kako odvaditi flške? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


nky 23 -> kako odvaditi flške? (6.6.2008 14:38:49)

kako naj mojega letoo dni starega sineka odvadim flaške s cucljem, iz nje pije samo vodo ali čaj, mleka se je odvadil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. sem kupila nukov lonček, ki naj bi bil za hitro učenje za pitje iz njega, lonček s slamico je zanimiv samo za igro, priporočate katerega drugega?

rada bi ga odvadila zaradi zobkov, popije pa okolki 2 litra tekočine dnevno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

hvala in lp




nky 23 -> RE: kako odvaditi flaške? (6.6.2008 14:40:02)

se opravičujem za napakico v naslovu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Volga -> RE: kako odvaditi flške? (6.6.2008 14:40:25)

Vzameš jo, pa je ni več. Ker če spije 2 l, potem jo verjetno non stop po ustih vlači, to pa res ni dobro.




nky 23 -> RE: kako odvaditi flške? (6.6.2008 14:41:44)

ja samo ni tako enostavno, saj je prisoten tak joooooooook..., ostale flaške ga pa ne zanimajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Volga -> RE: kako odvaditi flške? (6.6.2008 14:42:37)

IZVIRNO SPOROČILO: nky 23

ja samo ni tako enostavno, saj je prisoten tak joooooooook..., ostale flaške ga pa ne zanimajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Bo jokal dva dni, pa bo nehal. Simpl.




aluš -> RE: kako odvaditi flške? (6.6.2008 14:48:48)

Meni se zdi, da je pri enem letu še malo majhen za odvajat od flaške, sploh če je nanjo fuul navajen. Zobozdravniki (ki so največji nasprortniki stekleničke) odsvetujejo odvajanje do tretjega leta, torej imata še mal "fore".

Ta prvo, kar je, je treba flaško umaknit izpred njegovega nosa. Pospravi jo tako, da je ne vidi. Ko pokaže da je žejen, oz. misliš, da bo pil, jo mu daj. Počakaš, da popije, nato jo vzameš. Torej dobi stekleničko, popije, vzameš, ne da jo vlači s seboj po stanovanju in dvorišču. S tem tudi zobki veliko manj trpijo.

Poskusi pa uvajat npr. pitje po slamici, iz lončka direkt, ali pa po tisti steklenički z nastavkom (navadna steklenička s sokom oz. vodo, ki se kupi v trgovini). Moja dva se iz tistega lončka z nastavkom nista uspela naučit pit.




MAŠKA -> RE: kako odvaditi flške? (6.6.2008 23:17:00)

Tako kot je napisla predhodnica. Umakni jo izpred oči, ko je žejen najprej ponudi skodelico, če je potrebno še flaško in ko se napije, jo spet umakni. Tako se je moja odvadila brez vsake krize - postopoma. Imela jo je pa skoraj do tretjega leta, ampak le za čas ko je pila. Zadnje leto le še ponoči, če je bila žejna. Je pa res, da ji nikoli nisem puščala, da bi zaspala s flaško v ustih.




Naja30 -> RE: kako odvaditi flške? (6.6.2008 23:55:06)

Meni se pa zdi, da je pri enem letu lažje kot pri dveh, treh. Moja se na srečo nikoli ni navezala toliko na flaško ali pa je bila premajhna, ko sem ji jo ukinila. Kmalu sem ji ponudila pijačo na slamico in ji je bilo bolj zanimivo.




K_a_t_i -> RE: kako odvaditi flške? (18.6.2008 20:48:26)

Probaj z vodo v flaški in sokom v kozarčku. Mogoče se bo raje odločil za sok. Ko se bo navadil na kozarček pa mu dajaj še v kozarček vodo.
Pri nas je najbolj palila navadna slamica. Pa striktno tako kot je rekla aluš - ne pusti, da flaško žveči, ampak naj izključno pije iz nje.




Suzy. -> RE: kako odvaditi flške? (21.6.2008 20:27:22)

Če mu vsak večer dobro umiješ zobke in ponoči ne pije sladkanih pijač iz flaše, potem ni nekih posebnih skrbi za zobke.
Se mi zdi malce zgodaj za odvajat od flaške. Sin je sicer star 11 mesecev ampak po tistem cuclju za učenje pitja iz skodelice niti požirka ne naredi. Začne ga gristi in se igra z njim. Pa tudi, ko mu dam za piti iz kozarčka mu je sicer blazno zanimivo ampak ravno tako grize rob kozarca in je potem moker do podplatov.




Stran: [1]