se vas kdaj knjiga zelo dotakne (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Knjiga, film in glasba



Sporočilo


mala maja -> se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.7.2008 10:24:42)

No saj veste kaj mislim, da jo kar "požirate ko berete" in nenehno razmišljate o zgodbi in ljudeh.

Berem knjige Corinne Hofmann in v enem tednu sem preberala dve knjigi (Bela masajka in Zbogom Afrika) in sedaj sem pri tretji ko se vrača nazaj po 14 letih. Ne morem verjeti, da se me je tako dotaknila in resnično sem prišla do tega , da denar tudi ni vse in da nam je kljub vsem tegobam še kako lušno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Volga -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.7.2008 10:27:51)

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

No saj veste kaj mislim, da jo kar "požirate ko berete" in nenehno razmišljate o zgodbi in ljudeh.

Berem knjige Corinne Hofmann in v enem tednu sem preberala dve knjigi (Bela masajka in Zbogom Afrika) in sedaj sem pri tretji ko se vrača nazaj po 14 letih. Ne morem verjeti, da se me je tako dotaknila in resnično sem prišla do tega , da denar tudi ni vse in da nam je kljub vsem tegobam še kako lušno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ja, sem jo prebrala hitro, ampak mi je prvi del zadostoval, drugi in tretji me absolutno ne privlačita več. Pa pozabila sem jo tudi na hitro, mislim, ni da bi človek ne vem koliko razmišljal. Pač, kultur drugih narodov se takole na izi ne da spremijati. nespametno.





muki1 -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.7.2008 10:38:12)

Mene se ponavadi vsaka toliko dotakne, da jo nekaj časa predelavam. No, tiste, ki se me ne, jih itak ne preberem do konca.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




nejcko -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.7.2008 10:51:30)

O, ja, kar precej knjig, ki sem jih prebrala, se me je zelo dotaknila, o marsikateri razmišljam oz. se nanjo spomnim še leta potem, ko sem jo prebrala, ampak večinoma so to bolj "resne knjige", tile instant romančki mi nekako ne ležijo najbolj. No, prebere se jih res v šusu, ampak na meni ne pustijo kakšnega globljega pečata.




mala maja -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.7.2008 10:56:50)

Mene se je tale o beli Masajki zelo. Ne vem zakaj amapk nikakor ne morem mimo vsebine.

Sem prebrala že veliko knjig, pa tudi hitro večino pozabila. Eno knjigo se trudim že 2 leti da bi jo do konca prebrala pa nikakor ne gre, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa sploh ni slaba, ampak sploh ne morem brati.




Majuska -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.7.2008 11:31:14)

Knjige se me velikokrat dotaknejo, v nasprotnem primeru jo raje neham brati. 




frutka_ -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.7.2008 12:05:02)

Ja, itak. Recimo ena taka je bila "Svinjarije" totalno odštekana knjiga o ženski, ki se spremija v svinjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Prava parodija na vse kar ženkse damo nase, da bi bile lepe. Napisano na čisto hecen način, čisto drugačna knjiga kot sem jih sicer brala.
Pa "Dala sem ti vse življenje" roman o ženski, ki je celi lajf čakala enga dedca. Napisano na humorističen način...Na splošno imam rada špansko literaturo, ker je čisto drugačna...bizarna po malem.
Pa zelo rada sem brala romane A. Ingoliča in Partljiča.
Pa F. Lainščka in M. Kačič pa Pavčka seveda...to se me vedno dotakne!
Tudi kakšna otroška literatura mi je všeč.




puncica -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.7.2008 14:24:38)

Mene se je dotaknila najbolj knjiga šangajske rdeče orhidje, ki je res ful grozna. Pa kake knjige o naravnih stvareh in zdravju se me tud dotaknejo da sem potem čist zmešana, kje bi kej naravnega našla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




honey -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (23.7.2008 12:56:55)

Tudi mene sta se knjigi Puščavska zarja in Puščavska roža zelo dotaknili (sta na isti princip). In moram reči, da sem nemalokrat jokala zraven. In še velikokrat se spomnim na to, ko pridem v kakšno čudno situacijo ali pa mi misli kam zatavajo. In pa knjiga, ki ji ne vem več naslova, ki jo je napisala svakinja Osame Bin Ladna o svojem življenju. Ta knjiga je tudi za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Kako te ženske živijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Ampak najbolj žalostno je to, da se tega veliko ljudi zaveda, pa nihče ali noče ali pa ne more pomagati. Je pa tudi res, da nam je to življenje grozno, njim, ki pa s tem živijo, je pa to čisto normalno. Zato pa, kot pravim, večkrat, ko sem kje bolj pri tleh, se spomnim na te knjige in si mislim, da mi je še vseeno veliko lepše, kot marsikateri ženski na tem svetu.

Rezervirano imam pa tudi knjigo Jaz, Safya (nekaj takega), ki je tudi avtobiografska izpoved o ženski, ki je bila obsojena na smrt s kamenjanjem - in to v teh časih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Samo še čaka, da pride na vrsto.




Katrin -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (23.7.2008 22:37:14)

Ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Če se me ne dotakne, je ne preberem do konca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ThinkPink -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (27.7.2008 21:16:22)

Mene so se do zdaj vsi ti "nizkocenovni best sellerji" kar dotaknili. Prebrala sem skoraj vse obstoječe od Puščavske zarje...Bele masajke (sem gledala tudi film, ki ni pol tako dober kot knjiga, ki jo kar požiraš).




Anonimen -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (2.8.2008 16:12:10)

Jaz nisem ljubiteljica romanov in podobnega. Rada imam knjige, ki mojo dušo popeljejo na nek nov, višji nivo. Ena takšnjih, ki se me je nazadnje dotaknila, je knjiga Dawne Markove- Nočem umreti, ne da bi živela. Resnično mi je dala za misliti in mojim potem dala nov smisel.




Naja30 -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (2.8.2008 21:38:36)

Ja, veliko knjig se me dotakne. Ena, ki se je zdaj spomnem je Pozabita na hčer, o punci, ki se je znašla v tajskem zaporu.
Predvsem take po resničnem napisane se me dotaknejo. Zbogom Afrika tudi ipd.




hrchy -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (6.8.2008 21:28:31)

ja, se me dotaknejo, seveda... ampak predvsem z nacinom pisanja, razgledanostjo avtorja, sirino zgodbe in sposobnostjo, da me nekaj novega nauci. Predvsem imam rada kaksne knjige, ob katerih 'spregledam', na novo vidim kaksno stvar, na katero prej sploh pomislila nisem. je pa po drugi strani lahko cisto preprosta resnica. pa ne mislim zdaj kaksnih poduhovljenih stvari ampak cisto simpl zadeve.
Enkrat je tako glavna junakinja v eni znani knjigi prisla do naslednje ugotovitve:
Clovek lahko brezpogojno ljubi - le svojega psa. Nikoli drugega cloveka, saj v tem primeru vedno nekaj pricakujemo v zameno.
Recimo take stvari. Ker znajo biti celo res.

Ze pred mnogo leti pa se me je dotaknila tudi izjava enega znanega poslovneza (ne vem, ce ni bil celo Branson), ki je dejal, da knjige dobesedno obozuje, hkrati pa vsako stran, ki jo prebere, isti trenutek iztrga iz knjige in vrze prec. Ce se ga je knjiga namrec dotaknila, se je bo spominjal in nosil s seboj v mislih (in je torej v 'hard-copy' ne rabi), ce pa mu ni nicesar pustila, pa je tudi ne potrebuje vec.
Fajn, a ne?




orhideja75 -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (22.8.2008 12:12:12)

ja ena se me je pa res...ljubezen v steklenici...





malinca x -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (27.8.2008 11:34:41)

Ob knjigi Pride ženska k zdravniku so na koncu fejst tekle solze.




hmm... -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (28.8.2008 22:04:15)

Živa zažgana.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Naja31 -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (28.8.2008 22:11:17)

Mene je dolgo časa "preganjala" knjiga Izginuli od Johna Krakauerja (oz. neki tazga) o plezanju na Everest.
Prebrala sem jo v dveh dneh.




Jančika_ -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (28.8.2008 22:20:08)

Marsikatera knjiga me pošteno sicer zadene; ampak mirno lahko rečem, da zaključnega prizora Steinbeckovih Sadov jeze ne bom pozabila do konca življenja in da me je spremenil. 




Rožica I -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (28.8.2008 22:34:37)

Kot najstnico Mi, otroci s postaje ZOO, kot mal starejšo najstnico 37,2 °C zjutraj,  kasneje pa cel kup pisateljev od Kundere, Dostojevskega, Zola-ja, Grass-a, Rushdie- ja.... pa še njih par......deset [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Jasno, da se me dotaknejo, saj obožujem knjige.
In uspela sem prenesti to ljubezen tudi na sina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!




kokoska007 -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (29.8.2008 20:33:27)

IZPOVED IZ HAREMA. Mogoče zato, ker se je dogodilo punci iz naše ex-države.







Anonimen -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (10.9.2008 8:37:33)

Odvisno od knjige.Tako opevano Belo masajko sem ravn prebrala,tudi film pogledala,pa mi niti ni ne vem kaj.
Mi je pa mocno ostala v spominu,oz.si je ne morem spravit iz misli Ziva zazgana.Tista njihova kultura,trplenje zensk...grozno,ce se res reinkarniramo,me naj naslednjic prosim spet vrze v Evropo.




Pauline -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (10.9.2008 21:24:05)

ja ena se me je pa res...ljubezen v steklenici..


hudo dobra knjiga......pa kako žalostna.....ta se je tudi mene dotaknila.




blanč -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (18.9.2008 21:30:16)

Živa zažgana.


uh, tale pa res.




*Zoja* -> RE: se vas kdaj knjiga zelo dotakne (18.9.2008 21:48:52)

Uf moja res top knjiga (oz. kar knjigica) je še vedno Kraljevina iza tančice...Resnična izpoved Carmen Bin Laden. Vam to pove vse:-(Zakaj me je tako pritegnila? Kaj pa vem, ker je ženska ki je ogromno pretrpela. In ker je zmagala. In ker sem zaradi nje še bolj začela cenit vse kar imam.... Nič punce, priporočam branje, ker te res zasvoji. Lp




Stran: [1]