pohanje v pečici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


blak -> pohanje v pečici (18.3.2008 22:49:17)


Ok, nekaj sem že prebrala v prejšnjih temah. Zdaj pa mi povejte:
kaj meso normalno pomokaš, daš v jajce in na koncu drobtine?
pečeš ventilatorko ali klasično?
Koliko časa naj bi se pekli puranji zrezki?
Kako pa je s pomfrijem? Domačim, ne kupljenim. Koliko časa, oje...?

Hvala lepa!




Saša27 -> RE: pohanje v pečici (19.3.2008 8:20:51)

Ojla!
Jaz vedno vso meso poham v pečici, naredim normalno v moko, jajce in drobtine, potem dam malenkost olja na peki papir, naložim meso, pa v pečico na 180-200 stopinj toliko časa, da je lepo zapečeno. Puranjih zrezkov pa še res nisem delala. Meni je takšno pohanje všeč, ker ni tistega olja, ki priteče iz mesa, ko ga prerežeš, meso je sočno, piščanec se prepeče lepo do kosti,...




bodoča -> RE: pohanje v pečici (19.3.2008 10:23:17)

Jaz sem par tednov nazaj prvič poskusila takšno pohanje, sem bil skeptična, ampak je ful dobro uspelo.

Normalno sem spohala meso, dala na pekeč peki papir, meso gor in sem pekla na 180 - 200 stopinj, peklo se je več kot uro, sem pa pohala puranje meso. Bilo je odlično, fajn občutek je, ko zarežeš in ne priteče maščoba.

Aja, pa jaz imam eno ful zanič pečico, pa še spodnji grelc je med pečenjem crknil, tako da v kakšni boljši pečici se verjetno čas pečenja skrajša.

Dober tek.




blak -> RE: pohanje v pečici (19.3.2008 14:18:14)

Hvala obema[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

...zdaj čakam samo še informacije o pomfriju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muška -> RE: pohanje v pečici (19.3.2008 21:10:23)

jaz bi rekla, da je s krompirjem isti sistem , kaj če bit drugače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: pohanje v pečici (27.3.2008 12:30:16)

Koliko časa pa pečete zamrnjen pomfri v pečici?




honey -> RE: pohanje v pečici (27.3.2008 13:02:34)

Domač pomfri pečem v pečici isto kot drug krompir - malo margarine in to je to. Oz. včasih ga solim že prej, včasih pa kasneje, kakor je.

Kupljen, zamrznjen pomfri pa pečem v pečici približno 10, 15 min - na peki papirju, se mi zdi, da se čisto lepo speče, pa še pekača ni treba čistit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: pohanje v pečici (27.3.2008 13:09:47)

Jaz sem enkrat tako meso pekla, pa je bilo fuuuul zanič. Trdo kot kamen, suho, pa še skozi nič zapečeno, torej je bilo čisto bledo, na prvi pogled je izgledalo surovo. Sem ga pa pekla čisto brez mašlobe.

Tako da po mje je treba vsaj iz obeh strani meso namazat z oljem, da je užitno.




mojsoncek -> RE: pohanje v pečici (27.3.2008 14:15:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
Trdo kot kamen, suho, pa še skozi nič zapečeno, torej je bilo čisto bledo, na prvi pogled je izgledalo surovo. Sem ga pa pekla čisto brez mašlobe.


Na vsak koscek mesa das koscek margarine/masla, pa ne bo nic trdo ali suho.




Anonimen -> RE: pohanje v pečici (27.3.2008 19:23:53)

Jaz sem  danes spekla meso, pa sem ga verjetno preveč. Tako, da je bil trd. Moj je rekel, če je olje problem, če šparam z njim, da ne poham v ponvi, da mi ga gre takoj kupit 5 litrov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Drugače je pa meni všeč, ker ni preveč masten, moški je pač moški. LP




Hope2 -> RE: pohanje v pečici (28.3.2008 17:17:39)

Tudi mi smo pohali v pečici in lahko samo rečem, FUJ. Piščančje je še bilo za pojest za silo, svinjsko pa je bilo zanič. Tistih nekaj krat na leto, ko si privoščimo pohanje, si raje privoščimo okusno in tako kot se šika, pohano v olju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Da pa zrezki niso mastni, jih malo potolčem, da so tanjši in tako so tudi prej pečeni in se ne namakajo v olju. Da je pohanje hrustljavo, pa dam v jajce nekaj kapljic olja. Ko so pečeni, jih dam na papirnate brisače in tako imamo vedno hrustljave, nemastne in vsaj okusne zrezke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Poleg tega margarina in maslo ne preneseta visoke temperuture in se prej spremenita v "strup za telo" na vročini, kot pa olje za cvrtje.




blak -> RE: pohanje v pečici (28.3.2008 22:07:47)

No, poročam o mojih izkušnjah.

Pekla sem piščančje fileje. Pečico sem naštimala na klasično, ker se mi je zdelo, da bo ventilator preveč posušil meso. Pekla sem kakih 15min na vsaki strani, malo pred koncem pečenja sem na vsak košček mesa dala malček masla. Nam je bilo dobro.
Po pravici povedano se meni ni šlo za to, da bi prišparala pri olju ali da bi se izogibala pretirani maščobi (itak pohanje jemo 2x na leto), ampak bolj na času in smradu po stanovanju. Spekla sem namreč dva velika pekača in če bi to pohala standardno, bi pop....
. Kupila sem
Za pomfri pa sem goljufala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]. Kupila sem zmrznjenega v Hoferju, dala na peki papir brez olja, pekla 10min, malo premešala in potem še 10min. Solila na koncu.




Laubica -> RE: pohanje v pečici (5.4.2008 10:00:57)

Jaz tudi pečem v pečici in je super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]