Prvič z dojenčkom (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Kampiranje



Sporočilo


Solero -> Prvič z dojenčkom (3.6.2008 11:36:08)

Letos se nama bo na kampiranju pridružil najin 9. mesečni fantek. Že zdaj pomalem razmišljam, kako se organizirat, kaj vzet za otroka s sabo, kaj bo nujno - pri tem mislim na razne pripomočke od paličnega mešalca, stolčka ipd. Cilj je seveda minimum.
Kako ste to ve izvedle, ki ste že kampirale z dojenčkom??
A hladilnik bi priporočale? Midva sva navadno najela hladilno komoro, pa je bilo v redu tudi tako. Bi lahko spal tudi on na blazini, ali je bolje prenosna posteljica?
Čim več nasvetov in izkušenj, prosim.




blue sky -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 11:51:21)

Brez zamere, ampak kampiranje s tako malim otrokom, kaj pa vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ne predstavljam si, da bi v šotor vlačila stolček za hranjenje, hladilnik, mikser ipd. ter vso hrano in pijačo, pa še ostalo navlako. A ni zdaj, ko je otrok še tako mali, bolj praktično iti v hotel ali pa apartma, kjer imaš vsaj kopalnico in wc, toplo vodo in elektriko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

No, to je samo mnenje, da ne bo katera potem pisala, kako sem nesramna itd.




Solero -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 11:56:27)

Blue sky, veliko družin kampira in imajo še manjše otroke. Nič hudega, če si ne znaš predstavljat, in ne mislim, da si nesramna. Bi pa raje prebrala konkreten nasvet, izkušnjo tistih, ki vas videvam z dojenčki po kampih. Mnenja me res ne zanimajo.




metkica1 -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 11:57:43)

Mi gremo v prikolico, kar mi ni nobena ovira za mojo 8. mesečnico ne vem pa kako bi bilo, če bi imeli le šotor, verjetno ne bi šla to varianto ampak bi raje izbrala apartma.

Stolčka za hranjene ne bom vzela s sabo, jo bom hranila v jajčki vzela  pa bom prenosno posteljo za spat, voziček - to od opreme




blue sky -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 12:36:31)

IZVIRNO SPOROČILO: soncek28

OPROSTI ZA VNAPREJ KER PAČ DEVAM SVOJE MNENJE,SAM Z TAKO MALIM OTROKOM PA NITI POD RAZNO NE BI ŠLA V ŠOTOR.
 
SEJ STVAR JE PREDVSEM V ORGANIZACIJI,PAČ SI VZAMEŠ TISTE STVARI KI JIH TUDI DOMA NUJNO POTREBUJEŠ ZA OTROKA,MISLIM PA DA ČE BI SI VZELA VSE OD PREN.POSTELJE DO STOLČKA ZA HRANJENJE ...BI ŽE PROSTORA KMALU ZMANJKALO.
 
VSEENO KAKOR KOLI LEP DOPUST,PIKICA BO VSEENO UŽIVALA KAKOR KOLI SE BOSTE ODLOČILI.
 
LP


Ti si pa huda danes, da takole kričiš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




kristinaj -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 13:10:40)

otrok se prilagodi vsaki situaciji, vseeno mu je ali je v hotelu, apartmaju ali šotoru.... mi imamo prikolico in bi s seboj peljala tako malega, v šotor pa ne vem, sicer tudi nisem nikoli kampirala s šotorom... se mi pa zdi, da je premalo prostora, vse je utesnjeno, vse moraš s seboj vlačit zato bi se jaz raje odločila za apartma, ker bi bilo meni lažje........




lelaval -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 13:51:34)

Blue sky, veliko družin kampira in imajo še manjše otroke


Točno to vidim vsako leto.
Jaz sem bila s svojo najmlajšo pri 1,5 mesecih na dopustu - ampak v prikolici.
Kakorkoli, če boste šli kampirat, ne rabiš zraven vlačit vse krame - oblačil imej dovolj za preoblečt (mišljeno predvsem dolge rokave), hraniš ga lahko v jajčki (v kateri verjetno potuje že v avtu), čez dan pa itak verjetno spi v vozičku, pa tudi na blazini lahko komot spi. Če pa imaš prostor, pač vzemi zraven prenosno posteljico - se lahko še čez dan igra not (služi kot stajica). Paličnega in vseh ostalih pripomočkov pa jaz ne bi jemala - mu lahko na dopustu z  vilico stisneš hrano (jaz mojim še doma nisem s paličnim miksala - po nasvetu pediatrinje).
Super je, če ima kamp zraven tušev še kopalnico za dojenčke (sem enkrat v enem kampu pri najstarejši to super koristila), drugače pa kupi najmanjši bazenček za napihnit in ga uporabi za banico (jaz sem tako naredila).
Držim pesti, da boste imeli lepo vreme, ker dež v kampiranju ni prijeten niti za odrasle, kaj šele za take malčke - pa le uživajte v dopustu.




hmm... -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 13:54:58)

IZVIRNO SPOROČILO: blue sky

Brez zamere, ampak kampiranje s tako malim otrokom, kaj pa vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Ne predstavljam si, da bi v šotor vlačila stolček za hranjenje, hladilnik, mikser ipd. ter vso hrano in pijačo, pa še ostalo navlako. A ni zdaj, ko je otrok še tako mali, bolj praktično iti v hotel ali pa apartma, kjer imaš vsaj kopalnico in wc, toplo vodo in elektriko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

No, to je samo mnenje, da ne bo katera potem pisala, kako sem nesramna itd.


Enako.




viv_ -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 13:56:07)

Se pofočkam:

kampirali z 10 mesečnico in bilo je fenomenalno. Kaj smo imeli s seboj:

- eno veliko plahto za na tla, ker Zarja takrat še ni hodila. Na tej plahti se je ogromno preigrala...
- za hranjenje smo uporabljali kar voziček
- otroški stolček za kampiranje (imajo luškane v Mercatorju, Merkurju...)
- palični mešalnik
- v kampu se je fajn priključit na elektriko
- hladilnik
- mi imamo pretvornik 12V - 220V, tako da tisti palični lahko po potrebi vključiš tudi kje izven kampa (za kakšno banano, jabolko... kje na plaži)
- Zarja je spala lani v zložljivi posteljici, letos smo pa kampirali pred 14 dnevi in je že lepo spala na armafleksu

Malo več fotk je v mojem albumu "Sardinija".




soncek28 -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 14:36:30)

Blue sky-me malo zezaš,pa ravno danes ne kričim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

lp




blue sky -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 15:45:00)

IZVIRNO SPOROČILO: soncek28

Blue sky-me malo zezaš,pa ravno danes ne kričim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

lp


in post je kar nekam izginil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Solero -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 16:17:11)

lelaval, ful dobro idejo si mi dala, napihljiv bazenček. Notri se lahko igra in počiva. (Brez vode.) Super, hvala.
Spal bo na blazini, pa hladilnik si morava omisliti. Že tri leta se meniva, da ga bova kupila, letos pa imava res dober razlog za nakup. Ve kdo, če je kje kaka akcija?? Palični tudi gre letos na dopust, še ni bil.
Oblačil bo minimalno, za malega itak vse, kar rabi, midva pa vsak svoj pareo pa čao.




Dashenka -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 21:27:43)

Mi smo šli pri dobrih 4m s hčerko za nekaj tednov jadrat - dopust je bil enkaten, vsi trije smo uživali 100 na uro.

Ker je bila še premajhna za napihljiv bazenček oziroma čolniček smo imeli s seboj kar Tummy tab.
Obvezna oprema je bil tudi ležalnik. V njem smo jo tudi začeli hranit z gosti hrano. Namesto paličnega sem hrano le pretlačila z vilico.

Spala pa je v premcu barke na dvojnem ležiču iz katerega ni mogla past.

Hladilnik (12V) na barki imamo, vedar za otroške potrebe ni nujno potreben, sence imamo na barki v izobilju, tako da s soncem oz. preveč sonca nimamo težav.

S seboj sem imela edinole enormne količine Milupine vode - za žejo in pripravo adaptiranega mleka ter seveda Aptamil-Conformil za 5 tednov in plenic, in robčkov, krem, in bodijev, majčk, pižamic.....







majrim -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 22:24:50)

solero...ne pretiravaj...jaz sem letos vzela minimum za nas...za nežo pa malo več oblek,ker sva blazdej...pa nikoli ne veš za vreme,ampak je blo super...in verjemi,da bo mali užival...naša je šla tudi v vodo,čeprav ni bla ravno topla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ..
ajojjjjjjjjjjjjjjj,matr ste ene primitivne...zakaj ne kampirat z otrokom??...apartma al hotel ima doma,zato pa je dopust, da občutiš čar..verjetno niste še nikoli kampiral,ker zgleda,da ne poznate teh užitkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]-..meni so hvala bogu starši že zgodaj pokazali te užitke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
uživajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




ZmajTolovaj -> RE: Prvič z dojenčkom (3.6.2008 22:52:26)

Mi gremo tudi letos kampirat, in to v šotor, ne prikolico. Mala bo stara manj kot eno leto in se niti najmanj ne sekiram, sploh nisem pomislila, da kaj ne bi šlo. S sabo nameravam met prenosno posteljico, hladilnik in kuhalnik, to dvoje itak vedno vzameva na kampiranje, in to je to (poleg seveda cunj).
V najslabšem primeru lahko spokamo in se prfočkamo v apartma/hotel.




solinar -> RE: Prvič z dojenčkom (4.6.2008 8:30:18)

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Se pofočkam:

kampirali z 10 mesečnico in bilo je fenomenalno. Kaj smo imeli s seboj:

- eno veliko plahto za na tla, ker Zarja takrat še ni hodila. Na tej plahti se je ogromno preigrala...
- za hranjenje smo uporabljali kar voziček
- otroški stolček za kampiranje (imajo luškane v Mercatorju, Merkurju...)
- palični mešalnik
- v kampu se je fajn priključit na elektriko
- hladilnik
- mi imamo pretvornik 12V - 220V, tako da tisti palični lahko po potrebi vključiš tudi kje izven kampa (za kakšno banano, jabolko... kje na plaži)
- Zarja je spala lani v zložljivi posteljici, letos smo pa kampirali pred 14 dnevi in je že lepo spala na armafleksu

Malo več fotk je v mojem albumu "Sardinija".


Mi smo imeli za našo 11 mesečno dojenčico en kup igrač s seboj in to čisto brezveze -  v kampu je mnogo stvari (storži, kamenčki ipd.) ki naše otroke bolj zanimajo kot igrače [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  je pa dobro imeti s seboj napihljiv bazenček - v njem je ful uživala če ni bila v morju.
Prvi teden smo imeli kar precej dežja in z tako majhnim še ni problemov - tamala se je vedno kaj zamotila, je pa res, da sva jo tudi midva zelo animirala, da ji ni bilo dolgčas.

Aja...pa še ful veliko je spala čez dan, tako da sva "tastara" imela tudi kar precej časa zase [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Laubica -> RE: Prvič z dojenčkom (4.6.2008 8:41:32)

Mi gremo letos z 9 m. otrokom v šotor-zraven bo hladilna torba kot vedno ,palični meš. je tudi vedno,prenosna postelja in bazenček
Bodo take hladilne torbe zdaj v Merkurju v akciji od 5.6.




queen_gb -> RE: Prvič z dojenčkom (4.6.2008 11:51:29)

IZVIRNO SPOROČILO: blue sky

Brez zamere, ampak kampiranje s tako malim otrokom, kaj pa vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Ne predstavljam si, da bi v šotor vlačila stolček za hranjenje, hladilnik, mikser ipd. ter vso hrano in pijačo, pa še ostalo navlako. A ni zdaj, ko je otrok še tako mali, bolj praktično iti v hotel ali pa apartma, kjer imaš vsaj kopalnico in wc, toplo vodo in elektriko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

No, to je samo mnenje, da ne bo katera potem pisala, kako sem nesramna itd.


Blue sky...pelji enkrat svoje otroke kampirat, pa jih potem vprašaj, kje so se imeli boljše - v apartmaju, hotelu ali kampu?
Mislim, da mi starši kompliciramo in ne otroci, njim je vsepovsod lepo...mi smo pa že razvajeni - hočemo tudi na dopustu to pa ono, komaj da bi s seboj peljali vse kar imamo doma - to pa že ni sprememba, katero vsi tako potrebujemo po napornem delu...potem je bolje da si vzameš 14 dni dopusta in uživaš doma med svojimi štirimi stenami.

iz lastnih izkušenj vam povem, da sem se imela z 6 mesečnim dojenčkom v šotoru 14 dni zelo lepo..OK, če bi komplicirala bi verjetno drugi dan že spokala, ampak sem dobesedno dala pamet na pašo in prav uživali smo vsi štirje, da o tanajmlajšem ne govorim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
torej solero ne oziraj se na takšna mnenja, ti samo pot pod noge ...s seboj pa vzemi tisto kar misliš da brez ne moreš shajati.

Lep dopust ti želim




Solero -> RE: Prvič z dojenčkom (4.6.2008 13:11:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Laubica

Bodo take hladilne torbe zdaj v Merkurju v akciji od 5.6.



Laubica, a tiste na elektriko?
Sicer sem pa videla v Sparovi reklami hladilnik za kampiranje za 89E, kar se mi zdi v redu cena.




Laubica -> RE: Prvič z dojenčkom (5.6.2008 7:33:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Solero

IZVIRNO SPOROČILO: Laubica

Bodo take hladilne torbe zdaj v Merkurju v akciji od 5.6.



Laubica, a tiste na elektriko?
Sicer sem pa videla v Sparovi reklami hladilnik za kampiranje za 89E, kar se mi zdi v redu cena.
Ja tiste na elektriko-ena je cena 69.90 pa darilo transformator,ena je pa cena 47.90




Laubica -> RE: Prvič z dojenčkom (5.6.2008 7:35:39)

Mi pa bomo kupili CAMPINGAZ-plinski žar in kuhalnik je v akciji za 89.90




borovnička -> RE: Prvič z dojenčkom (12.6.2008 20:41:43)

Najin Nik je bil lansko leto star 10 mesecev in smo kampirali mesec in pol.  Nikol se ni boljše počutil. Cele noči je spal, čez dan je bil ful razpoložen, nor na vodo, dirkal po vseh štirih po plaži... nore počitnice res.

S sabo sva imela prenosno posteljico, ki je bila postavljenja zunaj, pred baldahinom in je služila za popoldanske počitke in namesto stajice, pa kot prostor za shranjevanje njegovih igrač. Mela sva pa s sabo še voziček. Zvečer smo šli parkrat ven in je lepo zaspal v vozičku, čez dan sva naredila par krogov in je zaspal. Služil je pa tudi namesto stolčka za hranjenje.

Fajn je pa imet s sabo tudi vrč Brito za filtriranje vode. Ta nama je res fajn služil.

Pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Laubica -> RE: Prvič z dojenčkom (12.6.2008 20:53:59)

Borovnička-super za lep dopust[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




*kinnie* -> RE: Prvič z dojenčkom (18.6.2008 7:31:01)

Ojla.
Mi bomo tudi kampirali z dojenčkom. Pa mislim, da ne bi smelo biti težav. Zanj bom vzela prenosno posteljo, za spanje in kot stajica, palični mešalnik, voz marelo in to je to. Stolčka za hranjenje ne bom jemala, ker itak ne bo prostora v avtu, bo pač takrat v mojem naročju....
Hladilnik imamo pa mi svoj vedno s seboj, smo ga kupili samo za ta namen, onega malega, ko ima notri 2 polici...




Anonimen -> RE: Prvič z dojenčkom (18.6.2008 11:58:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Solero

Spal bo na blazini, pa hladilnik si morava omisliti. Že tri leta se meniva, da ga bova kupila, letos pa imava res dober razlog za nakup. Ve kdo, če je kje kaka akcija??


Jaz sem hladilnik na elektriko videla v Intersparu, mislim, da je okoli 99 EVR. Več sigurno ne stane. Je pa na elektriko in najmanjši od teh navadnih, ki jih imamo v kuhinji. Mi smo imeli za kampiranje še star model za malenkost večjega, pa se ej super obnesel. Smo lahko dali not meso za kosilo, jogurte, pijačo, da nismo letali vse sproti kupovati. LP




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>