Dodatek za nego (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami



Sporočilo


Liona -> Dodatek za nego (4.6.2008 20:45:25)

Pozdravljene,

z našim 13-mesečnikom že skoraj eno leto obiskujeva NFT in RA (rojen s 33t). Diagnoza: abnormna nevrološka simptomatika(zmerna hipotonost trebušnih mišic, ekstenzijski vzorec, zategnjene mišice v vratu in ramenih). Ker prej nisem vedela za dodatek za nego, sem prošnjo vložila šele aprila, ko sem dala tudi vlogo za podaljšanje porodniške. Oboje so odobrili. Dodatek za nego naj bi dobivala od maja 2008 do maja 2009. Ampak smo imeli danes kontrolo v RA in bomo z julijem odpuščeni (še vedno vodeni na kontrolah v RA, na NFT pa ne bo več potrebno). Mi s tem tudi dodatek za nego propade?

Hvala in lep pozdrav




Pi-kica 1 -> RE: Dodatek za nego (4.6.2008 21:17:09)

Dodatek za nego ni vezan na obiskovanje specialistov. Dobivala ga boš tako dolgo, kot traja odločba. Ko ti poteče, daš vlogo za podaljšanje in priložiš nove izvide.




Anonimen -> RE: Dodatek za nego (5.6.2008 12:21:37)

Dodatek za nego ni vezan na obiskovanje specialistov. Dobivala ga boš tako dolgo, kot traja odločba. Ko ti poteče, daš vlogo za podaljšanje in priložiš nove izvide.

natanko tako. jaz sem dobivala dodatek še preden sem ta malo sploh dobila domov iz bolnice. za dodatek velja samo odločba




sombica -> RE: Dodatek za nego (5.6.2008 14:47:28)

Tudi jaz sem začela dobivati dodatek šele po enem letu otrokove starosti-mi je povedal za ta dodatek en oče prizadetega otroka-zdravnica mi tako nikoli nič ne pove....no dobivala sem potem ta denar nekako slabi 2 leti in kar naemkrat konec,nobeni izvidi niso pomagali,čeprav otrok še danes obiskuje nft-ima že 7 let....tko da jaz te reči nisem razumela zakaj so mi tole ukinili....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],no tudi morje so nama obljubljali 3 leta in šele letos gre zares na morje-še to sem ji vse sama zrihtala....skratka obup.




anajmad -> RE: Dodatek za nego (5.6.2008 16:20:48)

To je res tko mim,da po ovinkih izveš za ta dodatek. Men so povedali v porodnišnici,ko sem še bila na EINT. Prvič so mi zavrnili,da nismo upravičeni tega. Poslala sem jimtakšen dopis,da so kr dol padli. Na žalost še zdej obiskujemo DT,hodimo vsako leto na infekcijsko in na pulmologijo. Ti kar lepo dej še enkrat zahtevek,zraven priloži izvide-pa bo.




Stran: [1]