Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Paštetka -> Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 18:07:35)

A pozna kdo to metodo?

Naš mali ima že tretjič v enem mesecu vnetje ušesa (skoz desnega) in je torej že 3. na antibiotiku. Ker ima sum na alergijo na penicilin, prejema že tretjič zinnat, ki mu za moje pojme na pomaga ravno. Ampak kaj češ, moramo čakati še par dni na rezultate tetsov alergije in do takrat smo na Zinnatu.

Mi je pa danes dežurna pediatrinja omenila, da v Avstriji zdravijo vnetje ušes 5 dni s toplimi obkladki in ne z antibiotiki. Jaz sem jo samo čukasto pogledala in nisem podrobno vprašala kako to izgleda.

A mogoče ve kdo, ker bi res rada probala še kaj, samo, da že enkrat končamo to agonijo z ušesi. Tokrat je tako hudo, da je že celo popoldne bil na meni in zdaj ob pol šestih zaspal.

Ali pa kaj drugega?




natasaom -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 18:25:55)

kaj pa roža-ušesnik..moji nečakinji je pomagal..sam ne me da naj ti kej prilimam-ker veš da sem butasta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Paštetka -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 18:31:22)

kaj pa je to? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] očitno sem jaz še bolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




karamela -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 18:33:24)

Ta Zinnat ne poznam. Sem pa slišala, da obstaja neka snov, ki jo vbrizgaš v uho in se zdravi. (pa da ni to ravno ta Zinnat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])  Predvsem za lažja vnetja. Ne vem pa kako to sploh zgleda. Ma nimaš kaj zgrešit, če probaš  še z vročimi obkladki.






lex -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 18:33:26)

jaz kot otrok sem imela skoz vnetja ušes (pri 3 mesecih sem dobivala inekcije) in moja mami je potem zdravila moja ušesa tako, da mi je dala not kapljico toplega belega olja in topel robček na ušesa. Ko sem bila ful majhna mi je pasalo če me je potem še čohljala po tem ušesu. Ko sem začela hoditi v OŠ me je to minilo (no na morju ne upam več kot 5 m pod vodo, pa sem imela lepo priložnost da bi se lahko šla potapljat na jeklenke).

Večinoma je res, da če so me zvečer bolela ušesa in mi je to naredila potem bilo zjutraj bolje.




2suzika7 -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 18:36:26)

Lahko mu daš na ušeska termoforček zavit v brisačko, ali ogreto brisačko. Pri ušeskih je pomembna toplota. Meni so, ko sem bila še mikina, dajali obkladke s toplo čebulo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne vem ali je imela čebula kaj zraven ali ne, dejstvo je, da mi je pomagalo. Mislim pa, da je bistvo bila toplota. Še zdaj, ko me uho kdaj zaboli, si ga pokrijem, če špika več časa, si dam vato not in je boljš.
Vsekakor se še predobro spomnim kako boli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] in upam, da boste dali kmalu skozi!!!   Srečno!




ozziebo -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 18:39:48)

Moja kolegica, ki prebiva v Nemčiji ,je ravno zadnjič peljala svojega dve letnika k pediatru zaradi vnetja ušesa in ta ji je svetoval, da naj da na ušesa naribano surovo čebulo, in tako je tamali pet dni hodil s čebulo okrog ušes??![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Je bilo pa postopno bolje.




Paštetka -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 18:43:21)

ok, mogoče se bo čudno slišalo... kako pa mu naj to zavežem na ušesa? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Oz. še boljše vprašanje, kako ji ga je uspelo prepričati, da je to obdržal gor? A ne gre v oči čebula? Mislim, da bi moj malo več kot 2 letnik popizdil, če bi mu čebulo gor zavezala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Kako dolgo pa mora biti gor?




eya -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 19:20:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

kaj pa je to? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  očitno sem jaz še bolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Netresk ali uhec. Skoraj ziher ga imate pri vas ali kakih sorodnikih nasajenega. To baje pomaga, sem večkrat brala tu na rr, da je super. Mi ga še nismo rabil sprobat.

[img]http://shrani.si/f/1P/1t/4zvFp5FG/netresk2a.jpg[/img]

netresk




kjava -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 21:24:19)

Tole rožo netresk boš, če ne drugje, na pokopališču dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Je ene sorte kaktus, iz listkov stisneš soka za eno žličko, ga mal segreješ, ker je zoprno za otroka, če mu mrzlo vlivaš v uho, in mu zliješ not.




petarda -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 21:59:03)

... kako pa mu naj to zavežem na ušesa


mogoče s trakom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image].....ali pa s tisto zdravniško prevezo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image].....

jaz sem tudi sebi že pomagala s kapljico toplega olivnega olja v uho, pa potem vato noter...ali pa mu recimo tople brisačke podložiš pod povšterček, ko spi....meni je toplo res prijalo, ko so me enkrat lani bolela ušesa....




Ro-La -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 22:18:19)

jaz ti odsvetujem, da otroku daješ tople in vroče obkladke na uho, ker se bakterije v toplem okolju še bolj razmnožujejo (enako je pri anginah...)




krfjolca -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 22:48:35)

Tole sem našla:

Vnetje ušes

Otroci izredno pogosto obolevajo za vnetjem ušes, ker so pri njih vodi od žrela do srednjega ušesa krajši in širši kot pri odraslih. Zaradi tega škodljive klice laže zaidejo v občutljiva območja v ušesu.

– Čebulne obloge
Čebulne obloge so učinkovito zdravilo za zdravljenje vnetja srednjega ušesa. Priprava: 1 do 2 čebuli drobno sesekljamo, zdrobimo in razdelimo na dva robca. Robca zložimo in položimo vsakega na eno uho. Okrog glave zavežemo šal in se pokrijemo še s kapo.
 
(http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2004/februar/naslovna_tema_1.htm)




ribica. -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (9.4.2008 23:06:30)


V debato " zakaj se vnetje začne" se raje ne spuščajmo. Ko pa se začne je pač treba nakaj ukrenit. Pomaga tudi olje čajevca, ki je naravni antibioutik. Zinatt, to kar, si ti dobila, je pa antibiotik, ki ima zelo dober učinek, boljši od hiconcila in amoksiklava in Ceclora. Čeprav tamili po njem radi bruhajo, je ful nagravžen.




Pobalami -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 9:06:02)

Bom napisala kaj jaz vem:

Vnetje ušes je bakterijsko ali virusno. Pri bakterijskem je antibiotik potreben, pri virusnem pa ne pomaga. zato je brezveze dajati antibiotik za virusno vnetje. Pri nas naj bi zdravniki prevečkrat predpisali antibiotik za vnetje. v ameriki prodajajo zadevco (kako to zgleda ne vem ker ni bilo slikce), da lahko starši sami pogledajo v uho in vidijo kakšno je vnetje.

Gretje ušesa pa pomaga, da ne čuti take bolečine. Topli obkladki lajšajo bolečino.




Pikca -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 10:11:02)

Nam je pediatrinja svetovala tople obkladke, ker je imela hčerka začetek vnetja (jo je bolelo), ni pa še bilo za antibiotik. Je pomagalo. Rekla pa je, da odsvetuje dajat karkoli v uho (npr. ušesnik), ker to otežuje pregled[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ozziebo -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 10:16:25)

Ti je že krfjolca opisala. Ona mu je čebulo zavila v gazo, dala na uho, čez pa trak. In tamali je kar držal, čeprav menda ne trpi drugač nobene stvari na glavi, no ja seveda za obljubljenega tovornjaka. Hja, včasih jih moraš malo podkupit.




Anonimen -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 10:37:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikca

Nam je pediatrinja svetovala tople obkladke, ker je imela hčerka začetek vnetja (jo je bolelo), ni pa še bilo za antibiotik. Je pomagalo. Rekla pa je, da odsvetuje dajat karkoli v uho (npr. ušesnik), ker to otežuje pregled[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Tisoč pediatrov tisoč različnih mnenj.
Če se ne motim,je bilo otrokovo uho že pregledano,dobil antibijotik,ki ni prijel,torej slika ni zabrisana.Ja,ne dajat olja v uho,ker je mastno in zabriše pravilno sliko,ušesnik je pa tekočina in nič ne zapacka,prav nasprotno,mnogokrat bolj pomaga kot antibijotik.To lahko trdim,ker je preverjeno.




Lyla -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 10:57:41)

Naša pediatrinja pa je pri nečakinji odsvetovala uporabo ušesnika vsaj do štirih let. Nam pa je svetovala vsak večer gret uho vsaj za petnajst minut. Zaenkrat pomaga




Metuljček Cekinček -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 11:05:05)

Ko sem bila jaz še otrok, mi je mama pri vnetjih ušes vedno pomagala blažiti bolečino s toplimi obkladki - plenička, pogreta na tisti električni pečki škatlaste oblike.

Še danes si pri vnetju ušes blažim bolečino s toplimi obkladki - v mikrovalovki pogrejem tisti gel, ki se dobi v lekarni in ga lahko uporabljaš za tople ali hladne obkladke.

Res pa je, da gre za blaženje bolečine in ne za zdravljenje. Če zdravnik predpiše antibiotik, ga je po mojem mnenju treba jemat. Topli obkladki so tako kot topel čaj pri vnetju grla - pomagajo blažiti bolečino in ne zdraviti.




Anonimen -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 13:02:02)

Z ušeski imamo tudi mi kdaj probleme, če imajo otroci vročino, dobijo antibiotik Hiconcil. Če pa bolijo, brez vročine jim par dni dajam čebulo, da greje ušeska, čez čas bolečine zginejo. Vsaj dokler ne dobim v roke OTOSAN, to tudi pomaga.To se dobi v lekarni, voskan tulec, ki ga daš otroku ali odrasli osebi v uho. Oseba mora biti v bočnem ležečem položaju, kajti tulec se na vrhu z vžigalnikom vžge. Druga oseba k drži tulec mora gledati, da ogenj pride do označenega roba. Med držanjem toplota ognja greje uho in hkrati potegne maslo na koncu filtra oz. tulca.
Priporočam vam tudi to zadevo. Moja mama je tak tulec sama delala, ko so mene bolela uha. In ko smo prišli z morja, nam je spucala uha s tem. Komaj smo čakali, da nam malo zaščemi v ušesa.
Pa čim manj ušesnih bolečin vam želim




ribicau -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 13:37:01)

...da bo stalo na ušesih...

vzamete tetra plenico in jo razgrnete. Zgoraj na sredini jo prerežete 1/3 proti sredini, pa še spodaj na sredini jo prerežete 1/3 proti sredini (al pa mal manj kot 1/3, morte probat). To plenico daste od zadaj na glavo otroku, spodnja dva konca zaveže pod brado (kot npr. ruto), zgornja dva konca pa zavežete na vrhu glave. Pri straneh zatlačite notri robček, vato...karkoli boste že pač dajali na uho. Otroka lahko vržete na finto, da je zajček, pa še ni tko enostavno z glave dol potegnit, pa tud ni tko vroče, da se ne bi dal imet na glavi.




Paštetka -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 16:42:45)

Drage moje, ta otrok je star 2 leti in karkoli bi mu dala na ušesa bi še prej strgal dol. Uho ga je tako bolelo, da ni prenesel niti, da mu dam brisačko ogreto gor.

Sem pa zato pri sosedu narobutala netresk in mu ko je spal nakapala v uho. Zjutraj je vstal dobre volje kot zelo redkokdaj. Uho ga več ni bolelo.

Glede na to, da smo imeli skoz Zinnat in ga je ob njem bolelo še po 5 dni, verjamem, da je za izzvenitev bolečine kriv Netresk.

Hvala vam, sploh pa nevi in ostalim puncam s sosednjega foruma, ki so urgirale in mi svetovale vsako sekundo, da smo lahko preživeli noč.

To ali je Zinnat močnejši od ostalih antibiotikov, se ne bom spuščala, ker nam res ne pomoga. Mi je pa vsak P povedal, da je problem pri Zinnatu, ker se zelo težko topi ion hitro strdi in da se zdravilna učinkovina kristalizira na robu flaške, kjub stalnemu mešanju in pravilnemu shranjevanju. zato ga P ne predpisujejo radi. 

Hvala vsem, da sem spet izvedela za eno mažo več z Netreskom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .




šnucika -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 17:09:53)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]HB,Paštetka,da ste rešili ušesek malemu!!
Natresk pa resnično dela čudeže.Na našem vrtu ga imamo v vseh gredicah malo in je rešitev za ušesa,opekline,manjše rane.Zame je boljši kot aloe vera!
Naši Živi sem sčistila veliko strjenega ušesnega masla z njim.




spacey -> RE: Zdravljenje vnetja ušesa s toplimi obkladki (10.4.2008 17:26:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Hvala vam, sploh pa nevi in ostalim puncam s sosednjega foruma, ki so urgirale in mi svetovale vsako sekundo, da smo lahko preživeli noč.

Super, samo da je malček boljše. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>