rdeče pikice po vratu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Neni13 -> rdeče pikice po vratu (2.6.2008 13:47:54)

Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima že kak mesec po obrazu (ličkih) zelo rdečo kožo in tudi suho. Pediatrinja je rekla,da z ničemer mazat,samo umivat z vodo. Alergija naj ne bi bila. Hraniva se z AM.
Pred 14 dnevi sem pa še opazila rdeče pikice po vratu in prsnem košu. Ko sem klicala pediatrinjo mi je dejala, da je to od vročine.. Ne da bi ga pogledala. Sedaj se to širi in gre proti popku in tudi na tilniku sem že opazila rdeče pikice. Včasih so bolj izrazite, včasih manj.  Vendar ni nobenega izboljšanja.
Ima katere podobne izkupšnje?
S čim namažete ali samo umivate (suho kožo na obrazu in rdeče pikice)?




kepica -> RE: rdeče pikice po vratu (2.6.2008 13:53:37)

Kaj pa, če je kakšna alergija? Mogoče pereš z mehčalcem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz bi najprej na to pomislila...




Neni13 -> RE: rdeče pikice po vratu (2.6.2008 13:56:18)

Kepica mehčalca sploh ne uporabljam. Pri pranju perila, dam tudi 2 x izpirati. Tako, da to ni to. A misliš, da je to alergija?




Spark -> RE: rdeče pikice po vratu (2.6.2008 14:11:37)

Moja tamala dobi take rdeče pikice po telesu če ji je vroče. Takrat jo slečem, malo umijem in je takoj bolje. Včasih jo ne da bi imela tak občutek  pretoplo oblečem.




srki -> RE: rdeče pikice po vratu (2.6.2008 14:12:23)

Koliko pa je otrok star?

Naš je tudi pri enem mesecu ali malo več, dobil rdeče izpuščaje, v bistvu so bili to kot mozoljčki + suha koža. To je imel tudi po vratu in po telesu, naprej na noge ni šlo. Temu naj bi se reklo osip.

Tudi meni so svetovali, naj z ničemer ne mažem, da naj bom veliko na zraku in res je samo od sebe izginilo.




kristinaj -> RE: rdeče pikice po vratu (2.6.2008 14:20:31)

naša je pri 1m imela po ličkih hrapavo rdečo kožo, pa sem jo v hrastovem lubju kopala. kupiš v lekarni, prevreš in zliješ ene 2dcl v banjico. lahko tudi manj, nekaj si prišparaš in jo večrat na dan z vatko po ličkih umiješ. ne škodi če gre v oči in v usta.

naši če ji je vroče ratajo rdeče pikice po vratu in pazduhah...stari smo 14m.....




Stran: [1]