| 
				  Anonimen ->  RE: Šabesa - preizkušeni recepti?  (5.5.2008 18:08:43)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   IZVIRNO SPOROČILO: Felicita      24 opranih bezgovih cvetov   2 kg sladkorja   6 dag citronske kisline   3 l hladne vode      Cvetove namakaš 24 ur, precejeno vodo nato dodaš sladkorju in pogreješ samo toliko, da se sladkor stopi. na koncu dodaš še citronko, potem pa v steklenice in na hladno.      to je fuuuul gost sirup, tko da se ga mora potem zlo zlo redčit. Je pa odličen.      Pa da te popravim - šabesa je napitek iz bezga in vina/kisa (ki v končni fazi postane mehurčkast), bezgov sok/sirup je pa tole zgoraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]                  1. To ko cvetove namakaš a ne... a to pač odtrgaš cvet, pa namakaš 24 ur, in potem sam tisto vodo (cvetove vržeš proč) zliješ k sladkorju?      2. Hm... mi smo šabesa rekli vedno soku (brez vina) iz bezga. No, se opravičujem. Zdej vem neki novega. 
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |