Grdo urezala (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


saraja -> Grdo urezala (22.2.2008 12:25:04)

SEm se par dni nazaj grdo urezala na desni nogi - gleženj. Sem si nabavila v Dm-u tisto reč, ko si lahko z britvico režeš, sem kar po domače napisala. No in sem se tako urezala, da me ful boli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], niti čevljev ne morem nosit, to pa je zdaj ful moteče, ker jih bom morala nosit!Kaj si naj dam gor, da se čimprej zaceli!

Pa nasvete prosim, hvala!




srki -> RE: Grdo urezala (22.2.2008 12:31:36)

Kakt tanek obliž, pa z bepantenom namaži, če kaj vem, je proti ranam tudi.




Naja31 -> RE: Grdo urezala (22.2.2008 12:47:44)

Dm-u tisto reč, ko si lahko z britvico režeš


A to misliš tisto za rezanje trde kože s pet?

No, meni se še ni uspelo porezati po gležnju, ampak se mi je tudi zgodilo, da sem preveč zarezala na peti. Samo meni se to ponavadi zgodi poleti, ko lahko nosim natikače pa ni tako hudo. Pa nekaj dni se vedno šepala, ker nisem mogla na peto stopiti.




saraja -> RE: Grdo urezala (22.2.2008 13:02:03)

Ja tisto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]reč, ja pa malo šepam ja! Saj niti sama ne vem, kako sem se lahko tako urezala, ampak sem se, no malenkost nad peto, ne ravno po gležnju no! Sam sem se pa kar globoko. Ker sem to delala prvič in je bolj taka čudna ta stvar. Jao, pa še dodatne britvice sem si zraven nabavla. Jih bom že v promet spravla.




Anonimen -> RE: Grdo urezala (22.2.2008 15:03:49)

Joj, me je kar skupaj vleklo ko sem prebrala.
Daj si razkuži okolico z alkoholim po rani pa si fiziološko polij da jo izpereš, potem pa namaži z bepantenom ali pa kakšno drugo kremo za te zadeve, ki deluje kot antiseptik in celi rane. Čez si daj kakšno gazo in zalepi.





saraja -> RE: Grdo urezala (22.2.2008 19:27:20)

Sem naredila, boli pa ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], se mi je pa začelo gnojit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Upam, da bo bepanten pomagal!




Anonimen -> RE: Grdo urezala (23.2.2008 0:03:23)

Sem naredila, boli pa ko , se mi je pa začelo gnojit . Upam, da bo bepanten pomagal!


Verjamem, da boli ko sam satan ja. Če se ti gnoji čim večkrat izperi rano in poskusi odstranit zagnojeno. Pojdi v lekarno in naj ti dajo nekaj za namazat, včasih se je dobil en prašek v taki oranžni plastični steklenički, pa se kot zakleto ne spomnim zdajle kako se mu je reklo. Najbolje, da vprašaš kaj ti priporočajo.

No, pa nikar si več ne delaj takih operacij[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] 




honey -> RE: Grdo urezala (26.2.2008 8:21:34)

Ja, tudi jaz sem se enkrat urezala s tistim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. No, pa sem govorila s pedikerko in mi je rekla, da če si to delam doma, da naj bom pazljiva in takoj, ko čutim, da je rezilo prišlo do "kože" (se pravi, ko sem odstranila tisto trdo kožo), neham z rezanjem. In res se nisem nikoli več urezala, pa si zdaj to redno delam - sploh poleti, ko sem v papučah mi je grozno grdo in si drsam 1x na teden. Ja, boli pa res, vem.




pijja -> RE: Grdo urezala (26.2.2008 8:35:08)

včasih se je dobil en prašek v taki oranžni plastični steklenički, pa se kot zakleto ne spomnim zdajle kako se mu je reklo. Najbolje, da vprašaš kaj ti priporočajo.


Najbrž misliš Bivacin prašek,včasih smo s tem otroku posipali popek ,da se je zasušil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]