rdeče lise na rokah - otrok (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Volga -> rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 9:19:51)

Kaj mislite, od česa bi lahko bilo? V nedeljo je rolal, pa je imel ščitnike na rokah, dlaneh, sem rekla, O.K., verjetno so ga tiščali, namažem z Bepantenom in je bilo potem v torek zjutraj v redu. Včeraj zvečer pa spet vidim, da ima rdeče: na zunanji strani zapestja, pridejo pa taki drobni rdeči flekci, malo izbočeni in hrapavi. Ampak to samo tukaj na rokah in nikjer drugje. Potem sem pomislila, ad ga morda kakšna jakna spodaj šlesa, pa je imel v nedeljo drugo kot včerjaj, no, včeraj je imel samo velur, od tega pa zagotovo ne more pridt.

Saj ni zdaj, da bi bilo ne vem kako moteče, samo tako pač vprašam, če bi morda katera kaj vedela. Ko ga namažem s kremo, pravi, da ga peče, moram pihat, potem je pa dobro. hecno mi je malo.




Maxica -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 9:26:43)

To se je tudi meni kdaj naredilo, npr. pod kakšnim paskom od ure, če je bil plastičen recimo. Kot nekakšen ekcemček. Očitno ga nekaj draži tam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]




Felicity -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 9:32:17)

KAj pa od kakšnega agresivnega mila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Podobno sem imela sama, ko sem si v službi več x na dan umivala roke in sem ugotovila da je bilo ravno od tistega mila. Ko ga nisem več uporabljala, so izpuščaji izginili sami.





Volga -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 9:35:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

KAj pa od kakšnega agresivnega mila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Podobno sem imela sama, ko sem si v službi več x na dan umivala roke in sem ugotovila da je bilo ravno od tistega mila. Ko ga nisem več uporabljala, so izpuščaji izginili sami.




kaj pa vem, če bi bilo od mila, bi bilo po celih rokah, to pa je samo na zunanji strani zapestja. pa tudi milo imamo vedno enako l occitanovo, tako da dvomim. Ja, Maxica, se tudi jaz najbolj nagibam k temu, da ga kaj draži, samo ne morem pogruntati kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




piščanc -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 9:40:11)

jaz uporabljam za roke samo trdo milo, ker drugače me vse srbi.

naši frčafeli je pomagala krema Becutan, sicer je precej navadna, ampak vsebuje ribje olje. dermatolog je pa rekel da je vsak izpuščaj vnetje kože oz. dermatitis, samo vzroki so različni. mogoče je samo mrzel zrak in sonce. neguj mu z negovalno kremo, pa poizkusi različne. bepanthen malo suši in ni najbolj primeren. poizkusi kreme brez cinka.




Volga -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 10:05:39)

Ponavadi ga mažem, tako, recimo 3 x na teden zjutraj po rokah s karitejevim maslom od l occitana, to tako, preventivno. Zdaj, ko je imel izpuščaje, sem ga z bepantenom. A potem misliš, da kako ribje mazilo ali kaj pdoobnega, recimo jekoderm, če še obstaja? Becutan pa tudi ne vem, če sploh še obstaja, je pa drugače to krema moje mladosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] no, verjetno kar naše mladosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




*sweety* -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 12:15:13)

no naša tamala ima točno takšne fleke po rokah od zapestja do komolca kot jih opisuješ ti Volga, pa mi je rekla P, da je to od vode, in res ko ima roke več v vodi ali se zvečer kopa, ji ful ven udarijo, potem pa se spet poleže. In nevem kaj na naredim, da bi izginilo?




Volga -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 12:19:46)

Naš ima samo na veličini recimo 4-4 cm, ne skoz do komolca. Voda? Samo zakaj pa potem ni vsa flekasta, če je od vode?




Anonimen -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 12:29:00)

Pri naši starejši so se rdeči fleki pojavili v zimskem obdobju. Je pa pri njej potem zgledalo, kot bi se osušilo.. Sem jo mazala samo z olivnim oljem in eno kremo EXOMEGA kremo (Ducray) za atopično kožo in je zelo pomagalo. So se pa ti rdeči fleki pokazali tudi samo na vedno istih delih (podlaht, vratni pregib) če je npr. pila kakšen sok za mešanje ali pa instant juho.




j6 -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 12:41:14)

MOJA tamala ima isto, vzrok je mraz, voda suha koža, vsak večer namažem z Bepanthenom ali kako drugo zaščitno kremo. POMAGa.




*sweety* -> RE: rdeče lise na rokah - otrok (27.2.2008 12:44:22)

Volga jaz se tudi to sprašujem zakaj samo po rokah in samo ta del od zapestja do komolca? Nimam pojma, ima že kar nekaj časa in če ne bo kmalu boljše bom šla spet k P. Je pa res, da ko si roke umiva doma in v vrtcu ima ta del roke vedno stik z vodo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]