Ločitev - stiki (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


Zofy -> Ločitev - stiki (11.8.2008 10:07:28)

Najbrž je tle tudi kaka mlada mamica, ki je šla s partnerjem narazen, ko je bil otrok še zelo majhen oz. dojenček.

Kako potekajo ponavadi stiki, če je otrok še dojen? Sam ne more bit z atijem. Ali pa so pač 3 urni obiski 2x na teden in dobi  ati načrpano mleko? Je to premalo? Vikendi v času dojenja še ne pridejo v poštev... Kako ste to uredile tiste, ki še dojite?

Kaj pa stiki s taščo/babico? A ona obiskuje vnuka v času, ko ga ima ati ali ji pripadajo posebni obiski? Kako pa se to ponavadi uredi?

ŠE zadnje vprašanje: kako pa potem, ko otrok ni več dojen? Verjetno so obiski stvar dogovora, vendar me zanima kako se ponavadi uredi - koliko povprečen ločen očka obiskuje otroka? Vsak 2. vikend in tisti teden, ko ni vikenda, 2x po 3 ure? Me zanima kaj je spremenljivo...

Pa hvala vnaprej za odgovore! Še nisem ločena, vendar čedalje pogosteje razmišljam o ločitvi. Čeprav se mi zdi sebično, da bi seločila ker mi partner ne ugaja več. Se mi zdi, da sem sebična, če bom ločila družino zato, ker jaz v zakonu nisem več zadovoljna...ne vem...






Rožica I -> RE: Ločitev - stiki (11.8.2008 10:13:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy
Se mi zdi, da sem sebična, če bom ločila družino zato, ker jaz v zakonu nisem več zadovoljna...ne vem...

-----------------------
Jasno, da si sebična, ampak zdravo sebična [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! In namen zakona je, da sta zakonca srečna in zadovoljna in se imata rada.
Glede obiskov pa, vsak bivši par si jih lahko po svoje razporedi. Ti bodo ostale kaj več povedale o tem. 




Zofy -> RE: Ločitev - stiki (11.8.2008 10:15:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Jasno, da si sebična, ampak zdravo sebična [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ! In namen zakona je, da sta zakonca srečna in zadovoljna in se imata rada.



Hvala Rožica I za vzpodbudne besede! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Spark -> RE: Ločitev - stiki (11.8.2008 10:31:34)

Glej če se bosta s partnerjem na nek normalen način razšla, se lahko dogovorita, da pride večkrat za kakšno urico na obisk ali greste skupaj na sprehod, igrišče. V tem času  se on ukvarja z otročkom in se ga otrok privaja, ti pa lahko kaj postoriš po stanovanju ali pa celo skočiš po kaj v trgovino. Mislim, da če bo otrok videl očeta enkrat na teden, ali pa dvakrat na teden, ne bo hotel biti z njim, in bo to za otročka zelo stresno. Ker mahni otročki pozabijo ljudi, pa čeprav je to njihov oče, in mislim da je potem zelo težko poslati tako malega za nekaj uric ali pa za cel dan z očetom, samo zaradi tega, ker morata preživeti nekaj časa skupaj. 




ronja -> RE: Ločitev - stiki (11.8.2008 12:06:49)

Nisem ločena, ampak glede na to, da se s partnerjem ne sovražita, je smiselno, da ga vidi čim večkrat. Ker še dojiš, so to pač krajša obdobja, ali pa ga pripelje vmes na dojenje in potem vzame dalje. Če pije tudi iz stekleničke, si lahko načrpaš mleko.

Navadno so stiki pri starših, ki so v ok odnosih 3x na teden + vsak drugi vikend (to pride v poštev kasneje, ko ne bo več dojen ali pa tudi že zdaj, če tebi ni grozno preživljat vikenda z njim), se mi zdi, nimam pa dosti izkušenj s tem (v moji generaciji se še ne ločujejo toliko).

Vsekakor je boljše se ločit predno pridejo zamere tako daleč, da se tudi okoli otrok težko sporazumeš (in to je dostikrat kar hitro). Ne vem, kakšne probleme imata in kaj o njih misli tvoj dragi, je pa mogoče vredno ga seznanit s tvojimi pomisleki in dvomi in tudi z možnostjo odhoda. Včasih se takrat moški zganejo in naredijo veliko več, kot bi od njih pričakovale... Probaj, saj te nič ne stane, navsezadnje je tudi fer, da ve, da premišljuješ o ločitvi in fer, da ve, zakaj...




ronja -> RE: Ločitev - stiki (11.8.2008 12:08:25)

Aja, babica pravnoformalno nima nobenih pravic do vnuka, vendar če ga ima rada, je mogoče fer, da ga ima kdaj tudi sama, sploh če jo ima tudi vnuk rad... Mogoče bo kdaj pa kdaj tudi tebi prav prišlo varstvo, sploh če ji lahko zaupaš.




Rožica I -> RE: Ločitev - stiki (11.8.2008 12:44:43)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

...je mogoče fer, da ga ima kdaj tudi sama, sploh če jo ima tudi vnuk rad... Mogoče bo kdaj pa kdaj tudi tebi prav prišlo varstvo, sploh če ji lahko zaupaš.

----------------------
Po moje si to dolžna predvsem svojemu sinu (seveda, če ga ima babica rada in mu hote ali nehote ne povzroča kakšne škode), ne glede na koristi, ki bi jih lahko imela od tega.
Jaz sem moji babici večinoma videvala 1x letno po teden dni, dedka sta umrla že pred mojim rojstvom- moj sin pa je v stiku s svojimi starimi starši večkrat tedensko in ko gledam, kako se imajo radi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]...
Kaj takšnega preprečiti, bi bilo naravnost greh!




kklara -> RE: Ločitev - stiki (11.8.2008 14:15:15)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Aja, babica pravnoformalno nima nobenih pravic do vnuka, vendar če ga ima rada, je mogoče fer, da ga ima kdaj tudi sama, sploh če jo ima tudi vnuk rad... Mogoče bo kdaj pa kdaj tudi tebi prav prišlo varstvo, sploh če ji lahko zaupaš.


Tukaj bi samo dodala, da babica pravnoformalno IMA pravice do vnuka.
Mi je zelo dobro znana zgodba. Znankina bivša tašča je preko sodišča dosegla, da lahko 1x na teden po 2uri vidi svojega vnuka. Malo smšeno glede na to, da ga oče sploh noče videt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ampak stari starši ga pa lahko.




ronja -> RE: Ločitev - stiki (11.8.2008 14:25:38)

Aja, tega pa nisem vedela: meni so razlagali, da po zakonu stari starši nimajo nekih pravic do vnuka - možno, pa da je drugače - o pravu nimam pojma... No, jaz bi jim stike dovolila, ker vem, da jo imajo radi in ji nihče ne bi nič hudega naredil. Ne bi je pa 4x na teden tja dajala.

Hehe, ja tole je res tragikomično - oče noče videt sina, babi pa... Ampak verjetno boljše to kot pa nič... Sicer je čudno, da se je šla babi pravdat in se ni enostavno zmenila s sinom, da naj ji vnuka dostavi takrat, ko naj bi mel on stike z njim (glede na to, da sinu ni do njegovega sina).




bambi.t -> RE: Ločitev - stiki (12.8.2008 21:08:57)

Bom kar tukaj dodala svoje vprašanje. Kaj pa če ne dojiš? Lahko narediš škodo nekaj mesečnemu dojenčku, če ga daš prespati k očetu? Je, katera to počela in kakšne so bile reakcije otrok?




ronja -> RE: Ločitev - stiki (13.8.2008 9:28:52)

Če je očka odgovoren in dober očka, po moje otroku ne moreš naredit škode, če kdaj prespi pri njem, celo če bi bilo to redno, po moje ne bi bilo nič narobe, če je seveda očka zanesljiv, da ga bo pocartal, če se ponoči zbudi in začne jokat.




Stran: [1]