Koleno - bolečina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Ženkica -> Koleno - bolečina (10.3.2008 13:38:51)

Pozdravljene.

Sedja bo kmalu 6 mesecev odkar redno (3-4x na teden) tečem po cca 30 minut; zadnji mesec pa me je začelo boleti levo koleno; bolečina je vedno hujša, malo me kljuva in peče; ko naredim pavzo npr. dva dni je ok, potem pa spet jovo na novo. Ker ne bi rada prenehala s tekom (mogoče samo začasno) me zanima, ali ima moje vztrajanje sploh smisel, da si ne bom "za vedno" uničila hrustanca; obstajajo mogoče kakšne maže oz. terapije, ki bi omilile mojo bolečino. Skratka: help me!!!!!!!!!!

Je pa težko, ker sem začela celo uživat v teku + moja postava in splošno počutje sta vedno boljša.

Ženkica




Volga -> RE: Koleno - bolečina (10.3.2008 13:40:02)

Imaš veliko kg preveč, po kakšnem terenu tečeš, imaš dobre tekaške copate?




Ženkica -> RE: Koleno - bolečina (10.3.2008 13:45:57)

Kilogramov imam 60, če imam dober dan celo 59 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]; velika pa sem 167 in redno treniram; sem športnica, skratka sem fit. Tako da to ni panika. Tečem pa na traku v fitnesu, kmalu se selim tudi na prosto, ko se bo začelo lepše vreme in bodo dnevi daljši (po temi ne maram tečt, živimo praktično v gozdu, na deželi). Tudi obutev imam primerno; sem že študirala če narobe tečem - stopam, pa sem ugotovila, da je tudi to ok. Torej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lunc_a -> RE: Koleno - bolečina (10.3.2008 13:48:33)

Redno uživaj kalcij( šumeče tablete) bo boljše




Ženkica -> RE: Koleno - bolečina (10.3.2008 14:00:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Redno uživaj kalcij( šumeče tablete) bo boljše


Bom, hvala za namig. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




jerikou -> RE: Koleno - bolečina (10.3.2008 14:04:00)

Hja mogoče imaš samo ligamente malo nategnene in vnete, če te peče pri straneh, če te pa peče za pogačico oz.pod pogačico bi pa mogoče lahko bil miniskus. Posksi masirati koleno z ledom. V jogurtov lonček zamrzni vodo potem pa kr masirat celo koleno do rdečega,da kr mal peče od mraza. Tako smo moral mi v toplicah pred vsako vadbo in po vadbi masirat. Drugače pa imajo v lekarni sigurno kako žaubo za bolečine v sklepih.
lp. J




Volga -> RE: Koleno - bolečina (10.3.2008 14:04:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

Kilogramov imam 60, če imam dober dan celo 59 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ; velika pa sem 167 in redno treniram; sem športnica, skratka sem fit. Tako da to ni panika. Tečem pa na traku v fitnesu, kmalu se selim tudi na prosto, ko se bo začelo lepše vreme in bodo dnevi daljši (po temi ne maram tečt, živimo praktično v gozdu, na deželi). Tudi obutev imam primerno; sem že študirala če narobe tečem - stopam, pa sem ugotovila, da je tudi to ok. Torej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Hja, potem pa ne vem, sem mislila, da bo kaj od tega. Čeprav če te vmes, ko dva dni ne tečeš, nič ne boli, potem je zagotovo povezanop z obremenitvijo. Saj vem, da zdravniki ne bodo nič našli oz. za njih to ni nič in da je zadeva zoprna, pomagat ti pa ne znam. Ko bi znala vsaj sebi, ko me začne po teku kolk boleti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in to ne samo za dva dni, tako da se kar bojim it teč.




bamby -> RE: Koleno - bolečina (10.3.2008 15:26:09)

Morda pa tvoje koleno rabi malo pavze,da se razbremeni in poceli kar ga matra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Daj mu teden ali pa 14 dni, da si spet opomore, pol boš pa videla.




cukr07 -> RE: Koleno - bolečina (10.3.2008 19:59:21)

Težave, ki jih opisuješ so lahko vzrok marsičesa. Svetujem ti, da poiščeš kakšnega fizioterapevta - Cyriax terapevta, ki ti bo koleno stestiral in ugotovil kje je vzrok (meniskus, križne vezi, kolateralni ligamenti...). Lahko da je težava čisto majhna, ki se jo bo dalo odpraviti že s parimi terapijami.




Ženkica -> RE: Koleno - bolečina (11.3.2008 8:26:33)

Evo, včeraj sem namesto pol urnega teka raje 40 minut vadila na orbitreku; kolena sploh nisem čutila, kot da prej nisem pisala o svojem kolenu, nobene bolečine, nič. Sem se odločila, da bom sedaj nekaj časa kombinirala ; torej, 2x na teden tek in 2x orbitrek (namesto teka), da malo spočijem koleno. Če še vedno ne bo bolje, bom obiskala zdravnika. Aja, pa dodatek kalcija in magnezija bom konzumirala. 




Stran: [1]