kako napisati odpoved (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Alisa -> kako napisati odpoved (12.5.2008 13:01:31)

Danes sem ugotovila sama pri sebi da imam vsega dovolj in je bila danes navsezgodaj kaplja čez rob. Odločla sem se da dam odpoved.
Kaj moram napisat?
Hvala




Anonimen -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:02:19)

Ti samo napiši VSE kaj ti leži na duši, pa bo ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




srki -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:05:37)

Pri nas so punce zelo kratke in jedrnate. Saj ni treba nič obrazlagat, kako in zakaj, razen če hočeš no, samo ne bi bilo fajn, predvidevam, če si tako huda.





Anonimen -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:05:48)

naslov organizacije, ime + priimek šefa
naziv delovnega mesta
Datum
zadeva: odpoved delovnega razmerja

Podpisana tainta z dnem tem in tem dajem odpoved (iz razloga).

Datum, podpis.

Pa še nasvet: pred odpovedjo izkoristi dopust[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






srki -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:09:03)

Evo, nekaj takega. Razlog pa seveda se moraš zlagati, v tvojem primeru. Al je res fajn, da vse napišeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Po mojem ne.

A se dopusta ne da prenesti, nekaj menda že, nek sorazmerni delež, al kaj že?




Pajaca -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:09:17)

Napiši takole:

Alisa prosim za sporazumno prekinitev delavnega razmerja dne (1).

V primeru, da sporazumna prekinitev delovnega razmerja ni možna, odpovedujem delovno razmerje z dnem (2).

Alisa



Čist nič drugega ni potrebno
pod (1) napiši datum ko bi želela nehati delati.....
pod (2) pa napiši dan s katerim drugače daješ odpoved in od tega dne se ti potem šteje še odpovedni rok, kolikor ga pač imaš. Torej če napišeš 12.5 in imaš 1m odpovednega roka, nehaš delati 12.6

Pa čist tko, če greš drugam, moraš v tej službi običajno koristiti sorazmerni delež dopusta, ostalo lahko preneseš. Mal pazi da se ne zaj z dopustom.


Razlogov zakaj daješ odpoved ni treba navajat. Je res tole mal bolj uradno, ampak je pa sigurno prav.




mojsoncek -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:10:24)

predlog...

Spodaj podpisana _________, rojena ____ v _____, zaposlena na/v _______ na delovnem mestu _______, z dnem ____ odpovedujem pogodbo o zaposlitvi sklenjeno dne _____.  
Pričakujem, da bo odpovedni rok začel teči z dnem prejema odpovedi.

Ce zelis ckrajsati odpovedni rok, napises se:
Predlagam skrajšanje odpovednega roka in prekinitev pogodbe o zaposlitvi z dnem _________.




Alisa -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:21:02)

Super ste! Hvala.
V tej firmi delam od otvoritve, to je zdaj 8 let in v osmih letih nobene povišice, nobenga regresa, vse kar so mi naredili v teh 8 letih je povišanje za vodja persionala in urejanje vseh papirjev, s tem da imam plačo še vedno isto kot prej, čeprav je bilo rečeno drugače. Je pa še ogromno drugih stvari ki me morijo tam, ena je naprimer ta; pred 2 mesecema je pršu en študent in se dela kar glavnga in dela štrajt med nami, oz. res ne morem več.




srki -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:37:50)

Pa imaš novo službo že izbrano, ali boš šla zdaj na Zavod?




Alisa -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:52:23)

Ne boste verjele - glih kar sem se zmenla za novo službo in sam začetna plača je rekla da je 1000 eur, kar lahko tam sm sanjam.




Alisa -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:53:03)

Pa še 2 minute stran od doma, prej sem se pa z Gorenjske fjakala dol v Ljubljano.




Pajaca -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:57:47)

Super Alisa, pol pa sam skopiraj eno od teh odpovedi, ker a ti pač potegne pa jo čimprej oddaj. Pa res pazi na dopust, ker tam ne boš mogla iti kar takoj na dopust.

Srki a ni tako,d a če sam daš odpoved, da potem ne moreš na zavod, oz ne dobiš nobene podpore???




Volga -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 13:59:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Super Alisa, pol pa sam skopiraj eno od teh odpovedi, ker a ti pač potegne pa jo čimprej oddaj. Pa res pazi na dopust, ker tam ne boš mogla iti kar takoj na dopust.

Srki a ni tako,d a če sam daš odpoved, da potem ne moreš na zavod, oz ne dobiš nobene podpore???


Nisem Srkoslava, ampak, ja, je tako kot praviš.




srki -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 14:09:34)

Ja, je tako, zato pa sem vprašala, samo če je že novo službo dobila, pa še boljšo, to je pa Super. Pa še blizu doma, z zame dobro, plačo.




Alisa -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 14:19:11)

Ja kak pa je to z dopusti, nimam glih izkušenj s tem. Jaz sem tej gospe povedala da grem 7. julija za 14 dni na dopust, pa je rekla da do takrat bova zalavfale in da ni problem. Saj se dopust prenese, če ga nisem še nič porabla, mam še lanskega 6 dni, tega pa bom porabla v tej službi, k zdaj delam ta novi pa vsaj jaz mislim, da se prenese.
Hvala vam punce!!!!




srki -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 14:27:10)

Glede novega dopusta se kar pozanimaj  v kadrovski, kako in kaj. Ena naša biše sodelavka vem, da ni mogla celega dopusta prenest. bodo punce iz kadrovske bolj vedele.




Alisa -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 14:33:00)

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Glede novega dopusta se kar pozanimaj  v kadrovski, kako in kaj. Ena naša biše sodelavka vem, da ni mogla celega dopusta prenest. bodo punce iz kadrovske bolj vedele.


Pri nas v firmi itak nimajo pojma, to je družinsko podjetje in tam delajo sm domači in noben nima nobenih izkušenj, oni bodo itak rekl, tud če ni res, da se prenese, sm da bodo cenej čez pršl.




mojsoncek -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 14:34:09)

Kot je meni znano lahko preneses samo sorazmerni delez dopusta. Pa v firmi (ko odhajas) ti morajo dati potrdilo o koriscenem dopustu.




srki -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 14:37:25)

Aja, družinska firma...to je pa že kaj drugega. Madona, take stvari bi pa že morali vedeti. Kaj pa če v službo, ki si jo zdaj dobila, pokličeš, pa povejo, kakšna je praksa pri njih.




mojamura -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 14:46:25)

moram nekaj napisati, ampak ne mi zamerit.....

napiši.....razstajem se cigani sa vama!

[sm=jezicek.gif]




tititi -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 17:37:53)

Kar se dopusta tice je najboljs da se v tanovi firmi pozanimas kako in kaj, ker ti bojo povsod rekli tako, da bo za njih bolje. Iz mojih izkušenj ti povem, da ni važno koliko si ga v prejšnji firmi pokoristila, vedno ga računajo proporconalno glede na mesece ko si pri njih... na žalost je tako, da se pri menjavi službe moraš marsičemu odpovedat...ampak sej službo ponavadi menjaš zato, ker (upaš da) greš na bolje.

Čestitam in držim pesti da bo v novi službi boljše.




tassi1 -> RE: kako napisati odpoved (12.5.2008 19:55:58)

Po 13 letih sem tudi jes menjala službo in res je ,da lahko koristiš sorazmeren delež dopusta.Dobila sem tudi regres za 4 mesece,ostalo pa v novi službi-toda šele v decembru!
Ampak -važno je,da sem se rešila delovnih nedelj in fizičnega dela ,da o psihičnem terorju sploh ne govorim:np:če sem šla v bolniško-to pomeni da sem morala delati zaro cel mesec popoldan s štirimi nedeljami -pop-seveda!




kajsica -> RE: kako napisati odpoved (13.5.2008 8:44:02)

Alisa, glede odpovedi. Ne napiši sporazumna odpoved, ker takrat z delodajalcem zdajšnjim določita čim krajši odpovedni rok, lahko si že z jutri doma. Nobenemu delodajalcu ni v interesu, da zadržuje nekoga v odpovednem roku, saj je efektivnost dela precej manjša ali pa je sploh ni. Napiši samo v naslovu odpoved delovnega razmerja in v tem primeru, ti pripada celoten odpovedni rok. Poleg tega je v naši zakonodaji mejnik 1.7. in jaz bi ti priporočala, da do takrat ostaneš v firmi, saj ti pripada celoten dopust in celoten regres za celo leto. Še najbolje pa bi bilo, če ostaneš na zdajšnjem delovnem mestu do konca svojega dopusta in ne prekineš delovnega razmerja. Razmisli o tem!

Če pa rabiš kakšne informacije, se je najbolje pozanimati pri odvetniku za delovno pravo, ki ga sigurno imate kje v vaši bližini (cena za razgovor pa je nekje okoli 20€). Če so tvoji delodajalci člani obrtne ali pa gospodarske zbornice, se obrni na zbornico, ker imajo brezplačno pravno svetovanje za svoje člane in za njihove zaposlene. Poleg tega obstaja tudi delovno sodišče, kjer boš tudi dobila odgovore.

V glavnem, jaz zaradi jeze ne bi šla na vrat na nos, ampak bi se o vsem pozanimala in bi potem prekinila. V kolikor pa je meni znano, ti bi po zakonu moral pripadati regres za vsa leta in tudi v tem primeru se je pametno obrniti na delovnega odvetnika, ker bi lahko dobila celo vse za nazaj z legitimnimi obrestmi.

Upam, da boš rešila čimbolje.




Stran: [1]