Cena soglasij (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Dadi -> Cena soglasij (27.2.2008 16:47:26)

Me zanima koliko ste dali za vsa soglasja,(komuala, elektrika, plin, Telemah, telefon, tisti ki na novo gradite?
Pa iz katerih občin ste-če ma to kej veze ne vem...tolk da vem prbl. pričakovat in €-rčke pripravit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




natasaom -> RE: Cena soglasij (27.2.2008 17:01:06)

za elektriko je bil soglasje 400evrčkov.smo pa na novo števce dali-večstanovanjska hiša




Pikec -> RE: Cena soglasij (27.2.2008 17:02:37)

Po ZGO soglasodajalci ne smejo zaračunat nič. So si pa zagotovili v svojih zakonih da neki zaračunavajo. Ampak vsa soglasja naj ne bi pršla prek 1000€




pikicatalonica -> RE: Cena soglasij (27.2.2008 17:48:49)

Tako naj bi ta zadeva prebližno zgledala!

Spremembe in dopolnitve Zakona o graditvi objektov (ZGO-B1), ki se bo začel uporabljati od 15.3.2008 naprej je jesno napisano, da pristojni soglasodajalci (to je občina, komunala, elektro, telekom, itd.) ne smejo več zaračunavati nobenih stroškov in upravnih taksa za izdajo projektnih pogojev (pridobiš jih v fazi Idejne zasnove, če se obravnavani objekt nahaja v varovalnih pasovih gospodarske infrastrukture ali ostalih varovanih območih), soglasij na Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (pridobiš jih v fazi projektiranja PGD-ja od vseh tistih od katerih si pridobil projektne pogoje) in soglasij za priključitev objekta na gospodarsko infrastrukturo (to soglasje je v tem ZGO-ju nova zadeva in ga potrebuješ v primeru, da se priključuješ na gospodarsko infrastrukturo).
Ko imaš vse te potrebne zadeve dobiš gradbeno dovoljenje!

Do sedaj so posamezni soglasodajalci projektne pogoje in soglasje zaračunavali! Naprimer vse občine, ministrstva oziroma državni organi so lahko zaračunavali samo upravno takso (ca. 3 do 20€, kar ni tako veliko), ostali soglasodajalci, kot so telekomi in nekatere komunale, ki niso v večinski lasti občin pa so zaračunavali manipulativne stroške izdaje projektnih pogojev in soglasij po svojih uradnih cenikih (cene se gibljejo nekje od ca. 30 do 200€).

Seveda pa ko začneš z gradnjo in prideš do trenutka ko dejansko potrebuješ vse te priključke pa moraš it do posameznih upravljavcev kjer ti dejansko zaračunajo posamezne priključke. Cene tega so pa verjetno ogromne ampak ne morem komentirat ker to pa več ni moj "foh"!

Upama, da sem bila v pomoč!

LP, pikicatalonica




Lory -> RE: Cena soglasij (27.2.2008 17:49:07)

Leta 2006 za vsako soglasje sva dala cca 10 jurjov še v tolarjih takrat.




Dadi -> RE: Cena soglasij (3.3.2008 23:01:35)

Ja evo prvi od elektra je že...cca 400€[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]...




Stran: [1]