zemljiška knjiga (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


punci -> zemljiška knjiga (3.6.2008 21:26:48)

Pozdravljeni, ko je partner kupoval stanovanje, ni preveril ali so ga sploh vpisali v zemljiško knjigo. Sedaj sem na internetu našla stran kjer lahko to preveriš ampak nikakor mi ne uspe pridit do podatkov. Sem se registrirala pa vse ampak ne najdem okenca kamor vpišeš svojo telefonsko (saj plačuješ preko monete) in da ti pošljejo šifro. Je katera kdaj že imela opravka s tem? Mi zna prosim kdo svetovat? pa še link do strani http://portal.sodisce.si/vpogledi/zk.portal?_nfpb=true&_pageLabel=zk_book_uvod




Naja31 -> RE: zemljiška knjiga (3.6.2008 21:51:29)

Ja, jaz sem do zdaj nekajkrat preverila vpis v zemljiško knjigo preko te strani in mi je vsakič delovala.
Ko sem določila način plačila (moneta) se mi je odprlo posebno okence  katerega sem vpisala telefonsko številko. A tebi se to ne zgodi?

Sicer pa dobiš na dom odločbo o vpisu v zemljiško knjigo in plačati moraš takso (pri meni je bila 80 eurov), tako da bi tvoj partner sigurno vedel če je vpisan kot lastnik. Ni dovolj, da samo zaprosiš za vpis.




honey -> RE: zemljiška knjiga (4.6.2008 12:55:38)

Zdaj imam pa še jaz eno butasto vprašanje? Ali je treba stanovanjsko hišo tudi vpisati v zemljiško knjigo? Ker tega nisva nikjer zasledila in nihče nama ni tega tudi rekel, da je potrebno storiti. Ker mož je vpisan kot lastnik parcele v zemljiški knjigi.




gajka -> RE: zemljiška knjiga (4.6.2008 13:11:12)

Če objekt stoji na parceli, ki je moževa lastnina, je on avtomatsko smatran kot lastnik hiše tudi v zemljiški knjigi.




Stran: [1]