Help-jecljanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Salja -> Help-jecljanje (4.5.2008 15:55:02)

Ali so vaši malčki kaj jecljalji?Jih je minilo?Po kolikem času?

Mali bo kmalu stra 3 leta,pa že lep čas(pol leta), nekatere besede jeclja.Včasih reče lepo naprimer korenček, ko pa mu ni pa je ko-ko-korenček,ali hamburger=ha-ha-hamburger.
Mislim, men je sladko ker se včasih prav nasmejim, amapk me začenjajo strašit, da naj probama to čim prej odpravit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




asika -> RE: Help-jecljanje (4.5.2008 16:00:32)

Praviš, da je začel jecljati pred 6meseci, prej pa je normalno govoril?
Sama bi preverla, če se je doma kaj spremenilo, kar bi lahko vplivalo na jecljanje, dostikrat je to povezano s psiho...Kaj pa vem ste ga dalo v vrtec, ste se preselili...kaj takega.
Drugač bi se pa posvetovala s pediatrom...

lp




Salja -> RE: Help-jecljanje (4.5.2008 16:03:05)

Prej ni kaj dosti govoril, oz. so bili tisti začetki bolj začetni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Volga -> RE: Help-jecljanje (4.5.2008 17:13:19)

Predvsem bi ti rekla, da četudi ti je swmešno, se ne smej pred njim. In ja, če bi moj otrok jecal, bi ga odpeljala k pediatru in naprej k logopedi, prej ko začneš odravljati napako, lažje gre.




Nia30 -> RE: Help-jecljanje (4.5.2008 19:53:02)

Jaz bi vprašala pri logopedu za vsak slučaj. Naš (3 leta) sicer ne jeclja ampak, ko hoče kaj daljšega povedat, začne med posameznimi besedami govoriti "e,e,e,e..." in to zelo dolgo. Npr. Pol je pa e,e,e,e,e,e,e, šel, e,e,e,e,e,e domov, pa je e,e,e,e,e,e,...

Ta velika (10 let) je pa pred kakim letom ali dvema začela ful hitro govorit in pol se ji zatakne tako, da v bistvu zajecla. Če se umiri in počasi pove, je pa vredu.

Kot sem že rekla, vprašaj logopeda.  Z vajami se dajo take stvari popravit.






rainbow -> RE: Help-jecljanje (4.5.2008 21:02:35)

Moja ta prva, ki je bila govorno zelo napredna, je imela dve taki obdobji, med tretjim in četrtim letom. je minilo, nismo delali panike. Mogoče mimogrede opozoriš, naj bolj počasi pove ali kaj takega.




mayci -> RE: Help-jecljanje (4.5.2008 22:07:43)

Nekateri otroci jecljajo zato, ker jim misli hitreje bežijo, kot pa lahko govorijo. Ta neprijetnost se je ravno pred kratkim dogajala eni deklici, ki jo poznam, zelo govorno sposobni (tudi 3 leta stara), pa je minilo. Smo se pa morali takrat osredotočiti nanjo, ko je govorila in jo poslušati, kar je imela za povedat, pa mogoče včasih povedat, naj kar počasi pove, da se nič ne mudi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




massylou -> RE: Help-jecljanje (4.5.2008 22:48:50)

Pravo jecljanje je znak notranje stiske oz. ostanek le-teh iz preteklosti. Če je pa govorna napaka, kar verjetno tudi je, ker je še tako mali, pa pomaga logoped.

Za vsak slučaj pa se pogovori z malim in opazuj tudi ostalo njegovo početje.




Stran: [1]