| 
	   
	    | 
		    
			  | Majuska ->  RE: Breskve  (15.5.2008 0:27:35) |  
			  | Hm, ne vem točno kaj imaš v mislih, imam samo tale recept:
 
 BRESKOV  BISKVIT
 
 Testo:
 25 dag. moke
 25 dag. sladkorja
 25 dag. margarine  6 jajc  ½ pecilnega praška
 
 Nadev:  4 – 5 breskev
 
 NAČIN  IZDELAVE
 Testo:  Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake uporabimo za sneg, rumenjake pa penasto vmešamo, dodamo sladkor in margarino. Nazadnje previdno primešamo sneg iz beljakov. Testo vlijemo v pekač in nanj naložimo breskve narezane na rezine. Pečemo na temperaturi 170˚ C približno 30 minut.
 
 Nadev:  Breskve olupimo in jih narežemo na srednje velike rezine. Uporabimo jih kot "nadev” v biskvitu.
 |   
	          | 
 |  |  |