dskubin -> RE: Južna Primorska (7.1.2009 20:41:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: asso Kako izgleda ta atletika? A je še kaj prostih mest. Dej mi prosim kaj več povej, ker bi tudi Nastio skoraj na atletiko peljela, ker je full takšna za atletiko, tek... Nisi nič zamudila, ker tko majhni ne delajo ne vem kaj, po moje je kar podobno tistemu, kar bojo delali pri vas v vrtcu. V Izoli imajo tudi v vrtcu nekaj podobnega, samo sem ga pač peljala kar v atletski klub. Tko majhni imajo 1x na teden, zdej so v vrtcu v Šalari v eni majhni telovadnici, kjer imajo plezalno steno in polno različnih rekvizitov (vreče, vrvi, kocke, žoge, obroči, stožci, pouštri,...), tko da vedno delajo nekaj drugega. Na začetku malo tečejo, pol se pa skozi različne igre (lovljenje, gnilo jajce, hoja po vrvi, preskoki, hoja po kamnih čez potok...) ne vede učijo osnov atletike, se razgibavajo, se učijo lovit ravnotežje, lovit žogo, delat raznorazne poskoke ipd. Jeseni in spomladi pa so na stadionu in za ogrevanje kar tečejo cel krog (s kakim postankom seveda) [sm=bravo.gif]. No, Dražu je všeč, sicer jaz nisem nikoli tam, da bi prav vedela kaj točno delajo cel čas, vem samo to, kar vidim na začetku ali na koncu - ogromno je stvari, ki bi jih sam lahko doma delal, ampak ti nikoli ne pade na pamet. Tam pri ene 5ih pa se mi zdi priden že 2x na teden. Lahko naslednji teden vprašam, če je še fraj, po moje ja, ker jih ni ne vem kolk. Sta pa tudi vedno po 2, ki jih imata na čez.
|
|
|
|