prehrana po operaciji žrelnice (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Vittel -> prehrana po operaciji žrelnice (27.2.2008 12:41:07)

Ojla!
Danes sva z mojim sinom (3 leta) prišla iz bolnice po operaciji žrelnice. In zaradi izredno skopih navodil glede hranjenja mi sploh ni jasno kaj sme jesti. Rekli so mehko kuhano in pasirano, ne sladko, ne kislo ne začinjeno. Ne je čokolina in podobnih kašic. Prosim če imate kaj nasvetov, kaj je najbolj primerno? Rad ima riž in makarone ampak tega verjetno zdaj ne more jesti?
Prosim za kakšen nasvet. Hvala lepa in lep pozdrav.




Veverička -> RE: prehrana po operaciji žrelnice (27.2.2008 12:46:23)

Jaz nisem nič komplicirala. Sicer pa ima tak najraje pire in špinačo, krompirjev golaž, zelenjavne omakice in juhe. Pa jogurte in skute je jedel. Je pa bilo kmalu bolje, tak ga moram vedno prosit, da kaj poje, ker se mu preveč dogaja. Tako, da jaz nisem opazila kakšne razlike...




j6 -> RE: prehrana po operaciji žrelnice (27.2.2008 12:48:56)

Jaz sem delala na ORL  kot sestra in ti lahko pvem iz prve roke. Lahko je makarone, omako pire krompir, sladoled, v glavnem lahko je vse samo mora biti zmečkano, oz ne sme biti grobo da bi dražilo rano. Ne sme kislega, ne sme gaziranih pijač,, čipsa smokijev... Tako hrano 5 do 7 dni potem pa lahko dalje normalno prehrano kot prej. A ja  v primeru bolečine calpol  sirup ,lekadol ,ali kar pač imaš doma. ASPIRINA NE SME.




MAŠKA -> RE: prehrana po operaciji žrelnice (27.2.2008 12:51:35)

Moja punca je bila operirana pred kakšnim mesecem. Jedla je vse (tudi riž, makarone, pire krompir, piščanje meso, hrenovko, enolončnice... razen kislega (solate, sveže sadje), sladkarij, kruhove skorje, čipsov, keksov, odsvetovali so mi tudi fižol.
Je pa bila z nama v sobi že ena večja punca, prav tako operirana na žrelnici in je rekla, da že drugi dan je sploh nič več ni bolelo in da bi že lahko popolnoma vse jedla in se je prav jezila, ko je dobivala pasirano hrano.




žigolino -> RE: prehrana po operaciji žrelnice (27.2.2008 12:51:48)

To kar so ti povedali je vse,kaj druga ti res niso mogli.
Jaz tudi nisem komplicirala preveč,Zelenjavne juhe sem pratlačila z vilico,v govejo sem zakuhala kašo,al pa kr zlate kroglice,riž sem mu malo bolj skuhala in makarone tudi in fajn polila z kakšno omako.Edin meso sem mu sesekljala tako kot je dobil v bolnici,pa ene dva dni je jedo čufte v omaki in pire krompir,ker jih ima ful rad.Pa kakšne palačinke tudi lahko,vsaj tak so meni rekli.




Stran: [1]