhan fižol z nekaj vode in narežem notri klobaso, safalado ali hrenovko. Kuham še cca 10 min.   Jemo s kruhom, naslednji dan pa stresem notri kuhane testenine.      To je ena najljubših jedi naše družine, obnese pa se tudi s čičeriko ( jaz dam potem kot začimbo baziliko, za fižol pa timijan ), pazi le, da je dobro kuhana.      2. Na olivnem olju prepražim koščke piščančjih prsi ( prej jih povaljam v moki, da se lepše opečejo in so kasneje mehkejši, nujno pa ni ). Ko so opečeni, dodam drobno zrezano čebulo, premešam, zalijem z vodo, podušim cca 10 min.   Potem, če se mi mudi, vzamem mešano zmrznjeno zelenjavo za mineštro. Začinim, zalijem z vodo in kuham cca 15min.   Če je čas, je zelenjava sveža ( korenje, koleraba, zelena, krompit, grah, stročji fižol, rdeča paprika,... ).      Tudi ta je naš favorit, jemo s kruhom, ostane nam pa ne oz. je naredim toliko, da je za enkrat. 
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |