RE: čokoladni preliv za torto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Mišni -> RE: čokoladni preliv za torto (18.6.2008 9:45:01)

IZVIRNO SPOROČILO: živka

Pri nas delajo tako nekako; stopiš jedilno čkoklado, dodaš žličko masla, ker je pregosto vliješ še malo mleka. Nikoli ni pokalo.


Ja, jaz tudi tako naredim. Samo možno, da kdaj tudi poka, pojma nimam, ker mi je v bistvu to bolj vseeeno.
Vem pa, da je zadnjič sestri pri torti, naročeni v slašličarni, tudi glazura pokala, ko je rezala. Tako da ne si preveč k srcu gnati, tudi profesionalcem se to zgodi.




jade1 -> RE: čokoladni preliv za torto (18.6.2008 19:55:54)

Za torto stopiš jedilno čokolado, lahko v vodni kopeli ali mikrovalovki. Če topiš v mikrovalovki, moraš vsakih 15 sekund odpreti in premešati, dodaj par žlic olja. Ne segrevaj preveč. Jaz, ko je čokolada na pol stopljena ne segrevam več ampak samo mešam, da se raztopi. Če je pregosto dodaj še mao olja. Uporabimo navadno jedilno belo olje. Z bučnim oljem dvomi, da bo glih dober okus.
Lahko pa segrevaš sladko smetano in čokolado, da se raztopi. Smetane daš po občutku, da je primerno gosto. Tudi ta preliv se lepo reše se pa ne sveti toliko kot z oljem.
Margarina in maslo nista primerna za oblive, ker vsebujeta vodo.
Če boš prelivala samo z raztopljeno jedilno čokolado brez dodatka olja ali smetane ti bo preliv logično pokal, ker je pretrd.
Za oblivanje piškotov pa je najboljše čokolado stopiti s kokosovo ali kakavovo maščobo. Tak preliv se lepo strdi, se sveti in se ne topi in packa. Ni pa primeren za oblivanje peciv, ki se jih reže, ker je pretrd.
Slikica preliva z oljem
http://www.moj-album.com/vstopnica/mzapggffxt/?os=11606899




gajči -> RE: čokoladni preliv za torto (18.6.2008 21:12:44)

Za mene je pa idealen tale čokoladni preliv:

1/8l vode
25 dag sladkorja
25 dag čokolade

Pride ravno prav trdo in ne poka.
Tisti prelivi s preveč olja mi pa niso všeč, se mi zdi kot krema in če hočem na tak način "pokrito" torto, naredim raje smetanovo kremo s čokolado.
No, zdaj pa se že tole bere kot da vsak dan delam torto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
V glavnem zgornji preliv je res odličen in vam ga priporočam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Jessy -> RE: čokoladni preliv za torto (19.6.2008 20:49:16)

Najprej se vprašaj, kaj ti je pri prelivu najpomembnejše. Če se gre za torto, potem najbrž izgled. Če se odločiš za izgled, potem se posluži mešanice čokolade in olja, kot je že bilo povedano. V tem primeru je preliv lep in lesketajoč ter izredno mehak (meni premehak). Raje se odloči za manj olja. Jaz bi uporabila razmerje 70% čokolade in 30% olja.

Če ti izgled ni tako pomemben, potem jo lahko redčiš z margarino ali maslom, vendar bo preliv bolj motne barve a zato trši. Tak preliv ne bo pokal, če boš rezala z nožem, ki ga namakaš v vroči vodi (za vsak rez moraš pomočiti noč v vročo vodo). Jaz se največkrat poslužujem tega, s tem, da dam vedno tri četrtine čokolade in 1/4 margarine, včasih tudi žlico vode.




jade1 -> RE: čokoladni preliv za torto (21.6.2008 9:24:21)

Jaz ne dam veliko olja, samo par žlic.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]