stročji fižol (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mala zirafa -> stročji fižol (1.7.2008 16:20:56)

Zanima me kako poteka vlaganje tega fižola.Imamo ga veliko okoli 10 kg, pa ga ne moreš non stop jest.Rada bi ga vložila.kak recept.
Hvala




Hope2 -> RE: stročji fižol (1.7.2008 16:26:01)

Ne vem za vlaganje. Lahko pa ga daš tudi v zmrzovalnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




alička -> RE: stročji fižol (1.7.2008 21:16:14)

Skuhaš ga v slani vodi (najbolje narezanega, gre lepše v kozarce). Še vroče daš v kozarce in zapreš. To je vse.
Lahko pa na koncu kuhanja dodaš še malo kisa, če ga boš uporabljala za solato, drugače raje ne.




mojsoncek -> RE: stročji fižol (2.7.2008 10:15:20)

    * 5 kg stročjega fižola
   * 1 l svetlega kisa
   * 3 l vode
   * 2 žlici soli
   * 20 zrn črnega popra
   * 3 lovorovi listi
   * 6 strokov česna
   * 1 manjši šopek kopra

predpriprava
■  V velikem loncu pristavimo vodo za kuhanje stročjega fižola.
■  Česen olupimo.
■  Steklene kozarce in pokrovčke temeljito operemo, in odcedimo.
■  Stročji fižol temeljito očistimo, operemo in odcedimo.
■  Pečico segrejemo na 80° C, potem pa vanjo zložimo odcejene kozarce s pokrovčki.

priprava
■  V krop stresemo očiščen stročji fižol. Kuhan naj bo na zob.
■  Medtem v loncu pristavimo in zavremo kis, vodo, sol, lovorove liste in olupljen česen.
■  Kuhan fižol odstavimo, odcedimo in nemudoma za minuto potopimo v ledeno mrzlo vodo. Nato ga znova odcedimo. Iz tekočine, v kateri smo ga skuhali, odstranimo česen in lovorove liste, potem pa tekočino še enkrat pristavimo in zavremo.
■  Odcejen stročji fižol nadenemo v kozarce, in sicer tako, da stroki v kozarcih stojijo pokončno. Vmes v vsak kozarec dodamo po košček lovorovega lista, po vejico kopra ter po nekaj poprovih zrn. Kozarce dobro zapremo.




mala zirafa -> RE: stročji fižol (2.7.2008 11:27:40)

Hvala vsem.Kaj potem ko jih daš skuhane v kozarce jih zaliješ s tisto vodo kjer se je kuhal česen in ostalo?Zaliješ jih z vrelo vodo?Kolko časa morajo bit kozarci v pečici?
Hvala




gojska -> RE: stročji fižol (2.7.2008 17:39:47)

lani sem ga vložila v slanico in je prva liga. Strešeš iz kozarca in ga narediš v solati ali pa s krompirjem in kislo smetano. Pozimi paše nekaj poletnega. Sam kuhat ga ne moreš, ker je pač že kuhan. Meni je boljš kot iz zmrzovalnika, je pa tudi res, da nimam velikega zmrzovalnika in ne morem fižola not tlačit, ker pol ni placa za meso in jurčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mojsoncek -> RE: stročji fižol (2.7.2008 18:58:57)

IZVIRNO SPOROČILO: gojska

lani sem ga vložila v slanico in je prva liga. Strešeš iz kozarca in ga narediš v solati ali pa s krompirjem in kislo smetano. Pozimi paše nekaj poletnega. Sam kuhat ga ne moreš, ker je pač že kuhan. Meni je boljš kot iz zmrzovalnika, je pa tudi res, da nimam velikega zmrzovalnika in ne morem fižola not tlačit, ker pol ni placa za meso in jurčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

U tole se pa faj slisi. In kaksen je postopek?




gojska -> RE: stročji fižol (3.7.2008 16:27:15)

očiščen in narezan fižol skuhaš v slani vodi, ne preveč. Daš v čiste kozarce, zapreš pa v pečico na 100 stopinj za 20-30 minut. Pol pa v deki tri dni hladiš.




Stran: [1]