Potovanje v zgodnji nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Varna vadba v nosečnosti



Sporočilo


nikoly -> Potovanje v zgodnji nosečnosti (14.7.2008 10:56:35)

Pozdravljene vse skupaj!

Vesela sem, da sem se pridružila tej pisani druščini in ne dvomim o koristnih nasvetih...
Imam pa že eno vprašanje:): glede na to, da pričakujemo dvojčke in bom avgusta, ko se odpravljamo na dopust v 13.tednu, me zanima, če mi odsvetujete 12 ur dolgo potovanje z avtom ( v avtu bi ležala in tudi pogosto bi se ustavljali). Ali se vam zdi vožnja z letalom bolj priporočljiva?
Problem je v tem, da sva potovanje že vplačala, pa še načrtujeva poroko v tem kraju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] !

Hvala za nasvete!




kristinaj -> RE: POTOVANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI (14.7.2008 11:10:48)

jaz sem šla samo enkrat z avtom v belgijo... je bilo malo več kot 12 ur in nikoli več me ne spraviš v avto na tako dolgo vožnjo....

naslednjič smo šli z letalom......

da bi bila pa še noseča pa sploh ne bi pomišljala, rezervirala bi let in to je to.... kakšen avto neki!!!




Anonimen -> RE: POTOVANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI (14.7.2008 11:17:30)

Sem sla v 6m na 6h voznjo z avtom,pa ni bilo nobenih problemov,le veckrat smo se morali ustavit zaradi WCja.
12h je pa res dolga tura,pa se dvojcka nosis,tako da si jaz tega skoraj ne bi upala.




Hope2 -> RE: POTOVANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI (14.7.2008 15:21:21)

Letalo ti je mnogo boljša opcija, če lahko si raje izberi letalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. 




PikicaStonoga -> RE: POTOVANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI (17.7.2008 21:41:32)

Jaz mislim, da je vse odvinso od posameznice. Jaz sem sicer prvič noseča in zaenkrta nimam težav. V začetku avgusta (ko bom 6 mesecev) paniramo dopust s 5 urami vožnje v eno smer. konec avgusta (7 mesecev noseča) imava pa tudi že vpšačan avtobusni vikend izlet v Rim. če je vse OK, ne vidim težav. Za Rim imam resda plačan tudi riziko odpovedi, za vsak slučaj, čeprav si res želim, da ga vidim še predne rodim.




mateyka -> RE: POTOVANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI (18.7.2008 8:51:16)

Jaz mislim, da je vse odvinso od posameznice.


čisto res. jaz sem do konca potovala bp. po moje lahko greš, če je vse ok. samo si vzemi redne postanke in malo pohodi zunaj + wc.. tako da ne boš vsa polomljena in trda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
in srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




irenav -> RE: POTOVANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI (18.7.2008 18:43:33)

Na tako dolgi vožnji se ti lahko zgodi, da ti bodo močno zatekle noge. Meni se to doma ne dogaja, pa sem kar aktivna. Ko pa se vsedem v avto pa po pol ure že ne morem biti več obuta niti v natikače. Kar pa se tiče letala pa je bil službeni let v 6em tednu zame največja muka. Res pa je, da tudi prej nisem ravno rada letela.
Če boš ležala se torej potrudi imeti noge višje...v avtu je to najbrž težko :))), in pa predvsem veliko pij. Dovolj tekočine nekoliko omili neprijetno počutje. Tudi vožnja ponoči se ti bo bolj prilegla...izogibaj se vročini in srečno pot!




ronja -> RE: POTOVANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI (26.7.2008 9:32:02)

V 13. tednu se po moje nimaš prav bat zatekanja - edino, kar bi jaz pazila, je to, da če že misliš ležat, bodi vseeno privezana s paso! Nesreča je namreč edina nevarnost na tej poti! Jaz se ne bi odpovedala potovanju in poroki tam, sploh če sta že vse načrtovala.

Sicer sva šla z lubijem v 7-8 mesecu v Pariz, tja z letalom, nazaj z avtobusom- torej še več vožnje. Ni bilo fino, ko me je ena spodila iz tistega stola, ki nima nikogar spredaj in lahko daš noge gor (ker v 3. trimesečju ti pa res zatekajo noge), ampak sem zdržala, zoprno je bilo edino to, da se nismo ustavljali tolikokrat kot bi si jaz želela (na avtobusu pa wc ni delal). Ampak če greste s svojim avtom to ni problem. PO moje pojdi, se pa priveži, dostikrat ustavite, da geš na wc, se pretegneš, mej sabo dovolj za pit in uživaj!




Bethany -> RE: POTOVANJE V ZGODNJI NOSEČNOSTI (30.7.2008 11:37:14)

Hm, kar naporno zveni tole. Bom povzela mnenje moje ginekologinje, ko sem jo povprašala o daljših potovanjih med nosečnostjo: "vsekakor boljše z letalom par uric, kot pa ure in ure sedenja v avtomobilu. V obeh primerih pa obvezno razmigavanje nog, da ne pride do zastoja krvnega obtoka." In se nekako strinjam s tem. Meni je že par urna vožnja z avtom naporna, kljub postankom na poti. Na letalu pa sem letos, v 20. tednu, tudi veliko težje zdržala dve uri kot pa recimo lani, v nenosečem stanju. Tako, da vzemi z rezervo vsako potovanje, se pozna, da ni telo v isti formi kot pred nosečnostjo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]