bezeg (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


goa -> bezeg (22.5.2008 19:28:03)

Kaj vse delate iz njega? Bi rada poskusila kaj novega razen soka.
Dajte kake nove ideje, recepte.
Hvala




Anonimen -> RE: bezeg (22.5.2008 19:30:30)

Ocvrti bezeg.
Narediš bolj gosto testo- kot za palačinke in notri namakaš bezgove cvetove ,ki jih ocvreš v vročem olju.




Alfabeta -> RE: bezeg (22.5.2008 20:08:39)

Jaz pa bezeg pripravim podobno kot kind lady, le da cvetove narežem na cca. 5cm in jih zmešam z umešanim jajcem ter soljo. To spečem na vročem olju kot omleto. Meni je tako odlično. Enako pripravim meto, samo ne poprovo.




zvesta -> RE: bezeg (22.5.2008 21:08:47)

Jaz pa bezgove cvetove kar "počešem" dol z glavnikom (imam en glavnik samo za kuhinjo v predalu) in zamešam v maso za palačinke.
Ali pa cvetke zamešam v biskvitno testo. Pride zelo dobrega okusa in vonja.
Pa šabeso pripravim ali pa bezgov sirup.




želva -> RE: bezeg (23.5.2008 9:28:59)

zvesta, to je pa dobar fora!




zvesta -> RE: bezeg (23.5.2008 10:05:32)

IZVIRNO SPOROČILO: želva

zvesta, to je pa dobar fora!


ja, je najlažje... pa ni treba pol pazit in jest sprsti...




gojska -> RE: bezeg (23.5.2008 15:48:40)

Ali pa cvetke zamešam v biskvitno testo. Pride zelo dobrega okusa in vonja.
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta



kolk pa cvetk ? To pa moram probat, se mi zdi odštekan.




zvesta -> RE: bezeg (23.5.2008 17:05:17)

IZVIRNO SPOROČILO: gojska

Ali pa cvetke zamešam v biskvitno testo. Pride zelo dobrega okusa in vonja.
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta



kolk pa cvetk ? To pa moram probat, se mi zdi odštekan.


čist odvisno kakšno maso delaš....jaz dam recimo na 5 jajc, 13 dek cukra, 13 dek moke in pol pecilnega dam jaz 4-5 kobuljic recimo...




goa -> RE: bezeg (24.5.2008 20:20:24)

Sem delala palačinke in so bile noro dobre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




robinzon -> RE: bezeg (24.5.2008 21:57:11)

Ne ga pozabit malo posušit za čaj. Odličen je za pozimi, če se je treba prepotit.




kokoska007 -> RE: bezeg (24.5.2008 22:01:54)

jaz kuham MARMELADO iz bezgovih jagod




natasaom -> RE: bezeg (1.6.2008 12:33:22)

jest ga grem pa zdele nabirat za sirup..prosim recept,ker sem ga pozabila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Blejka26 -> RE: bezeg (1.6.2008 12:45:13)

jaz delam samo šabeso-ne sirup ampak tako fajn šabeso,da te zareže kot šveps..ravno včeri sem jo namočila..njamm




natasaom -> RE: bezeg (1.6.2008 13:58:23)

dej mi še za to recept povej..sam ta šebesa ne zdrži prov dolg ane?




kjava -> RE: bezeg (2.6.2008 14:13:03)

Jest pa ne maram šabese pol, ko zavre. Jo spijemo že prvi dan, ko je narejena, samo taka mi je dobra.




kjava -> RE: bezeg (2.6.2008 14:18:33)

Natasaom, a si že dobila recept?
Tale je za sirup http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6419

Ga sicer še nisem delala, mam pa namen narest. Za šabeso pa jaz kar mal po občutku dam sladkor, mal kisa, neki cvetov bezga, zrežem eno limono in zalijem z vodo. Mal probaš, če je prekislo daš še sladkor, če ja presladko pa še kis al pa še mal z vodo zaliješ. Pol pa pustim nekaj ur in precedim.




Felicita -> RE: bezeg (2.6.2008 17:52:50)

moj recept:
3 l vode
2 kg sladkorja
6 dag citronke
25-30 kobulov bezga

(skupaj pride cca 5 l sirupa. sem kar precej iskala, da je blo vsaj malo manj sladkorja... ni čisto sirup, je pa malo gostejši, obdrži se pa dolgo. in dober je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])




Blejka26 -> RE: bezeg (2.6.2008 21:04:59)

evo recept za šabeso-
7cvetov
5litrov vode
pol kile sladkorja
1limona
2-3dcl kisa
to pustiš stati vsaj en teden,vsak dan pa malo pomešaš.




natasaom -> RE: bezeg (4.6.2008 20:37:00)

hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  še nekej mi povej..a po 1 tednu naliješ v flaše?




Blejka26 -> RE: bezeg (4.6.2008 20:49:15)

ja v steklenice-lahko tudi v plastične in dobro zapri..samo ko boš steklenico odpirala jo vedno odpiraj počasi in zunaj.včasih rado mal uide..je enako kot gazirana pijača..




Stran: [1]