zavarovanje stare hiše (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


karin412 -> zavarovanje stare hiše (24.3.2008 20:34:13)

A je potrebno? In koliko to stane?
(njegovi starši težijo, naj zavarujeva celo hišo, da ne bi recimo prišlo do požara zaradi starih kablov, elektrike... seveda hiša ni naša, ker je še vedno v zapuščinskem postopku)




Taula -> RE: zavarovanje stare hiše (24.3.2008 20:35:05)

seveda hiša ni naša, ker je še vedno v zapuščinskem postopku)


Pa bo vaša kmalu?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




karin412 -> RE: zavarovanje stare hiše (24.3.2008 20:50:31)

Ne, kje pa.
Če bo slučajno naša, bi morali teti odplačati tretjino, za kar bi morali vzeti kredit, pa zdaj nisva sposobna imeti še enega kredita. Poleg tega, da bi tast moral dati njegov in bratov delež-oz. prepisati hišo na moža.
Štos je, ker je hiša za enih 5-10 let še kar v redu za živet, za popravit pa bi bilo treba zelo veliko vložiti (kopalnica, okna, peč; preureditev prostorov) in bi bilo bolje zidat novo  hišo.




Anonimen -> RE: zavarovanje stare hiše (24.3.2008 23:50:33)

Zavaruj za eno leto. In potem podaljšuj. Vendar samo pod pogojem, da teta na zavarovalnici podpiše, da ste vi upravičenci do izplačila odškodnine v primeru škodnega primera. Če se karkoli zgodi, denar dobite nakazan vi, potem pa njej samo date 1/3. Nikakor pa ne obratno - da odškodnino dobi ona, potem pa (kakor vedno) obstaja možnost, da vam ona nikoli ne da vaših 2/3. Pa še brez strehe nad glavo ostanete. Pa ne zavarujte samo hiše (štirih sten), ampak tudi premično premoženje v hiši. Če je le to vaše, potem ni problema, če je pa tudi tukaj kaj tetinega (pohištvo itd.), potem pa enak podpis kakor pri nepremičnem premoženju.

V nasprotnem primeru zavarujte samo vašo nedvoumno lastnino (se da vse ločiti - zavaruješ štedilnik, stene okrog njega pa ne, npr.).




DANVARI -> RE: zavarovanje stare hiše (25.3.2008 8:29:21)

kar se pa stroškov zavarovanja tiče,ima pa Tilia možnost zavarovanja preko neta (za druge zav. ne vem) pa si lahko izračunaš.




Stran: [1]