Splet.Ka -> RE: Kvazi nasveti :-( (15.3.2008 15:26:20)
|
Kar se tiče mamic, ki neprestano ponujajo pametne nasvete... Zadnjič sem bila s punčko na kontroli po tem, ko sva bili 5. v pol leta v bolnici s hudim bronhitisom. Ena mamica je bila v čakalnici s punčko, ki je prebolela angino. In ena mamica sama brez tamalih, se je pa očitno čutila moralno odgovorna za delit nasvete. Mamici s punčko z angino je nonstop utrujala. Da naj ji daje te in te vitamine. Jih je ona tudi, pa tamaladva nikoli nista bila bolna. Pa kozje mleko, jima je takoj nehalo iz nosa tečt. Punčka z angino zakašlja, takoj ta pametna mamica natvezi še o nevemkaterem medu in o nevemkakšnem prhanju in nevemkakšnem mazilu... Jaz sem si mislila svoje, mamica od bolne punčke pa očitno tudi, ker je 2x rekla ja, to je bilo pa tudi to. Potem ju pokličejo v ordinacijo. V čakalnici ostanem jaz s svojo malo z bronhitisom in ta pametna mami. Nastane smrtna tišina, tako da je dihanje in kašljanje naše punčke še bolj odmevalo. Tapametna mamica globoko vdihne, se mi pomiljujoče nasmehne in že začne z vprašanjem, če ji kaj vitamine dajem. Mislim, dobro, da so jo notri poklicali, ker če bi nadaljevala, bi ji jaz po petih bolnicah v pol leta tiste njene vitamine nekam vtaknila... bi lahko na litre pikovita pojedla, pa kronične težave še vedno delajo svoje. Saj je vse ok z nasveti. Če kdo zanje vpraša, prosi. Ampak take mamice res ne znajo nehat. In včasih res izpade tako, kot da bi neozdravljivo bolnemu z rakom ponujale čarobni recept za zdravo življenje - vsak dan eno jabolko. Pa še druga stran zgodbe: dobro, da imam glavo trdno na svojem mestu, sicer bi bil moj otrok (če bi vse "dobre" nasvete upoštevala) samo še senca samega sebe...
|
|
|
|