Suzi* -> RE: Februarski sončki 2008 - 3. del (12.6.2008 15:03:30)
|
evo, Pina. Maffini za čokoholike OCENA 61 obiskovalcev je ocenilo recept, povp. ocena: 4,8 125 g margarine lonček navadnega jogurta 125 g sladkorja (lahko tudi manj) 2,4 dl mleka ( za bolj čoko okus dodaj mleku kakav) 100 g jedilne čokolade 2 jajci vanilin sladkor pecilni prašek 380 g moke 150 g čokolade sesekljane na koščke Margarino in čokolado stopimo nad vodno paro. Medtem razžvrkljamo jajca z malo mleka. V drugi posodi zmešamo skupaj pecilni prašek, moko, vanilin sladkor in sladkor. V stopljeno margarino in čokolado vmešamo jogurt, mleko, razžvrkljani jajci. To maso nato dodamo v posodo z moko in vse skupaj dobro premešamo(če je masa presuha dodamo mleko, če premokra pa moko ali še boljše kakav ali čokolado v prahu). Dodamo čokoladne koščke ( lahko jih zamenjamo z vsem, kar nam pade na pamet). S pripravljeno maso napolnimo modelčke za maffine, ki jih damo peči v pečico ogreto na 180º C in jih pečemo 20 -25 minut. Ko čas poteče, zapičimo v en maffin zobotrebec, če je suh, so pečeni, če pa se ga drži masa, moramo peči mafine še malo dlje. Ohladimo. Če želite malce močnejši okus po kakavu dodajte dve majhni žlički črne kave. Za bolj rumove maffine dodajte rozine namočene v rum. Najboljša čokolada za v maffine je bolj temna (delež kakava 50 procentov). Poleg pecilnega praška lahko dodate tudi sodo bikarbono, da so še bolj rahli. Mini maffini: z maso za maffine napolnite modelčke za praline, ki jih nato pečete pri isti temperaturi 15 minut. Uporabite več papirnatih modelčkov, da maffini obdržijo obliko in se ne razlezejo.
|
|
|
|