kaj lahko je mama pri sumu na alergijo? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


rumenasoncnica -> kaj lahko je mama pri sumu na alergijo? (14.3.2008 10:31:47)

Pozdravljene,

naš skoraj 5mesečnik ima zadnje čase težave s kožo in enkrat tudi zeleno sluzasto blato, zato sem se odločila za dieto brez mleka in jajc. Na MON-u sem našla seznam, ki ga je na forumu Pediatrija objavila zdravnica (namenjen je otrokom z alergijami), pa me zanima, če se tiste, ki ste na teh dietah, držite tega?
Ali morda obstaja še kaj podobnega, namenjenega doječim mamam? Sem namreč kar malo zmedena, kaj vse (ne) jesti, ker so bili mlečni izdelki doslej veeelik del moje prehrane.

Vsak nasvet bo dobrodošel!




mala maja -> RE: kaj lahko je mama pri sumu na alergijo? (14.3.2008 10:35:48)

mleko in mlečne izdelke lahko nadomestiš s sojinim ali riževim in izdelki iz soje, za jaca pa se dobi baje tudi en nadomestek, ki ga uporabljaš pri kuhi.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2008 11:28:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




aleži -> RE: kaj lahko je mama pri sumu na alergijo? (21.3.2008 9:35:42)

Pozdravljene,

Jaz sem pri prvemu sinu pred 3.leti  imela polno dojenje do 6 m brez mlečnih proizvodov in jajc zato, ker sem jaz alergik in asmatik (pršica, cvetni prah,... na hrano pa nisem). Pred 3 tedni sem pa rodila  punčko in tudi pri njej se izogibam mleku in jajc, čeprav nisva še bili pri pediatrinji.
Jem pa ko mi zapaše sojino mleko, tofu,... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] pa riževo pašto,... ni kaj treba se je pazit. Od 28 t. nosečnosti sem se pazila zaradi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] sladkorne in zdaj zaradi nje.
Tudi jaz imam rada mlečne proizvode, ampak bodo še malo počakali![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]