plise senčila (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


LYNA -> plise senčila (14.4.2008 19:27:27)

Pozdravljeni!

Pozna kdo kakšnega dobrega  izdelovalca plise zaves (mogoče celjsko območje, ali pa tudi širše - cela Slo., samo da delajo kvalitetno in niso predragi).
Imela bi takšne, ki se potegnejo od spodaj navzgor. Prosila pa bi tudi, če kdo že ima takšne, kako je zadovoljen z njimi. Kako se čistijo in vzdržujejo in ali se da okno dobro sčistiti, če so pritrjene na spodnjem koncu okna.

Hvala za vse informacije!




honey -> RE: plise senčila (14.4.2008 20:05:26)

Za proizvajalca ti ne bom svetovala, ker sem z drugega konca, tako da najbrž ne pride v poštev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Imam pa na 3 oknih pliseje - sicer z vrha dol, ampak princip je isti. Čistijo se super, ker jih samo obrišem z vlažno krpo in to je to. Okna se pa tudi lepo očistijo, ker pliseje stistnem čisto skupaj na vrh okna in okno lepo očistim. Jaz sem zadovoljna z njimi, res pa je, da za celo hišo jih pa najbrž ne bi dala delat - ker bi bilo predrago. Ampak za ta 3 okna mi pa ni žal, da jih imamo. Se dobro obnesejo.




tajtaja -> RE: plise senčila (16.4.2008 17:15:41)

Jaz jim mam po skoraj celi hiši, enih par oken je rolo variant. Plise je fajn, sem zadovoljna, mam take, da se vlečeje od zgoraj in od spodaj. So 20% dražje od navadnih, ampak...
Imam jih komaj kakšen mesec, tako da glede čiščenja ne vem veliko povedat. Imajo pa tudi zaščito za sonce, se pravi da odbijajo sončne žarke, niso pa blackout ali kako že, te popolnoma zatemnijo prostor, moje pa ne.




Anonimen -> RE: plise senčila (16.4.2008 19:54:31)

Mi imamo pliseje na strešnih oknih in so super. Dali smo srebrne, ampak se v bistvu sploh ne vidi. izgledajo beli.
Naredil nam jih je Štuklek, ki ima delavnico pri Etolu v Celju (Nova vas ali pa Hudinja....ne ločim teh dveh zaselkov).

Jaz sem zelo zadovoljna.





Dali* -> RE: plise senčila (14.11.2008 6:24:11)

A mi lahko poveste okvirno ceno. Pač za vašo dimenzijo okna?

Štuklek se nahaja v Šmarjeti pri Celju - Škofja vas. Ni ne Nova vas, ne Hudinja. Na poti  Ce proti Vojniku.




kokoska007 -> RE: plise senčila (22.11.2008 13:33:09)

bom še jaz povedala naše izkušnje s plise zavesami. imamo jih v dnevni na panoramski steni (ene 4-5 let). v času, ko je zunaj mraz se nam dela kondenz pod plisejem. če je plise stisnjen gor kondenza ni, če ponoči pozabimo in je plise dol pa je. v sobah kjer so notranje žaluzije kondenza ni, samo včasih spodnji 5 cm rob.  če imate kaj vlage raje ne vzemi takih od spodaj gor, ker se ti zna po nekaj letih nabrat črna plesen, ki je zelo trdovratna in se zažre v silikon na oknu. mi si bomo sedaj nabavili zunanje roloje (na motorček in daljinca).

za proizvajalca ne vem, ker nisem iz tvojega konca. pošlji povpraševanje na več firm, ker razlike v ceni so lahko velike. modni so tudi screeni, ampak se ob prižgani luči vse not vidi, so samo proti soncu.

čiščenje: s sesalcem (z nastavkom za zavese). imamo pa take, ki imajo vzorček kot rižev papir in niti približno ni videti, da so kaj umazane ali prašne. dosti bolje kot žaluzije, kjer se prah kar lepi nanje.




end1 -> RE: plise senčila (29.8.2012 15:27:18)

A ima kdo še kakšno informacijo o teh zavesah, tema sicer stara, ampak jaz bi zdaj to imela na oknih.

Lp




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.10.2014 17:15:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mpritr1 -> RE: plise senčila (28.4.2020 12:57:35)

Tukaj boste našli opisane vse vrste zunanjih in notranjih senčil, poleg pa cene, trendi ideje, pogosta vprašanja in odgovori ter preverjeni ponudniki za senčila: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/sencila/sencila-cene-trendi-ideje-in-preverjeni-ponudniki-sencil/

Cheers!




SlavkoMalgaj -> RE: plise senčila (1.10.2020 9:46:22)

Ravno ta teden sem iskal po spletu, kje naročiti plise zavese in jih končno našel: https://sencila-medle.si/plise-zavese/ Imamo spletno trgovino.

ql je predvsem to, da lahko sam izmeriš in zmontiraš in urediš zadevo veliko hitreje.




Stran: [1]