žena ima gripo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Marina_ -> žena ima gripo (19.2.2005 20:56:40)

žena že 5 dan boleha za gripo in ne preneha s kašljanjem kašelj je vedno bolj boleč

LP Mož od frizerke

JASNA D -> žena ima gripo (19.2.2005 20:57:48)

Ja, pol pa bodi solidaren - hitro se pejt mal z njo pocartat, da še ti kaj dobiš - bosta kuhala oba!:)-:)-:)-

LP in čim prej se pozdravite!

Annny -> žena ima gripo (19.2.2005 20:58:50)

Živjo,

točno to dajem pravkar sama skozi:((
Jemljem lekadol in slezov sirup (miri kašelj)...in upam na boljše čase.

LP

india -> žena ima gripo (19.2.2005 21:00:44)

Poglej iznjadljivost,:)-:)-:)-:)-,zdaj ko je pa žena bolana, je pa mož prišel malo k nam!

Hitro jo pojdi pocartat in ji skuhat kakšnega dobrega čajčka!!!:rozica::rozica:

Marina_ -> žena ima gripo (19.2.2005 21:01:06)

in ta slezov sirup kaj pomaga.Žena namreč pije sinecod in pojedla je že škatlico panatusa pa nič ne pomaga.

Marina_ -> žena ima gripo (19.2.2005 21:02:18)

čajček je ravno kuhan razvajat pa je nesmem preveč ker potem to rada izkoristi

india -> žena ima gripo (19.2.2005 21:02:40)

Sinecod je za izkašljevanje, še bolj sili na kašelj in ga pred spanjem sploh ne sme jemat. Slezov sirup pa kašelj miri, še bolje pa je, če dobiš resept za Pholcodine,ki po najnovejših raziskavah edini zdravi kašelj!:miska:

VALENTY -> žena ima gripo (19.2.2005 21:06:50)

No pri nas je pa ravno obratno! Sem tudi jaz pravkar svežega čaja skuhala za možička,ki ga še kar kuha vročina.Pa tud neki grdo kašlja,bo treba it po kak sirup!;)

Anonimen -> žena ima gripo (19.2.2005 21:07:06)

Zadnjič je Lenny pisala o tem, mi smo peizkusili na moji mami, ki ima vedno zelo trdovraten kašelj in je delovalo:
Kupi črno redkev (jih imajo v Mercatorju in so čisto poceni - npr. pet komadov - so bolj majhne), odreži vrh, izdolbi vsebino in vanjo daj malo medu - ne do vrha - kako zličko. Pusti čez noč, da rekdev da od sebe sok, nato pa naj zjutraj in čez dan to vsebino poje - saj ni veliko, okus je pa po medu.

india -> žena ima gripo (19.2.2005 21:08:36)

Ja Splišni, ta recept je izredno dober, a ne smejo tega uživat sladkorni bolniki, je mojmu očetu to dohtarca prepovedala!

O Valenty, hello!!!:rozica::rozica:

VALENTY -> žena ima gripo (19.2.2005 21:10:57)

Pr nas smo pa sladkor not dajal,pa se je tamala sam skremžla!Ampak med bo pa šel pogrlu dol!:)-

TaRe* -> žena ima gripo (19.2.2005 21:13:44)

splišni,se strinjam.Preizkušeno..dobro pa tudi.Pomaga pa tudi kuhana čebula.
Čebulo kuhaš tako dolgo,da popije vso vodo,/vode daš toliko,da je čebula orng pokrita /.Potem pa to kuhano čebulo prepasiraš čez eno cedilo in zmešaš z žličko medu.
Sploh nima okusa po čebuli,je kar okusno.Meni še nikoli ni bilo treba pojesti več kot eno čebulo, je blo prej dobr.:muca:

Pia73 -> žena ima gripo (19.2.2005 22:14:39)

Meni je pa zadnjič primoza dal takšen recept, beje zelo pomaga a ga jaz na srečo insem rabila:

Stisneš sok čebule in potem daš za polovico količine soka čebule zraven meda in to poješ. Baje pomaga.

Je pa podoben recept kot recept od *tare.

Annny -> žena ima gripo (19.2.2005 22:52:39)

malce že pomaga, ampak kratek čas:((:((

Anonimen -> žena ima gripo (20.2.2005 7:53:42)

Bljak, kašni recepti. Po moje te tud odpre, a?:-)) Maš cajt do sekreta pridt?

Annny -> žena ima gripo (20.2.2005 10:12:32)

Še to: zelo pomagajo tablete Clarinase (pa sem drugače zelo proti raznim zdravilom)- odprejo dihalne poti, zmanjšajo otekline..
LP

.ču -> žena ima gripo (20.2.2005 10:39:34)

OJ,Annny pa ja nisi zbolela:(
Če se nisi prezgodej hvalila,kako se te noben:hudicek:virus ne prime:(a vidiš,tud najboljšim se dogaja:)-:(
No,mal heca to nikol ne more škodit,a ne?

Dej bod pridna,nej te tvoj:love: dragi mal pocrklja,lepo pij čajčke in vitaminčke in pazi na Najo,da kej ne pobere še ona:rozica:

Lp,M:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]