Kamin Turbo france (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


sonchek -> Kamin Turbo france (10.8.2008 23:06:49)

Hoj, zanima me če ga katera ima in kako ste zadovoljni z njim?
Midva se namreč odločava za nakup in naju res zanima...
Hvala vam

Aja za une k ne vejo, tegale sva si ogledala

[image]http://www.kopt.si/katalog/images/69_2008011157_tmb1.jpg[/image]
http://www.kopt.si/katalog/




bskrle -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 8:34:28)

Mi smo poklicali in pridejo na dom  ter ti vse razložijo.
Midva sva se kasneje odločila za nekaj drugega, ker imamo manjši prostor.




maja1488 -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 9:39:16)

Midva imava Oulo, tisto, za največje prostore. Ogreje super. Kurimo ga vsak dan, pepel pa čistimo 2x v sezoni. Prvo kurilno sezono sva kurila pelete in ga nisva nič pucala do konca sezone, lani z drvi pa ga je bilo treba.

V glavnem super zadovoljna. Splača se ti počakat na sejem, ker imajo vedno popust. Midva sva dobila 15%.




Marogica -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 9:48:49)

Koliko pa sploh stanejo? SE mi zdi zanimiva zadeva...




Jančika_ -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 9:56:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Koliko pa sploh stanejo? SE mi zdi zanimiva zadeva...

To tudi mene zanima. Pa koliko nevarno je, da se dete opeče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Jaz kar vidim našega tamalega rinit točno tja, kamor ne bi smel...




Marogica -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 10:01:10)

Ta mi je zanimiv, viseči kamin. Kaj takšnega pa še res nisem videla..
[image]http://www.kopt.si/katalog/slike/domov2.jpg[/image]




sonchek -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 12:27:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Koliko pa sploh stanejo? SE mi zdi zanimiva zadeva...

ta k sva ga midva gledala stane okrog 3000€ z montažo...

najboljš mi je to...ker se ga čisti (kot je že napisala maja1488) 2x na mesec..pa ker GREJE...inn seveda se lahko otrok opeče, a se na katerega ne more [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Če hočeš da greje prostore, se definitivno segreje tudi sam kamin...če pa ga imaš za lepoto...pa kupiš unga električnega (stimulacija ognja) tm se pa ne more opečt...
Našo bo treba pač navadit, da je tm AJS....




sonchek -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 12:39:32)

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488

Midva imava Oulo, tisto, za največje prostore. Ogreje super. Kurimo ga vsak dan, pepel pa čistimo 2x v sezoni. Prvo kurilno sezono sva kurila pelete in ga nisva nič pucala do konca sezone, lani z drvi pa ga je bilo treba.

V glavnem super zadovoljna. Splača se ti počakat na sejem, ker imajo vedno popust. Midva sva dobila 15%.

no me veseli da imate pozitivne izkušnje, tako se bova lažje odločila zanj...
Sicer nama je sedaj ponudil 7% popust, in ker ga moremo že kr kmalu naročit, da ga bomo imeli pred zimo, verjetno ne bomo mogli čakat na sejem...vseeno hvala za info.




maja1488 -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 12:46:34)

Sonchek, če bi ga bilo treba čistit 2x na mesec, bi našega ven dali. Čistimo ga 2x na sezono. Enkrat decenbra prvič in potem v maju drugič. Ko smo kurli pelete pa samo po končani sezoni. Vmes nič.

Jančika, mene je bilo tudi ful strah glede tega, da bi se tamala opekla in nisem verjela temu prodajalcu, ko je rekel, da njegovi mulci niti blizu ne gredo ko je zakurjen. Sem si jaz mislila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Itak bo rekel vse, sam da ga proda.
In res, mala niti zraven ne pride. Oddaja tolko toplote, da te odbija. Naša v dveh letih še ni prišla blizu. Zdaj poleti stavi punčke noter spat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Joj tale cena...če se ne motim blizu 700 tisočakov z montažo in prevozom je bila polna cena. Pa popust na to ceno. Je pa fanj, ker je ful lahek in ga lahko daš na parket ali laminat.

[image]http://www.kopt.si/katalog/images/65_2007031044_tmb1.jpg[/image] Mi imamo tega.




sonchek -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 13:39:42)

Tale je bil tudi meni všeč..ampak še malo bolj mi je Lila oz. Luta (sta si dost podobna) in seveda viseči...

Je es da je malo dražji, ampak če za ta denar dobiš to kar ponujajo...pa res ni drag...

maja..kok velik prostor pa imate (kok m2), do kok stopinj pridete  pozimi in kok KW je?
hvala




sonchek -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 13:42:15)

Mi je pa tudi tomca napisala zs...in so tud fajn zadovoljni z njim..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
imajo pa glih tega k je Marogica ga gor dala..samo da je stenski in se nič ne vidi cevi oz. dimnika...mi je tud fulll hud...




maja1488 -> RE: Kamin Turbo france (11.8.2008 13:54:48)

Imamo mislim da tistega 21kW. Več se mi zdi da ne obstaja. Imamo ga v dnevni in kuhinji (en prostor). Ogreva malo več kot 100 kvadratov. Imamo pa okrog 21 stopinj. Za tisti čas, ko nas ni pa enega glamoxa vklopimo, da dogreva. Moj zjutraj fanj naloži in je ob 15-ih še žerjavica, pol pa jaz naložim in grejemo dalje. Radiator imamo vklopljen v primeru, če pade pod 19 stopinj, drugače se ne vklopi.




sonchek -> RE: Kamin Turbo france (12.8.2008 10:00:08)

Še tole me zanima?

Koliko drv porabte za en dan kurjenja (prbližn)?Če se šipa ful umaže?po dveh letih ali je še zmeraj isti ali so se pokazale kašne napake na njemu reciimo(rja ,kadi v prostor,je opešal material predvsem v notrajnosti kamina)?




maja1488 -> RE: Kamin Turbo france (12.8.2008 10:39:36)

Ojoj, zdaj pa si me. Porabimo 1-2 košari. V eno košaro nabašem .....hm, kaj pa vem.... 10 srednje velikih drv. Kolko kil je to nimam pojma, mogoče pa ti pomaga podatek, da sem tako košaro iz kleti v prvi štuk nosila sama še ko sem bla noseča (seveda tako, da me moj ni videl) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Šipa se medtem ko kuriš sama čisti, ker saje zgorijo, padejo dol, pol se nove nabirajo in se spet posušijo in padejo dol... Ko pa nehaš kurit (mi končamo v maju) pa jo očistiš s čistilom (jaz je letos nisem, ker se mi ne da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Jaz v hoferju kupim take gobice za žar in kamine in gre super dol.

Po dveh letih nismo nič opazili, da bi blo kaj narobe. Mal se pozna v kotu nad njim, je malo bolj črno ampak to je itak povsod, ker se malo pokadi ven ko odpiraš vrata.




gapaga -> RE: Kamin Turbo france (26.11.2008 9:56:48)

Pozdravljeni!

Tudi sam sem nabavil peč od France Turbo in sicer model Oza. Do tukaj vse lepo in prav. Peč resnično greje ok. Ampak imam en problem. Namreč uporabljam suha bukova drva pa se mi steklo vseeno popolnoma umaže že po 2 do 3 urah gorenja in to do takšne mere da moram odpret vrata da sploh vidim ogenj oz. koliko drv je še v peči. Kako je pri vas s tem? Imate podobne težave? Kaj delam narobe?




lotoska -> RE: Kamin Turbo france (26.11.2008 10:55:05)

Če se ti šipa umaže, potem naloži drva tako, da bo ogenj  bližje šipi in bo požgal saje dol. Jaz sem samo enkrat čistila šipo (potem ko smo prvič zakurili), zdaj se pa na omenjeni način sama čisti.




maja1488 -> RE: Kamin Turbo france (26.11.2008 14:25:43)

Če se ti šipa umaže, potem naloži drva tako, da bo ogenj bližje šipi in bo požgal saje dol. Jaz sem samo enkrat čistila šipo (potem ko smo prvič zakurili), zdaj se pa na omenjeni način sama čisti.


tako ja, ko boš v kaminu naredil velik ogenj, bo ta požgal saje. Jaz ga ob koncu sezone spucam z enimi mrežicami, ki jih kupim v hoferju prav za ta namen. Zmočim, pobrišem in sperem. Čisto!
Drugače pa je tudi mene an začetku motilo, da je šipa črna, zdaj pa tega sploh ne vidim več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sam da greje. Romantike itak ne zganjamo več odkar so otroci.




HuAnita -> RE: Kamin Turbo france (5.12.2008 17:07:34)

Mi ga dobimo od te firme prihodnji teden, pa ti bom lahko iz 1. roke povedala, kako greje - upam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sonchek -> RE: Kamin Turbo france (5.1.2009 18:56:34)

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Mi ga dobimo od te firme prihodnji teden, pa ti bom lahko iz 1. roke povedala, kako greje - upam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

HuAnita....kako ste zadovoljni...

No tudi mi ga imamo...ja že kr nekaj časa...sam tale šipa mi pa res živce para...sej je res da če fejst zakuriš, grejo saje dol..sam pol imamo 30 stopinj v stanovanju...drugače je pa skoz lepo črna šipa..in to mi tukaj res ni všeč...mogoče da če bi se še enkrat odločala, bi še enkrat dobro premislila...

Res je pa da greje...ampak res GREJE...sicer je pa to najbolj važn...ja luštno je pa še mal ognčka vidt...mah...sej bo....




maja1488 -> RE: Kamin Turbo france (9.1.2009 10:31:15)

Na vsakem kaminu, ki ima šipo, se ti bodo nabirale saje. Nimaš kej, se boš mogla sprijaznit. Zadevo bi rešila edino tako, da bi imela odprto kurišče, sam pol ti pa lahko ven dimi...




stančka -> RE: Kamin Turbo france (20.1.2009 14:15:40)

Pozdravljeni!

Tudi sama imam kamin od France turbo in sicer model Lila (oblika solze). Peč je odlična in od kar jo imamo kurimo samo še to, centralno praktično skoraj nič več ne uporabljamo.
Če vas moti umazana šipa je pa tako: kupite si peč France turbo, ki je globja (gledano od stene). Ta, ki jo imam sama je namrač ožja in se šipa precej maže. Pri širših modelih pa tega problema ni, ker sem videla že veliko teh peči pri kolegih.





živa eva -> RE: Kamin Turbo france (23.1.2009 21:41:07)

Pozdravljene!
Tud mene zanima tale kamin v obliki solzice, pa mava en problem. V hiši mava precej blizu kamina panoramsko okno, na drugi strani pa TV. A je možno, da bi blo to kej narobe, ker so pač precej močni tile kamini, mislim, da bi blo prevroče za steklo al pa TV?
Hvala!




Eli1409 -> RE: Kamin Turbo france (18.11.2011 19:25:25)

O kakem sejmu (kdaj&kje) to govorite punce??

lp




mpritr1 -> RE: Kamin Turbo france (9.4.2020 11:47:24)

S kaminom se res lepo ogreva stanovanje ali hišo. Je pa treba biti pazljiv pri izbiri vrste kamina in ponudnikom. Cene se gibljejo od 110 - 10000 €. https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/kamini-in-peci/kamini-cena-trendi-ideje-in-preverjeni-ponudniki-za-kamine-peci/

V tem prispevku so nanizane vse vrste, povprečne cene, prednosti, slabosti, preverjeni ponudniki za kamine in peči ter odgovori na najpogostejša vprašanja glede kamina...




Stran: [1]