Podaljšanje porodniške- Obala (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dvojčki, trojčki, četverčki



Sporočilo


Brundula -> Podaljšanje porodniške- Obala (11.3.2008 11:03:27)

Zanima me kakšne izkušnje imate s podaljšanjem porodniške. Kakšne probleme ste imele z otrokom, da so vam podaljšali porodniško? Kaj radi podaljšajo ali bol zavračajo prošnje, tako da ne preveč upam na to?




NAVT -> RE: Podaljšanje porodniške- Obala (11.3.2008 11:51:48)

Meni je zadnjič povedala Kristina (fizioterapevtka iz ZD Kp, ki ima otroke na FTH), da kolikor se spomne, v njeni 7-letni delovni praksi, kjer ima veliko opraviti z dvojčki, so podaljšali porodniško eni mamici. Razlogi so bili v razvoju otrok. To mamico poznam, njuna mala dva nista ne vem kako huda primera. Eden še ni hodil, a je bil na tem da shodi. Zdaj že oba veselo bežita. Porodniška (podaljšana) ji je potekla v februarju. Kako je pa z drugimi razlogi (alergije...) pa ne vem.

Sicer zanima to tudi mene. Naši dve sta motorično zelo napredni, a po drugi strani nenehno bolehni, tako da do sedaj (stari sta 7m in pol) še nista bili cepljeni.




anajmad -> RE: Podaljšanje porodniške- Obala (11.3.2008 15:38:24)

Dvojčkom zelo neradi,razen če niso ekstremno nedonošeni,ali da je kaj drugega narobe. Nam niso komplicirali. Res pa je,da je naša Ula rojena v 26.T in takrat tudi razvojno(pri njenih kronoloških 15 mesecih) se je komaj začela plaziti..




Jesica -> RE: Podaljšanje porodniške- Obala (4.6.2008 21:36:35)

Meni so obravnavali vsakega otroka posebej. Vlogi sem priložila vse izvide od porodnišnice in razvojne ambulante. Rodila sem v 31t, enojajčni dvojčici. Danes imata 15m, se plazita, postavljata na noge, hodita še ne. Hodim na NFT. Za enega otroka so mi odobrili dodatno 3m, za drugega pa zavrnili. Probaj, nič te ne stane. Meni v razvojni ni napisala kakega posebenga izvida ali da bi mi kaj 'naložila' glede diagnoze.




Sisy -> RE: Podaljšanje porodniške- Obala (5.6.2008 12:18:02)

Naša se je rodila s hudo displazijo kolkov, 4 mesece nosila opornice (šince), sedaj hodiva v RA in na NFTH in SO MI PORODNIŠKO PODALJŠALI.





Stran: [1]