A je komu poznano........ (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


andrea -> A je komu poznano........ (26.4.2008 22:11:55)

Kako naj izgleda pritožba na izračun zneska za komunalni prispevek? So mi ga naračunal, da me je skor kap. Če ima katera kakšen ˝muštr˝ se priporočam. Nekaj sem že sestavila, pa ne vem, če bo v redu. In bi želela še kaj prej pogledat preden odpošljem. 




viv_ -> RE: A je komu poznano........ (27.4.2008 10:43:35)

Saj si vabljena na razgovor, da ti tam ena teta točno pove, kako pride to tega zneska...

Zneski so pa eni prv vrtoglavi... LARA mislim, da je plačala okrog 5 mio bivših sit, za novogradnjo. Mi imamo pa samo nadzidavo obstoječega objekta, so mi pa naračunali 3800.

Upam, da ti bo uspelo kaj znižat...




andrea -> RE: A je komu poznano........ (27.4.2008 15:37:18)

Mene ni nobena teta na razgovor vabila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], so mi kar  direkt odločbo poslali. Pa še full so bli hitri. Vsega skupaj so rabili 5 dni. Če maš pa karkoli drugega za urejat moraš pa ponavadi večkrat težit, da te ne pozabijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Zdaj pa pač sestavljam pritožbo, v upanju, da mi vsaj malo znižajo. Sem pa kar krepko več dobila, kot v tvojem odgovoru znaša tavelika cifra. 




lex -> RE: A je komu poznano........ (27.4.2008 15:41:14)

Midva sva plačala 2900€ za 110 kvadratov stanovanja (bajta) to je neto bivalna površina (odštejejo mansardo, mislim, da tudi omete,...) prištejejo pa ti klet, garažo, vsako nadstrešnico. zato je midva v načrtu nimava, jo bova pa 1x delala, takrat pa komunalnega za to ne rabiš plačat.




Anonimen -> RE: A je komu poznano........ (28.4.2008 9:48:53)

na podflagi česa se pa misliš pritožvat? saj pr nas je komunalc pač določen in tok plačaš pa če se na trepalnce postaviš. ja js sem plačala cca 5,200,000 sit za 488 kvadratov veliko parcelo. pri nas gre na parcelo ne na površino bivanja




Anonimen -> RE: A je komu poznano........ (28.4.2008 12:25:27)

Kolikor vem, šele nameravajo poenotiti način obračunavanja komunalca v celi državi, sedaj je to v pristojnosti vsake občine in cene se močno razlikujejo, nekje upoštevajo velikost cele parcele, drugje upoštvajo zazidalni del, drugje samo gradbeni del, eni gledajo bruto površino, eni neto površino hiše, razlike so v tem, kaj se sploh šteje za komunalno opremljenost,.... In potem v eni občini za polno opremljenost plačaš 5000€, v drugi pa 25.000€.
Mi smo za parcelo, veliko skoraj en hektar, od tega je 500m2 zazidalnih, hiša pa bo velika 190m2, dobili obračunan komunalni prispevek 1600€, s tem, da je opremljenost parcele 12%. Če bi imeli polno opremljenost, bi torej plačali okoli 15.000€.

v vsakem primeru pa se pozanimaj, če je bil prispevek res pravilno obračunan, se zgodi, da se tudi kje zmotijo (špač vsi smo ljudje, motiti se je človeško), vem za en primer, k oso eni teti obračunali lih dvakrat več, kot je potem plačala, ker je prišlo do napake. Pa so seveda potem brez problema popravili.




Drnula -> RE: A je komu poznano........ (4.5.2008 22:55:17)

Pravilnik  po katerem obačunava ima občina po vsej verjetnosti objavljen na svoji spletni strani. Itak gre za javno dostopen dokument in ga boš dobila v vpogled če rečeš. Sicer se dogovori za sestanek in naj ti raztolmačijo kako so prišli do zneska. Pritožbe ...??? ... kaj pa vem, če ste že kdaj kaj plačevali občini pa ni bilo upoštevano, drugače pa nimaš kaj. Kriteriji so določeni, formula za izračun tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] ... in to je to. Meni so v PO vse raztolmačili ko sem prišla tja. Sicer je odvisno tudi od folka na občini vendar mislim, da to ne bi smel biti problem. Morda lahko preveriš če niso upoštevali kake stvari ki je ne bi smeli .... npr. pločnik, ulična razsvetljava, otroško igrišče ....




Stran: [1]