RE: Praktične ideje za kuhinjo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


Jančika_ -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (19.4.2008 20:08:47)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Hvala za nasvete in ideje! Zdaj pa imam materijala za gruntat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




pety78 -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (20.4.2008 20:12:26)

- veliko delovne površine med umivalnikom in štedilnikom
- če je možno, jo imej v L ali U, jaz imam vmes prehod, pa mi gre ful na živce, ker se obračam iz ene strani na drugo, pa vedno kaj špricne na tla.
- višina pulta je pomembna
- viseče omare se mi odprejo navzgor, ampak je en nov, boljši sistem kot ta, ki ga imam jaz. Ne vem, kako ti naj opišem, ampak jaz odprem spodnjo navzven navzgor, če hočem odpreti še zgornjo, moram spodnjo zapreti, drugače bolj težko pridem zraven. Fajn je, da odpreš obe hkrati, in to ne navzven navzgor, ampak nekako se vratca porinejo samo gor...ŠIT! [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Ne znam opisat!
Okoli umivalnika imej dovolj prostora, da imaš nekakšno odlagališče za mokre gobice, detergent...
- mikrovalovno dvigni, da ne bo na pultu
- predali so ok
- koš za smeti, ki ga odpreš z nogo mi gre na živce, ker so trije takšni majhni košeki za ločevanje, ampak so v trenutku polni.




sazi -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (20.4.2008 21:02:01)

Itak so ti že druge dale polno idej in nasvetov - jaz bi le o košu z odpiranjem na brco rekla, da je super. Imamo ga že več kot 10 let in tudi zdaj ga imamo, ko smo na svojem. SUper stvar. Imaš polne roke smeti ali olupkov česa in podobnih zadev, pa samo brcneš in streseš iz rok - si ne predstavljam več, da bi morala še z roko kaj odpirat. Postaneš pa tako "odvisen" od tega, da ko greva z možem na vikend vedno 1. dan oba skušava brcnit za smeti, pa se ne odprejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
Smrdijo sploh ne, ker so itak zaprte in je takoj nad predalčki polica, ki ne spušča vonja preveč naokrog.
Res je, da so predlački majhni, ampak mi ločujemo odpadke in jih itak potrebujemo toliko, sploh mi je pa fajn, da so vrečke majhne in se hitro napolnijo, saj tako sproti nosiš smeti iz stanovanja, ne pa, da se ti nabirajo 1 teden.

Glede kuhalne plošče sem tudi jaz navajena na plin in bo v novi kuhinji plošča 4xplin - steklokeramična, a ne črna, ampak take bela - nekatere potegnejo malo na sivo ali zeleno. Bo kuhalna plošča na polotoku in mi tam en tak velik črn kvadrat sploh ne potegne - npr. taka

[image]http://www.ideo.si/nohtek/250/ideo_7305_1.jpg[/image]




Anonimen -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (20.4.2008 21:08:46)

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

- viseče omare se mi odprejo navzgor, ampak je en nov, boljši sistem kot ta, ki ga imam jaz. Ne vem, kako ti naj opišem, ampak jaz odprem spodnjo navzven navzgor, če hočem odpreti še zgornjo, moram spodnjo zapreti, drugače bolj težko pridem zraven. Fajn je, da odpreš obe hkrati, in to ne navzven navzgor, ampak nekako se vratca porinejo samo gor...ŠIT! [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] Ne znam opisat!



Omarice na preklop [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




lunca77 -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (21.4.2008 13:41:46)

Dovolj globoko pomivalno korito-meni zelo prav pride in razdeljene smeti (okolju prijazno). Ploščic v kuhinji ne bi imela, ne na steni ne po tleh (mi fuge najedajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]), pa dovolj odlagalne površine (da se lahko moje dete na pult zicne, medtem ko jaz kuham [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).




frutka_ -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (21.4.2008 13:46:25)

Morda je katera že napisala ampak nisem brala odgovorov. Meni se zdi fajn tista odprtina, ki jo imaš pri umivalniku skozi katero mečeš odpadke. Povezana je s košem. Tako se ne rabiš večno sklanjat za košem ampak samo skozi luknjo vržeš v koš. Recimo BIO odpadke.
Pa koši za ločevanje odpadkov se mi zdijo že kar nuja.
Predali itak.
Otok, če imaš plac.
Pa ena fajn kuharca, ki rada kuha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in omamne vonjave iz pečice. Pa bo mož srečen in otroci siti![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




frutka_ -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (21.4.2008 13:48:46)

Joj, še nekaj je fajn. Tisti pametni hladilnik, ki drobi led. Samo gumb pritisneš in pade v kozarec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (21.4.2008 18:58:45)

Uauuuuuu, full idej, bravo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].





Kaliope -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (21.4.2008 19:42:58)

IZVIRNO SPOROČILO: sazi



[image]http://www.ideo.si/nohtek/250/ideo_7305_1.jpg[/image]


no, eto - tole je meni ful všeč! Ampak ker so me že ene skritizirale, naj izrecno poudarim, da s takim štedilnikom še nimam izkušenj, samo zdi se mi praktičen ... in zakaj plin? Ker oba najraje kuhama na njem - ni ga boljšega, posodo ti segreje okoli in okoli (jo zaobjame s toploto, al kak naj povem) in zato se nama zdi veliko lažje in hitreje kuhat, pa še vok imava zelo rada ...




Skaana -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (23.4.2008 23:07:16)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mislim, da še nisi dobila usmeritev glede razporeditve kuhinjskih predelov. Trikot ti je idealen. Hladilnik, korito, kuhališče.

Zelo veliko lahko vidiš, če se sprehodiš po eni izmed meni najbolj priljubljenih strani  Prostorama.  Poglej si tudi tam med projekti, kakšne dobre kuhinje načrtuje. Vsaj meni.

Glede ostalega, so ti punce super napisale. Od mene pa še to. Jaz imam korito pod oknom - no problem. Pipo imam le rahlo zamaknjeno in lahko okno brez problema čistim. Če bi še enkrat zidala hišo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], bi okno nardila podolgovato, da bi nad njim lahko imela še niz ozkih visečih omaric. Nekaj takšnega kot tole. Izvlečna in visoka pipa - zakon. Jaz sem tudi zelo majhna, zato pečica pod indukcijsko (vse štiri - zakon, sploh za otroke prav nobene nevarnosti) in od visečih omaric le en niz ozkoh z dvižnimi vratci (v salonu boš itak probala, kaj dosežeš). Zelo sem tudi zadovoljna z rolojem v katerem so tri vtičnice. Tam bodo vsi aparati, nad njimi pa kruh. Aja, pa še glede mrtvih kotov. Meni so tudi rekli, da so razni vrtljivi mehanizmi brez veze. In mi je ena predlagala da pri polotoku pri mrtvem kotu nardimo iz jedilniške strani omarico. Zdaj imamo tam vse časopise in pogrinjke, res idealno. Če te zanimajo slike moje kuhinje, ti jih lahko pokažem na ZS.






chezAnA -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (7.5.2008 12:37:40)

Še nekaj sem se spomnila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Naš mali razgrajač je najbolj srečen, če lahko odpira omare in iz njih vlači vse, kar je v njih. Žal mi je, da nisva že prej planirala in pri "ta nevarnih" omarah (sklede, glineni pekači, emajlirana posoda) določila gumbke za odpiranje omar tako, da bi se jih dalo povezati in zapreti.
jooooooj, kako sem zdaj nerazumljivo napisala. V glavnem, omare naj se odpirajo tako, da jih lahko enostavno zapreš, daš gumico okrog in jih otrok ne more odpreti. Pa predal z noži naj se ne odpira s takšno lahkoto in naj bo visoko kar se da[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

fajn je tudi, da si zamisliš svetlobo tako, da ne boš sama sebi metala sence, ko boš kuhala, lupila, rezala... Je le škoda oči.
Če se še kaj spomnim, pa povem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tomca -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (7.5.2008 14:18:35)

Nisem brala vseh odgovorov Tako da ne vem, če je bilo kaj od teega že napisanega.

- ne priporočam taozkih mrežnih predalnikov(izkušnje moje mami),
-Če imaš AMC posodo oz. je ne nameravaš menjati ne kupuj indukcijske pečice Ker baje na to posodo ne dela, drugače pa vsekakor ja .
-Če imaš možnost si toplo vodo napelji preko centralne( ne na el. bojler)
-priporočam pa če pečico na Pirolizo


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Annny -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (8.5.2008 13:56:59)

Nisem brala prejšnjih odgovorov (še), vendar lahko napišem, da mi je super, če je v kuhinji odprtina v delovnem pultu, skozi katero direktno pospraviš odpadke (olupke ipd.) v koš za smeti, ki se nahaja spodaj, v omari. Na tej odprtini je seveda pokrov. Mislim, da sem že enkrat prilepila fotko.Všeč mi je, da so začimbe nekje na preglednem mestu npr. nekateri imajo tak predalček v napi, drugi magnetne posodice, ki se 'prilepijo' na steno..Drugače je pa pomembno, da je kuhinja čim manj občutljiva, predvsem delov. površine, ravnih linij..Se bom pe kaj spomnila..lp




anju -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (9.5.2008 7:26:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Skaana
Aja, pa še glede mrtvih kotov. Meni so tudi rekli, da so razni vrtljivi mehanizmi brez veze. In mi je ena predlagala da pri polotoku pri mrtvem kotu nardimo iz jedilniške strani omarico. Zdaj imamo tam vse časopise in pogrinjke, res idealno.





zakaj brezveze?
jaz nimam kota tako, da gleda ven v jedilnico, ampak je zadaj samo še stena. kaj bi bilo v tem primeru boljše od vrtiljaka?




sazi -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (9.5.2008 13:42:50)

kaj bi bilo v tem primeru boljše od vrtiljaka


Mi bomo imeli 2 mrtva kota - eden bo proti jedilnici in bomo stvari reševali na način, kot piše Skaana, v drugem kotu pa bo omara z izvlečnimi košarami (pri Dan kuchen mu rečejo magični kot), v katere gre res veliko stvari.




anju -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (9.5.2008 14:17:35)



magični kot

sem pogledala na njihovi spletni strani, kjer so 3 kotne resitve. izvlecni kot, vrtljivi kot in kotni element. seveda ne morem dobro vedeti za kaj gre na slikah... no, ampak zakaj naj vrtiljak ne bi bil vredu[sm=zmeden.gif]




rija -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (9.5.2008 14:31:22)

IZVIRNO SPOROČILO: tomca


-Če imaš možnost si toplo vodo napelji preko centralne( ne na el. bojler)



ta ideja je pa najbolj mimo, kar sem jih prebrala na tej temi. pa brez zamere.

ne vem,kje je računica: da priteče topla voda iz kurilnice, mora najprej v odtok stečti toliko in toliko mrzle vode. potem ostane toliko in toliko litrov tople vode v ceveh, se ohradi. za nekaj časa se postopek ponovi. in to je obupna potrata pitne vode, energije in če kuriš na olje tudi najdražja varianta.

najbolje je imeti bojler pod pultom, najkrajša možna pot tople vode do uporabe.

a za varovanje okolja in smotrno ravnanje s pitno vodo pa še niste slišali pri vas. računaj, da jo bodo rabili tudi naši otroci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





snake -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (9.5.2008 15:24:27)

meni gre blazno na živce korito ki ima samo eno luknjo, ker nimaš kam zlagat posode ko pomivaš.........tako da jaz bom imela dvojno............




Annny -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (9.5.2008 18:08:26)

IZVIRNO SPOROČILO: snake

meni gre blazno na živce korito ki ima samo eno luknjo, ker nimaš kam zlagat posode ko pomivaš.........tako da jaz bom imela dvojno............
 Res je.Poleg tega je fajn, če je en del korita globlji, da lahko noter spraviš tudi kakšen večji lonec... Lp




sazi -> RE: Praktične ideje za kuhinjo (9.5.2008 20:50:38)

no, ampak zakaj naj vrtiljak ne bi bil vredu
- no, saj je tudi vrtiljak v redu, le da gre v košare pri izvlečnem kotu veliko več noter, ker je zapolnjen cel prostor in ne samo krog

a za varovanje okolja in smotrno ravnanje s pitno vodo pa še niste slišali pri vas. računaj, da jo bodo rabili tudi naši otroci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

no, saj pri tem, če imaš toplo vodo na centralno in da imaš nbarejeno stalno cirkulacijo imaš toplo vodo na voljo takoj in je ne gre čisto nič "v nič" in je ne porabljaš po nepotrebnem naslednjim rodovom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

meni gre blazno na živce korito ki ima samo eno luknjo, ker nimaš kam zlagat posode ko pomivaš.........tako da jaz bom imela dvojno........

nikoli nimam tako veliko posode, da je ne bi imela kam zlagat - večinoma vse peremo s pomivalcem. Pa tudi doma, ko nismo imeli pomivalca, sem vse vedno zložila na odcejalnik ob koritu. Problem dvojnega korita je v tem, da ti na zelo veliki dolžini "pobere" tudi omarico pod njim.

en del korita globlji

ja, to pa tudi jaz gledam - da je korito dovolj globoko in široko, da se kak velik lonec "udobno" pomije




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]