RE: Krst nezakonskega otroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


AnciM -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 8:10:06)

Zdaj pa tudi meni ni več popolnoma nič jasno, zakaj sploh hočete krstiti otroke? Po naukih RKC ne živite, v tem ni nič dobrega... se pravi krst je zardi krsta samega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kaj to sploh je za vas?

Z neprijetnostmi sem pa imela v mislih; kaj naj stori otrok, če spozna v življenju zelo verne ljudi. Npr: Spozna super punco, ampak ga njena družina ne sprejme, ker ni kristjan. Ona se bo staršem kot prava kristjanka zelo težko uprla. Recimo! Mene na primer so otroci šikanirali, ker nisem hodila k verouku. Veliko je stvari, ki pa jih kot otrok ne more popraviti. Kot odrasla oseba pa lahko, saj se takrat lahko odloči za pristopitev k RKC.




zabica26 -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 8:59:15)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

No, zadnjič sem se veselo odpravila k našemu župniku, da se zmenim za Jakobov krst. Pridem noter, se vsedem, povem kaj hočem, on pa meni, da ne bo nič, ker župniki ne krstijo 2. otroka nezakonskih staršev. Fino, a ne? No, po mučnem pregovarjanju in obljubi, da se bova sigurno poročila (enkrat), bo naš mali le krščen.

A v vaši fari župniki tud tolk komplicirajo?


Vem, da se meni tudi to ni zdelo prav, ampak sem potem dobila odgovor od večih župnikov, da nekako pričakujejo, da po prvem otroku se boš pa poorčil in živel kot pravi kristjan. Tko da... Pri nas ne vem, kako je s tem, ker sva se poročila. Pri prvem pa ni bilo nobenega problema.




ugi -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 11:18:17)


IZVIRNO SPOROČILO: ****

IZVIRNO SPOROČILO: ugi


Drugač pa v Svetem pismu ni ne duha ne sluha od poroke, še od zakona zelo malo piše, pa še to ne v smislu kot ga mi dojemamo. Je pa veliko napisanega od ljubezni in zvestobe.


Jaz sicer nisem pripadnica RKC pa sem šla tole preverit, samo iz firbca .In sem našla v Svetem pismu več kot 300 zadetkov za zakonsko zvezo, oziroma zvezo med dvema ki sta "poročena".
Tako da tole ne bo držalo.





Kje si pa to našla? Jaz sem gledala na biblija.net, pa jih ni niti pol toliko. (sam dobre 20) [sm=zmeden.gif] Lej, meni do zdaj še nihče ni znal razložit zakaj bi dva MORALA imeti neko družbeno priznanje za stvar, ki je zelo intimne narave.
Je pa res, da moraš biti poročen, če hočeš posvojiti otroka, pri nas. Verjamem pa tudi, da če imaš zadosti denarja, ti tudi tega ni treba. Ampak to je že druga tema ... smo malo zašli.
Imam pa eno vprašanje. A če se kot odrasel hočeš dat krstit, morajo tudi biti starši poročeni? [sm=smiley1.gif]




Mišni -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 11:22:57)

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Pri nas je zelo siten glede tega. Enkrat je še na prižnici razlagal, da prvega otroka krstijo, drugega pa ne, saj kvazi starša ne živita krščanskega življenja in ne bi bila dober zgled svojemu otroku. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Vendar je do sedaj še vedno krstil, če si bil dovolj vstrajen pri oblubah. Pridiga o tem, da si nesposoben za starša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in slab zgled, ti seveda ni ušla. 


Joj, da se vam da.




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 11:28:20)

Ne prenesete župnikov, ne marate cerkve, ne živite po načelih vere, očitno niti poznate ne vere.....otroka boste dal pa krstit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz ne štekam, res ne.

V bistvu mi je to ena večjih bedarij kar jih ljudje delajo.

Vsilijo otroku nekaj kar sami sploh ne marajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 11:36:38)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ne prenesete župnikov, ne marate cerkve, ne živite po načelih vere, očitno niti poznate ne vere.....otroka boste dal pa krstit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz ne štekam, res ne.

V bistvu mi je to ena večjih bedarij kar jih ljudje delajo.

Vsilijo otroku nekaj kar sami sploh ne marajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Podpis.Tudi meni to ne gre v glavo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 13:49:07)

IZVIRNO SPOROČILO: ugi


Kje si pa to našla? Jaz sem gledala na biblija.net, pa jih ni niti pol toliko. (sam dobre 20) [sm=zmeden.gif] Lej, meni do zdaj še nihče ni znal razložit zakaj bi dva MORALA imeti neko družbeno priznanje za stvar, ki je zelo intimne narave.
Je pa res, da moraš biti poročen, če hočeš posvojiti otroka, pri nas. Verjamem pa tudi, da če imaš zadosti denarja, ti tudi tega ni treba. Ampak to je že druga tema ... smo malo zašli.
Imam pa eno vprašanje. A če se kot odrasel hočeš dat krstit, morajo tudi biti starši poročeni? [sm=smiley1.gif]


Ja si boš mogla malo več časa vzet: Na Biblija net pa vtipkat , žena , mož, zveza... Potem prebrat kaj se nanaša na zakonsko zvezo..

Jaz sem delala to dobro urco in prišla do čez 300 zadetkov pol se mi pa odkrito povedano ni dalo več...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Na tvoje vprašanje zakaj bi morala biti dva poročena, če govorimo o krščanstvu potem zato ker je zakrament sv. zakon pač del te vere...
Za podrobno razlago boš moral pa kakega teologa vprašat, mi tle na forumu smo bolj samouki.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sploh pa jaz sem verjetno ta zadnja, ki bi to vedela ker me RKC že dolgo ne zanima več...


V debato sem se vključila samo zato, kot sem že večkrat zapisala... ker mi ni bilo jasno zakaj bi nekdo krstil otroka, če v bistvu sploh ne sprejema krščanskega nauka in ga ne izpolnjuje...





ElaM -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 17:50:00)

IZVIRNO SPOROČILO: ****

IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope

****, vem, kaj misliš in kaj hočeš poudariti. Verjemi, da sem sama pri sebi že večkrat imela takšne dialoge in razmišljanja. Še vedno se v teh vprašanjih iščem, ampak kar sem zares trdno ugotovila, je to: Bog, "naš skupen izvir" ali kakor koli ga poimenujem, po mojem mnenju ni ničesar "predpisal" (če ga poosebim). Če pogledaš 10 zapovedi, te niso popolnoma ničesar drugega kot nekakšne človeška etična načela, po katerih živi vsak dober človek. Zato sama pri sebi ne vidim smisla, se oprijemati "predpisanih" pravil v mojem primeru krščanske vere, ker vidim bistvo v njej v tem, da kot dober človek poskušam delati dobro vsem ljudem, če kdaj koga prizadenem, prosim njegovega odpuščanja, in se trudim vedno ceniti stvari, ki so mi dane in ljudi, ki so v mojem življenju.
In ja, to lahko zgleda, kot da jemljem iz vere tisto, kar mi odgovarja. A zdi se mi, da je to vseeno boljše, kot pa da bi se silila poosebiti tisto, česar ne čutim in s čimer se ne poistovetim. To se mi zdi, bi bila večja žalitev za Boga, krščanstvo in kristjane.
Zakaj se vseeno počutim pripadnica krščanstva? Ravno zaradi tega, ker sem bila v njem vzgojena in ker vem, da če bom kdaj spremenila svoje razmišljanje oz. bom začutila potrebo, da svoje odgovore in "zdravljenje svoje morebitno ranjene duše" poiščem v veri, bo to zagotovo krščanska.
In to je možnost, ki jo želim dati svojim otrokom. Da bodo sami lahko poiskali odgovore na svoja vprašanja, ki pa jih ne bodo mogli najti, če ničesar ne bodo poznali.





To je vse zelo lepo napisano.
Toda spet oziroma še vedno ne razumem:

1. Krščanstvo in recimo RKC ima neke dogme, zakone in pravila. Od njenih pripadnikov se pričakuje da se jih držijo oziroma da jih sprejmejo. Drugače zakaj potem sploh pripadati?

2.Sama praviš da 10 zapovedi niso nič drugega kot etična načela.
Torej zakaj pa ne moreš otroka vzgojiti po teh etičnih načelih brez krsta ?
Brez da mu po mojem mnenju"vsiliš" neko versko pripadnost na papirju,če sama praviš da se naj sam odloči in naj sam poišče odgovore na svoje vprašanja. Če ga ti krstiš sama pa ne verjameš v sv. krst in v Božja pravila potem je to meni nerazumljivo. Zraven pa menim da se otrok ni svobodno odločil, saj ni rekel ja hočem biti krščen?!

3. Praviš da boš morda rabila zdravljenje"morebitno ranjene duše" ?
Lej iz srca upam da ne boš nikoli potrebovala iskati uteho v veri in da bodo vsi tvoji dnevi polni sreče in veselja.
Ker meni osebno se ne zdi prav da bi se zatekali h Bogu samo ko nam je hudo. Če si vernik si vernik vsak dan od jutra do večera in sprejemaš vse kar ta vera uči. Ne zdi pa se mi prav da je nekdo vernik samo takrat ko mu to odgovarja recimo glede na sutuacijo, okoliščine in pa potrebe.


otroka bi krstila zato, ker bi mu s tem dala možnost, da se sam poistoveti s kršanskim naukom in da se lahko k njemu zateče, če ga bo potreboval. Še enkrat: česar ne poznaš, še ne moreš poslužiti.


Vidiš ti mene ne razumeš. Jaz te vseskozi sprašujem : Zakaj se bi tvoj otrok poistovetil s krščanskim naukom če pa ti ne verjameš vanj in se ga nočes držati?

Pa to je meni nerazumljivo?

Pa praviš česar ne poznaš se ne moreš poslužiti.
Česa pa ne bo pozna,l saj 10 zaopovedi so tako etična načela, ki jih boš njemu - otroku poskusila privzgojiti?
Sama praviš po domače povedano v vseh svojih zapisih, da kristjan ni nič drugega kot "dober človek" in da zato ne rabiš RKC kot institucije, vsaj tako jaz razumem.
Po drugi strani pa iščeš neko uslugo te institucije kot je sv. krst.
A ne vidiš da tukaj ni logike?


pripadnost krščanstvu pa sama vidim dokaj podobno kot pripadnost temu, da sem Slovenka ... tukaj sem bila rojena, vzgojena in zagotovo je moje razmišljanje delno pogojeno ravno s tem, da sem vzgojena kot kristjanka.



Jaz sem rojena v Sloveniji, vsi moji predniki so bili od nekdaj tukaj. Tudi v krščanstvu sem bila vzgojena...
Pa je moje razmišljanje popolnoma drugačno.
Sama mislim, da nam je Bog dal svobodno voljo in pa pamet na uporabo. In da ni prav da bi na nas preveč uplivala okolica in norme, ki so v neki družbi same po sebi umevne ter vzgoja, če se nam ta ne zdi prava.



Ker pa je tema o krstu otroka naj povzamem. Uporabnica 2 sraki je lepo napisala, kaj je krst. Zate to ni to, zakaj potem hočeš to?? To je vse bistvo mojega vprašanja...






Eldomay, zelo, zelo dobro napisano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




muška -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 18:01:59)

prebrala sem samo prvo stran tako da ne vem kam je debata zašla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ko sem jaz krstila mojega prvega otroka bi morala  botra - se pravi moja sestra župniku podpisat da ne živi v izvenzakonski  zvezi!  Takrat je bila še študentka. Podpisala mu ni, napovedala mu je par konkretnih (študirala je pravo) , tako da se ji je na koncu skoraj opravičil, da ji je pod nos pomolil tisti cetlc. Meni se zdi vse skupaj malo tooo much!

Me pa zanima ena stvar če morda katera ve! A lahko gre za poročno pričo in za botra/botro  oseba, ki ni poročena ampak živi v izvenzakonski skupnosti?




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 18:05:49)

Boter naj bi bila oseba v otrokovem življenju, ki naj bi pomagala staršem da je otrok vzgojen po načelih krščanske cerkve, da živi po njihovih načelih.... V primeru smrti naj bi prevzel vzgojo tega otroka.
Če ni poročen, živi na koruzi, torej ne živi po načelih krščanske cerkve, bo bolj težko vzgajal otroka v tem duhu. Torej v čem je smisel takega botra[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




benika -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 20:28:12)

Me pa zanima ena stvar če morda katera ve! A lahko gre za poročno pričo in za botra/botro oseba, ki ni poročena ampak živi v izvenzakonski skupnosti?


Za poročno pričo ja, za botra ne.




nina166 -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 21:36:06)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Me pa zanima ena stvar če morda katera ve! A lahko gre za poročno pričo in za botra/botro oseba, ki ni poročena ampak živi v izvenzakonski skupnosti?


Za poročno pričo ja, za botra ne.


Tudi za botra lahko gre. Mojemu sinu je boter od mojega dragega brat, ki ni poročen. Pa ni župnik nič rekel, pravzaprav niti vprašal ni.

Jaz sem ravno pred kratkim šla k našemu župniku vprašat za mojo sestrično. Je ločena, iz zakona ima dva otroka, zdaj pa ima še punčko z enim kretenom (pardon izrazu), s katerim ne živita skupaj in kot kaže nikoli ne bosta. Je rekla, da ne bi dala punčke krstit v svoji fari, ampak  v naši. Jaz pa bom njena botra. Jaz to našemu župniku povem, pa je rekel, da sam tega sicer ne podpira, ampak se drži načela, da otrok ni kriv za dejanja staršev in za to kako živita starša in da zato krsti vsakega otroka.

Ko je bil pri krstu moj sin, je bil zraven še fantek, ki ga župnik v njegovi fari ni hotel krstit, ker boter ni poročen, starša pa sta. Dejstvo da ima sam (župnik)2 otroka, ki jih je naredil, ne pa priznal, so po moje veliko bolj sporna in niso niti malo po načelih Cerkve. In marsikateri župnik ima na skrivaj otorke, ali pa vsaj hodi seksat s kako žensko...pa kolikor vem, to Cerkev ne dopušča in je po mojem mnenju to večji greh, kot da nekdo živi v izvenzakonski skupnosti.

In ravno tako lahko živiš po načelih Cerkve tudi če nisi poročen. Nič boljše ni če si poročen, zraven pa varaš svojo ženo, jo pretepaš, kradeš in podobno. Tako da poroča gor ali dol, šteje kakšen človek si drugače in kako drugače živiš.




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 21:39:31)

Me pa zanima ena stvar če morda katera ve! A lahko gre za poročno pričo in za botra/botro oseba, ki ni poročena ampak živi v izvenzakonski skupnosti?


Za poročno pričo ja, za botra ne.


Lahko gres.

Jaz sem sla kot studentka, v prvem letniku faksa. Takrat so se verjeli vame...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Nihce me ni nic vprasal, glede papirjev, v tistih casih, in tudi edina sem bila, ki nisem sla k obhajilu. Potem me pa sploh nihce vec ni nic vprasal...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Imela sem se pa fajn na tisti birmi :).




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 21:40:08)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ne prenesete župnikov, ne marate cerkve, ne živite po načelih vere, očitno niti poznate ne vere.....otroka boste dal pa krstit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz ne štekam, res ne.

V bistvu mi je to ena večjih bedarij kar jih ljudje delajo.

Vsilijo otroku nekaj kar sami sploh ne marajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Dober povzetek neskoncnih debat o veri.




ZmajTolovaj -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 21:41:41)

A lahko gre za poročno pričo in za botra/botro oseba, ki ni poročena ampak živi v izvenzakonski skupnosti?

Sej pravim: moj mož ni smel za botra prijateljevem sinu, pa sva poročena - ampak ne cerkveno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Ampak to je samo kaprica tukajšnjega župnika; ko je moj mož pred 10 leti z bivšo živel na koruzi, pa ni nobenega nič motilo in je šel hčeri od enega drugega prijatelja za botra bp.
Prijateljica pa je šla za birmansko botro svoji sestri in jo je župnik prej tud masiral, da slučajno ne živi v kaki zunajzakonski skupnosti - se je gladko zmislila in rekla ne. Potem pa še, da nikdar več ne gre v cerkev, čeprav je bila v tem duhu vzgojena in ima vse zakramente, ampak enostavno ji je to čist mim in ena hinavščina (njihov župnik tudi ni ravno za zgled kar se tiče spoštovanja zapovedi).
Meni je tudi brezveze dat krstit otroka, če sploh ne verjameš v vse skup, kot je pri omenjenih kolegih - noben ne hodi v cerkev, živijo daleč od kakih zapovedi, nista poročena, niti se ne nameravata, mah brezveze. Se čist strinjam s karin24.




benika -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 21:46:37)

Naš župnik je dejal, da moja sestra ne more biti krstna botra, če živi s fantom pa nista poročena.

Zdi se mi, da je vseeno vse skupaj odvisno od župnika samega.

Kakorkoli, župniki velikokrat kršijo načela Cerkve, čeprav so oni prvi, ki bi nam morali biti za vzgled. Pojavlja se pedofilija, nezakonski otroci, ljubice...Koliko od njih pa izključijo iz Cerkve?

Meni se vseeno zdi, da je neporočenost še najmanjša stvar tule.





benika -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 21:52:44)

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Meni je tudi brezveze dat krstit otroka, če sploh ne verjameš v vse skup, kot je pri omenjenih kolegih - noben ne hodi v cerkev, živijo daleč od kakih zapovedi, nista poročena, niti se ne nameravata, mah brezveze. Se čist strinjam s karin24.


Glejte, jaz nikoli nisem napisala, da ne verjamem v krščanstvo. Oba s fantom sva vzgojena kristjana, oba ima vse zakramente, tastarejši je krščen, hodi k maši in obiskuje krščanski vrtec.
Mojemu pač papir ne pomeni nič, saj se zaradi tega ne bova imela nič rajši, niti ne bova bolj ljubila najinih otrok. In nobena vera ga ne bo prepričala v nasprotno. Najbolj bedasto se mi pa zdi, da potem župniki klamfajo, da sva nesposobna starša, ki otrok ne znata vzgajati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja, halo? Po drugi strani pa tumba, da bi otroka krstil bp, če bi me fant zapustil oz. če bi bili kakršnikoli drugi vzroki, da se ne bi poročila. A ločenci in samohranilci so pa v božjih očeh več vredni, al kako? Pa ne pozabite, da krščanstvo prepoveduje ločitev.




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 22:15:50)

Pa ne pozabite, da krščanstvo prepoveduje ločitev.


Hm.....ne je ne. Dopušča ločitev ob tehtnemu razlogu.

Pa še zmeraj ne štekam zakaj date človeku k ima kao otroke, k je kao pedofil in ne vem kaj vse ste ene napake pri duhovnikih zdaj našle otroka krstit in ga celo pošiljate k vereuku k takemu človeku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa čist za info. Vidva se imata rada in živita kao krščansko življenje tud brez zakramenta poroke. Zakaj ne dopuščata možnosti da tudi vajin otrok lepo srečno živi in je veren brez krsta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Isto je krst zakrament kot poroka. Ne štekam delanja razlik. Za vaju poroka ni dobra, za otroka pa krst je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz se imam tud za verno, se pa ne držim načel krščanske cerkve ker mi ni ravno blizu, ne prenesem cerkve kot institucije, župniki so eni super eni ne, kot vsi ljudje pač, pač verjamem v nekaj, ne čutim se pa pripadnika neke vere. In otroka ne bom dala krstit. Sama imam vse zakramente in so me do 16ga leta vsako nedeljo peljali k maši. Peljala ga bom v cerkev, pokazala in povedala mu marsikaj o krščanski veri, pa upam da tudi o kakšni drugi. Ampak krstila ga pa ne bom. Ker ne vidim smisla. In ker je zame to greh, da brez premisleka zaznamuješ otroka. Tako kot mi je greh da nekoga podkupiš da krsti tvojega otroka ali pa dovoli koruznikom da so botri. To je zame greh. In za vsacga k se je mogoče malo bolj v vero poglobil kot to da se gre vsak teden v novem kostimu pokazat v cerkev pred celo faro so tudi take stvari nesprejemljive.




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 22:25:17)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Pa ne pozabite, da krščanstvo prepoveduje ločitev.


Hm.....ne je ne. Dopušča ločitev ob tehtnemu razlogu.

Pa še zmeraj ne štekam zakaj date človeku k ima kao otroke, k je kao pedofil in ne vem kaj vse ste ene napake pri duhovnikih zdaj našle otroka krstit in ga celo pošiljate k vereuku k takemu človeku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa čist za info. Vidva se imata rada in živita kao krščansko življenje tud brez zakramenta poroke. Zakaj ne dopuščata možnosti da tudi vajin otrok lepo srečno živi in je veren brez krsta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Isto je krst zakrament kot poroka. Ne štekam delanja razlik. Za vaju poroka ni dobra, za otroka pa krst je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz se imam tud za verno, se pa ne držim načel krščanske cerkve ker mi ni ravno blizu, ne prenesem cerkve kot institucije, župniki so eni super eni ne, kot vsi ljudje pač, pač verjamem v nekaj, ne čutim se pa pripadnika neke vere. In otroka ne bom dala krstit. Sama imam vse zakramente in so me do 16ga leta vsako nedeljo peljali k maši. Peljala ga bom v cerkev, pokazala in povedala mu marsikaj o krščanski veri, pa upam da tudi o kakšni drugi. Ampak krstila ga pa ne bom. Ker ne vidim smisla. In ker je zame to greh, da brez premisleka zaznamuješ otroka. Tako kot mi je greh da nekoga podkupiš da krsti tvojega otroka ali pa dovoli koruznikom da so botri. To je zame greh. In za vsacga k se je mogoče malo bolj v vero poglobil kot to da se gre vsak teden v novem kostimu pokazat v cerkev pred celo faro so tudi take stvari nesprejemljive.


Evo Karin24 zadela si žebljico na glavico. To je tisto kar jaz že ves čas hočem vedet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vse do zadnjega kar si zapisala podpišem!! In kot bi brala sebe pred leti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

No danes sem se našla čisto v drugih vodah in sem zato zelo srečna...toda mislim pa popolnoma isto kot ti!!

Še enkrat ponavljam: PODPIŠEM!!!




benika -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 22:33:01)

Pa čist za info. Vidva se imata rada in živita kao krščansko življenje tud brez zakramenta poroke. Zakaj ne dopuščata možnosti da tudi vajin otrok lepo srečno živi in je veren brez krsta


Glej, če otrok ni krščen ne more hodit k verouku, niti (vsaj pri nas ne) k prvem obhajilu in birmi. Kako bo pa potem veren? Naj vsako nedeljo gleda Obzorja duha po TV? Lahko gre k maši, vendar ne k obhajilu, niti ne k spovedi. JMidva mu doma lahko razlagava o Sv. pismu in ostalih zadevah, vendar to ni to.





Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 22:36:32)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Pa čist za info. Vidva se imata rada in živita kao krščansko življenje tud brez zakramenta poroke. Zakaj ne dopuščata možnosti da tudi vajin otrok lepo srečno živi in je veren brez krsta


Glej, če otrok ni krščen ne more hodit k verouku, niti (vsaj pri nas ne) k prvem obhajilu in birmi. Kako bo pa potem veren? Naj vsako nedeljo gleda Obzorja duha po TV? Lahko gre k maši, vendar ne k obhajilu, niti ne k spovedi. JMidva mu doma lahko razlagava o Sv. pismu in ostalih zadevah, vendar to ni to.




Sej vidva tud ne moreta k obhajilu. Pa k spovedi tudi ne, oz. je nična, k resno dvomim da se iskreno kesata ker seksata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Grehov se moreš iskreno pokesat da so ti odpuščeni, ne sam naštet jih tam.
K verouku lahko hodi brez krsta. Pri nas jih je kar nekaj tako hodilo ker so hoteli. Pa itak, če si želi hoditi k verouku ga daš pač takrat krstit.

Veren se da bit pa tudi brez obiska cerkve, brez obhajila, brez uradne spovedi.......ker vera pač ni vse to kar si ti naštela. Vera je v nas samih, ne v tem kolkrkat sedimo v prvi vrsti pr maš.




benika -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 22:37:40)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

In otroka ne bom dala krstit. Sama imam vse zakramente in so me do 16ga leta vsako nedeljo peljali k maši. Peljala ga bom v cerkev, pokazala in povedala mu marsikaj o krščanski veri, pa upam da tudi o kakšni drugi. Ampak krstila ga pa ne bom. Ker ne vidim smisla. In ker je zame to greh, da brez premisleka zaznamuješ otroka.


Ok, ti ga ne boš krstila, ker v tem ne vidiš smisla.

Jaz ga pa bom in v tem vidim smisel nikakor tule ne bova prišle skup.

Jaz sem v bistvu samo vprašala, če župniki povsod tako komplicirajo kot pri nas in to je to. Lahko moraliziramo v neskončnost kaj je prav in kaj ne, ampak do konca ne bomo prišle.




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 22:38:48)

Midva mu doma lahko razlagava o Sv. pismu in ostalih zadevah, vendar to ni to.


Res je. Ni to to. Ker nekaj mu bosta tupila, delata pa čisto drugače. Kot če bi vsacga k gre mim tebe na gobec, pol bi pa otroku govorila da se tepst ne sme. Se ti zdi da bi razumel tvoje nauke tako kot bi si ti želela? Vero naj bi se učilo z zgledom ne z veroukom in besedami. In če nisi poročen pač nisi neki zgled dobrega zglednega kristjana. Tko pač je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 22:40:13)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

K verouku lahko hodi brez krsta. Pri nas jih je kar nekaj tako hodilo ker so hoteli.


Teh "izgubljenih" ovčic so najbolj veseli :).




Anonimen -> RE: Krst nezakonskega otroka (12.5.2008 22:40:57)

Kako bo pa potem veren?


Komot.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>