nuhalna (ta miljontič) (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ninocka -> nuhalna (ta miljontič) (25.2.2005 9:44:37)

En lep zasnežen pozdrav vsem!:)

Sem zaradi snega doživela lažji bum (v ovinku nas je v robnik vrglo), pa še v službo sem zamudila :(

Kako je pa kaj pri vas?

Imam pa eno vprašanje - učeraj sem bila na pijački s kolegico nosečko in sva primerjali rezultate nuhalne. Ful me je presenetlo, ker je imela procent možnosti tam okrog 1:13000. Razlika med izmerjenima gubama (al kaj že merjo) je bil pa 1 mm.
Pa me zanima, če kera ve, katere vse podatke upoštevajo za ugotavljanje % tveganja? Vem, da upoštevajo tudi starost matere, a še kaj drugega (npr. katera nosečnost je, starost ploda, velikost ploda..?)

en lep zasnežen pozdravček :rozica:

Grascakinja -> nuhalna (ta miljontič) (25.2.2005 11:14:33)

Starost matere, težo matere, ali kadi ali je kadila pred nosečnostjo in potem nehala, velikost pikice in gubo na njenem vratu, vidnost nosne kosti, pa še kaj vejetno.

katisi -> nuhalna (ta miljontič) (25.2.2005 11:34:48)

Ne vem, če ni pravilnejši podatek 1:1300. Spomnim se, da ni je tudi izmerila okoli 1mm in sem imela izvid
1:1414. Lp!

hruška -> nuhalna (ta miljontič) (25.2.2005 11:48:26)

Jah nevem, kako je s tem. Moja nuhalna je bila 1,6, možnost DS pa 1:11128, pa sem dvakrat vprašala ginekologa, če je to res tako, pa je rekel, da je in da imam pač zelo dobro statistično možnost, da je vse OK. Sicer me je pa opozoril, da to še vedno nič ne pomeni in da stvar ni 100%, tako da je v bistvu vse skupaj čisto vseeno.
Skratka, zadeva mora biti odvisna od veliko dejavnikov, kajenje pa ne vem, če ima kaj veze, ker mene niso o tem čisto nič spraševali.

LP, H

dvojčica -> nuhalna (ta miljontič) (25.2.2005 12:57:06)

Jaz sem imela na nuhalni 1,6, možnost DS pa 1:3823, ko sem dala pa kri, pa se je DS zmanjšala in sicer 1:15249!!! Torej je možen tako nizek odstotek možnosti za DS.

Lp, dvojčica

Pia73 -> nuhalna (ta miljontič) (25.2.2005 18:20:04)

lucy a niso tvojo kolegico na amniocintezo poslali,...

Meni so namrili 1,7 mm in tveganje 1:2.294, pa THT je tudi v redu,... :bravo:
Stara sem bila pri NS 31 let in 8 mesecev.

Stran: [1]