|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBRČICE 2008
5.3.2008 11:05:50   
emina83
oj!

evo da vas še jaz malo pozdravim. zjutraj sma ble s tamalo na posvetovalnici, in sma šele prejle prišle domov, tak da sem komi prišla na vrsto za kavico, ki jo zdaj lepo srkamuser posted image user posted image user posted image


kar se prehladov tiče, sem jaz čist fertik, totalno mam nos zabasan, kašljam kot zmešana, glavo mi bo razneslo, tak da..., je pa tud moja malauser posted image prehlajena ravno tako kot jaz, in ko kašlja med spanjem me kr pri srčku stisne, taki močen kašelj ima. upam da se čimprej pozdravimauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pa tudi vse ostale ki ste bubane user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

jaz pa tudi nimam nobenih znakov da bi bilauser posted image , edino mogoče me križ malo bolj boli kot v prvi user posted image ampak, nič drugegauser posted image , tak da res komi čakam na pregled!


aja, mlada sem pa 25 let!

lep dan še naprej

(odgovor članu murva)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: NOVEMBRČICE 2008
5.3.2008 13:24:00   
smotka lonib
emina83!
najprej čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image ! aprilski lumpje in lupmike te močno pogrešamo, ker se že dolgo nisi nič javila. zdej vidim zaklaj, ker si bila v akciji user posted image za novim članomuser posted image . mirno in lepo nosečnost ti želim. user posted image user posted image user posted image si mi pa naredila lušte. bi jest tud kr še enga, ker tok uživam z Zalo.

čao!


_____________________________

Nejc 15.9.1995 (53cm, 3320g)
Vanja, 24.11.2000 (59cm, 4880g)
Zala 29.3.2007 (54cm, 3970g)


(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: NOVEMBRČICE 2008
5.3.2008 13:38:07   
SSheila
Hvala za odgovore punce. Morem rečt, da sem se kar malo oddahnila od tega.
Zanimivo... rekla sem si, da ko bom noseča ne bom mislila na nazaj, da ne bom komplicirala in zganjala panike, pa kar ne morem. No, pa sej verjetno je normalno, ne, da me skrbi.
Jst vam povem, da prav uživam. Zato, ker sem se že v 1.nosečnosti naučila poslušat svoje telo, kaj mi paša in kaj ne in se vzela več časa zase.  No, potem je vse to minilo.. zdaj pa opažam da spet počnem le to, kar mi paša, kar me veseli, brez da bi se silila in imela feeling, da "moram" in da bi bilo prav. Ni to full fajn občutek? user posted image

No, jst samo upam, da bomo spelajle to do konca user posted image


(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: NOVEMBRČICE 2008
5.3.2008 17:06:10   
pebi
Hej,
no jaz imam po svojih izračunih rok 10.11., bomo pa videli po prvem pregledu točno kdaj bo. Zaenkrat se počutim ok, razen velike utrujenosti. Čeprav je otročiček načrtovan in zaželen (nismo sicer mislili, da bo uspelo že v prvem poskusu), me vseeno malo grabi panika, kako bo z dvema otročičkoma. Ampak to je verjetno normalno. Če bo tako priden, kot je naš prvi, botem bo super. user posted image

(odgovor članu SSheila)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: NOVEMBRČICE 2008
5.3.2008 20:58:11   
lyra*
hej hej user posted image

kako smo?  meni je danes že celi dan takoooo slabo pa zaspana sem...user posted image

da vam nekaj povej...bol in bolj se približuje moj pregled bolj mam jaz slabi občutekuser posted image user posted image

(odgovor članu pebi)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: NOVEMBRČICE 2008
5.3.2008 22:03:07   
Polynesia
Lyra* ne imeti slab občutek, no sej vem da bom jaz ista ko bom imela prvi pregled, ampak vseeno, moramo se spodbujati drugače ne bo nič.
Kam pa pridemo z negativizmom?!?! user posted image

Jutri mislim da moramo navijati za  ANIME, mislim da ima ona jutri pregled in ma da se nam takoj javiš.

Drugače pa punce vem da se bojite, taprava vas je zdej najdla tolažit, samo pismo rosno če se same med sabo ne bomo tolažile, ja kdo hudiča nas pa bo*?!*! Verjamem da je tale prvi pregled prava mora, posebaj za tiste, ki smo imele prejšnjo nosečnosti s slabim iztekom, pa vendar, s pozitivno energijo bomo tudi slabo voljo odgnale, kajne user posted image

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 5.3.2008 22:04:07 >

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 7:58:37   
Bety upa
Hojla souser posted image !

Anime...Držim pesti za danes....in ne skrbi...vse bo OK!!!

Vsak pregled je stresen....Prvi naj bi samo dokazal, da ne gre za IMN....Ker narobe lahko gre kadarkoli...

Zvečer, na kanalu A je bila britanska dokumentarna odaja o splavih. Zelo zanimivo. Pri nas se ne ubadajo tako s tem problemom, še posebej če imaš več kot 35 let. Te kar v koš vržejo, na katerem piše "Stara".....jah.....Ta stereotip je pri nas tako močan, da bi še jaz isto mislila za žensko, ki po 40.letu zanosi. Upam, da se bo to spremenilo v naslednjih 50.letih, ker je občutek neprijeten. Jaz ne poznam žival, ki ji rečejo, da je breja, vendar njeni mladiči so sigurno vsi zveriženi. user posted image

Če niste gledale, vam samo povem, da vzrok za splav je lahko: čista slučajnost, genetska napaka (ki se pripeti vsakomur), premalo vgnezden zarodek, slab pretok krvi od zarodka do mamice, avtoimune bolezni in protitelesa,ki napadajo posteljico (Ta posledično premalo hrani zarodek in povzroči srčni zastoj najpogosteje v 9.tednu).....

Poleg aspirina in heparina(za redčenje krvi, preprečevanje strdkov,...) pa dobijo še steroide. No, jaz pijem Medrol, ki je kortikosteroid. Upam, da pomaga tudi tako dobro. In moji zdravniki me debelo gledajo in ne verjamejo v to zdravilo. Prav teško mi je dobiti pravo terapijo. Vse napotke mi je dal Pušenjak in Medrola mi bo zmanjkalo čez 15 dni. Če ga ne dobim pri nas na recept, potem bom mogla v tujino si ga kupiti samoplačniško. To škatlo pa mi je predpisal dr.Reš, ki tudi ne verjame in se prav nič ne zanima za vzroke za splave. No...Dovolj o tem...

Jaz sem popoldan kar utrujena. Veliko počivam doma. Vzela sem za naslednja dva tedna dopust (stari) in bom malo odpočila psiho.

Najhujše mi je, ker ne smem vsem (nobenemu) povedati za nosečnost. Ta opravljanja in skrb za tuje težave mi niso prav nič všeč.

Imejte se lepo ženske...

Anime..še enkrat....Mislim na tebe in držim pesti, da je vse OK.

LP

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 10:56:39   
Polynesia
Hmmm, tale tema novembrčice pa kar mal spiuser posted image .

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 13:28:13   
oktoberka
Sam tok da se na hitrco javim.
Prehlad me je čist povozu in dotolokel. Glavo mam tako kt bi me kamion povozu, sinusi me bolijo, kiham kt mal zmešana, pod nosom mam že vse zdrgnjen od smrkanja.. Skratka podn.
No, za povrh vsega pa sem včer pristala še na urgenci na ginekološkem oddelku. Ob 13h me je začel tko bolet v levem delu spodi, pol sem šla na wc, pa je blo par kaplic sveže krvi. Pa sem klicala g in je delal samo do 13h, tko da sem ga zamudila.Sestra je rekla da nej preidem kao dons dop al pa kr na urgenco. Tko da smo pol kr takoj šibal. So me pogledal in je vidt vse bp, sam ne vid se še nč nosečnosti, ker sem šele 5-6 teden. Tko da so mi kri vzeli in nosečniški hormon je, pa tud glih prou ga je za gestacijsko starost.  Dala mi je recept za buscopan- ampak mi nč ne pomaga, pa počitek, kokr se le da pr 5mesečnem dojenčku. Rekla mi je, da je vsa ta bolečina, ki sega tud dol v levo nogo prihaja njbrž od tega, ker je zgodnja nosečnost in tok hitr po porodu. Da me bo lahko celo nosečnost dajalo, al pa kšn boleč križ, al pa kej tazga.
V sredo sem naročena k svojmu g, ker nej bi se pa takrt že vidl na čem smo.

Rekla mi je, da če me bo še ful bolelo, da nej pridem nazaj, da me bojo mel na opazovaju. Zvečer me je še bolj zvil, tko da sem klicala, ampak je rekla  da mi ni treba hodt, ker ni nč vidt da bi blo kej narobe in da mi nimajo kako pomogat.

Dons je moj vzel dopust, js pa že cel dan ležim, jutr pa pride moja mami k men, ker gre moj službeno v nemčijo.

No, zdele grem pa nazaj počivat, ker me že boli.




_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 13:50:10   
varci
Oktoberka, ti samo počivaj in misli pozitivno boš videla da bo vse OK. Sej vem, da je težko, jaz vem, ker sem imela že 2 ss pred to nosečnostjo in vsake 2 uri letam na wc gledat, da ni kakšen flekec na hlačkah. Na momente sem ful pozitivna na momente pa niti ne.
Aja hodim pa tudi k homeopatinji. Začela sem po drugem ss in sem zdaj takoj zanosila. Poleg tega, da skrbi za mojo psiho in spodbuja razvoj nosečnosti mi zdravi tudi ščitnico (hipotiroza). Nekaterim se te vrste zdravljenje verjetno zdi brez veze, vendar jaz se počutim veliko bolje. Mislim pa, da večji del na vse vpliva psiha.
Slabo mi ni še nič in me včasih kar malo skrbi, edino joškice me pa ful bolijo.

Pridne bodite user posted image

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 16:34:47   
ANIME
Evo mene s prvega pregleda ... in kaj sva videla ... 2 pikici!!!!user posted image user posted image user posted image
Resnično sta se oba obdržala! Moj je sicer še malo v dvomih kako bomo to zmogli, jaz pa že skačem od veselja.

Za enkrat je rekel, da je vse OK, ampak je prezgodej, da bi se lahko kar koli napovedalo. Čez 14 dni imam ponovni UZ.

Kakšen kamen se mi je odvalil od srca ...

LP vsem in se slišimo jutri.

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 16:46:57   
Polynesia
ANIME waaaaaaaaaaaaaaaaaaw, to pa je presenečenje, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii...a srček si že vidla al je prekmalu???
Kakšna lepa novička, seveda bomo držale pestke še naprejuser posted image .

A gre lahko na prvi pregled moj mož z mano, ker me je full strah zarad prejšnje neuspele nosečnosti, pa sem si rekla da mi bo lažje če bo šel še on zraven?

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 17:20:52   
lyra*
aaaaaaaaaaaaaaa anime čestitke!!! sem zelo vesela! ju3 pa čaka mene...user posted image

veš da mam jaz tudi možnost za dve pikiciuser posted image user posted image  če pa sta ali pa ne pa bomo videli ju3!

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 17:21:54   
lyra*
oktoberka  ti samo počivaj zdaj pa se lepo pozdravi,da boš pol lahko uživala!
user posted image user posted image user posted image  za tebe!

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 18:17:31   
pika74
ANIME čestitke  user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 18:56:37   
varci
Super ANIME, čestitke, daj povej ali se je srček že videl ali je bilo še prezgodaj?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 19:19:24   
ANIME
Hvala punce. Jaz sem tudi čisto iz sebe in sploh še ne dojemam!
Srčka se še ni videlo, je rekel da je še prekmalu. Zato sem pa naročena čez 14 dni.
Mi je bilo pa smešno, saj sem bila v zadnjem mesecu kar nekajkrat na UZ, kjer so mi spremljali rast foliklov. In moram reči, da otročka izgledata "isto" kot takrat folikli user posted image  (med nekakšno belino sta samo dva črna "fleka")

lyra ... držim pesti na rokah in nogah za jutri in čim prej sporoči rezultat!!!!user posted image user posted image user posted image

Polynesia ... pri meni je bil moj zraven, saj sva že nekaj časa hodila v ambulanto za neplodnost in tam je ves čas zaželjeno, da sta oba - da je neplodnost stvar para in ne posameznika.
Kako pa izgleda "redni" pregled pa pojma nimam, saj je to moja prva nosečnost.
oktoberka ... počivaj in čim prejšnjo okrevanje ti želim!

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 20:44:42   
lyra*
kaj zdaj novemberčice kje se skrivate??
ju3 pa je moj "veliki" danuser posted image komaj čakam!
tako da držite pesti da bo vse vredu!

a mislite da je zdaj v zgodnji nosečnosti slabo, če dosti tečeš?
drugače pa sem zadihana že ko malo hitreje hodim z mojim kužijem!user posted image user posted image

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: NOVEMBRČICE 2008
6.3.2008 23:05:15   
Polynesia
lyra* seveda bomo tudi jutri za tebe držale pestke, ti pa le glej da se nam javiš z novičko.
Jaz sem pa rekla da bom jutri poklicala G za prvi pregled, ampak kje je šele to, ni kaj, bo treba potrpeti.

Kar se teka tiče ti ga odsvetujem, vsaj na začetku...sicer pa daj jutri G vpraša. Ampak sej veš kako je, vsaka zase že ve do katere meje gre lahko.
Jaz ko sem prišla iz službe posesala, prah pobrisala, kopalnico spucala in me je pol ful neki zaćel bolet desno spodaj, sem šla mal pred tv počivat in je nehalo...tko da mislim da je potrebno, da poslušamo svoje telo.

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: NOVEMBRČICE 2008
7.3.2008 9:37:49   
emina83
dan!

ANIME bravo!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image fuuuuul držim pesti, da bo še naprej vse ok!!!!


oktoberka bo treba čim več počivat, a ne?  ti se  kr lepo vsedi in si odpočij in misli le na sebe in svojo malo večjo in malo manjšo pikico! vse ostalo bo počakalo!

evo tud jaz sem čisto nahodna, grlo tako za znoret, sam vročina mi še manjka. danes zjutraj me pa še na desni strani hrbta fuuul boli, ne vem a sem tak čudn spala al kaj,ampak me res ful boli, kot bi me vščipnalo, tak da že resno premišljujem o kakem zdravnikuuser posted image

no. lepo se imejte!

p.s. mal bo treba tole našo temo oživetuser posted image

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: NOVEMBRČICE 2008
7.3.2008 9:56:13   
Polynesia
IZVIRNO SPOROČILO: emina83

p.s. mal bo treba tole našo temo oživetuser posted image



Se strinjam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: NOVEMBRČICE 2008
7.3.2008 10:36:04   
Polynesia
Evo sem klicala za prvi pregled, ki ga imam 26.03. ob 8:15h....uf, že zdej ko pomislim na pregled, ko se bom ulegla na mizo za vaginalni UZ, umrla bom od strahu, če bo pikici tiktakal srček...ampak vem da moram biti pozitivna, da bo pa tokrat vse v reduuser posted image

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: NOVEMBRČICE 2008
7.3.2008 11:15:48   
ANIME


user posted image


PDP        Ime               (št.user posted image , št.user posted image )  starost    kraj       pregledi  
===============================================
 
01.11.    Animeuser posted image user posted image      (1user posted image ,0user posted image )        28 let,      LJ        UZ 20.03.
 
02.11.    varci              (3user posted image ,?user posted image )        28 let,      LJ        pregled
 
02.11.    Iyra*             (?user posted image ,0user posted image       27 let       MB       UZ 07.03.
 
02.11.    emina83        (2user posted image ,1user posted image )        25 let        CE       UZ 26.03.

04.11.    Oktoberka     (2user posted image ,1user posted image )       23 let       LJ        UZ 27.03

04.11.    murva            (5user posted image , 2user posted image     35 let      kraj       pregled

 
11.11.    Polynesia      (2user posted image ,0user posted image        28 let       LJ        pregled

13.11.    Bety upa        (?user posted image ,3user posted image )       42 let        PO      pregled

??          Pebi                (?user posted image ,1user posted image )       ?? let       kraj      pregled

15.11.   Ssheila           (2user posted image ,0user posted image      24 let       GO       
UZ 12.03

??          Anonimna      (?user posted image ,?user posted image )        ?? let       kraj      UZ 03.04.

??          NINAHR         (?user posted image ,?user posted image )        ?? let       kraj      pregled

 
 








PDP imamo lahko "ne-odebeljeno" dokler si ga same izračunamo na RR, ko pa ga potrdi ginekolog, pa ga odebeljimo. Kaj pravite?

zdaj bi pa prosila, da čim prej sporočite manjkajoče podatke!



________________________________________
Uporabne strani:

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA        SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                 ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                     NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                         TUKAJ                   TUK


 
________________________________________
user posted image za vse nosečke! Naj bo mirna in srečna nosečnost!user posted image        



_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: NOVEMBRČICE 2008
7.3.2008 11:40:58   
ANIME
Pozdravljene,

zdaj me pa ima, da bom počasi ponorela. Že 5x sem poskušala posodobit seznam, in me vedno ven vrže ... user posted image

Oktoberka ... kako je danes s tabo ...upam, da se bolje počutiš!!!!!

lyra ... kaj si izvedela na pregledu? Tukaj smo radovedne!

Kako ostale? kaj slabosti? kakšni problemi?

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: NOVEMBRČICE 2008
7.3.2008 11:44:19   
Polynesia
ANIME ti pa nekaj nagaja kaj user posted image user posted image user posted image , če ti ne bo šlo povej, bom še jaz poskusila.
Ja čakamo na novičke od tistih ki imate danes pregled, smo že nestrpne.

Drugače pa jaz sem v redu, edino joškice me iz dneva v dan bolj bolijo, ampak ni panike, samo da bo vse v redu s pikico, jaz bom že vse potrpela. Drugač glede slabosti se nimam zaenkrat kaj pritoževat, mi je full slabo če sem malo lačna, drugačle pa super. Sem pa skoooooooooos zaspana, ampak res skos, non stop zehamuser posted image , da ne govorim da zvečer sam padem v postlouser posted image hihihiuser posted image  
Drugače pa malo dobrih 14dni in pregled, uf sem že nestrpna, ampak bo lepo treba še malce počakat.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?