udarjanje po hrani (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


Freycha -> udarjanje po hrani (2.9.2008 21:16:10)

naša 14. mesečnica se je odločila, da je dovolj stara, da je sama. Super, zelo podpiram odločitev, če se ne bi zalomilo pri dejanskem hranjenju. Vsakič, ko ji dam žlico v roke, začne tolči po hrani, po njej brazdati, jo metati na vse konce in kraje, redko kaj pa dejansko zavije v njena usta. Tudi, če ji uspe z žlico kaj "ujeti", na poti do ust vse izgubi zato, ker maha z njo ko zmešana.

Pa me zanima, če je to nekako "normalno" in kako se tega rešiti? Včasih je še šlo, da sem njej dala eno žličko, s katero je mahala, z drugo sem jo pa hranila. Zadnje čase pa noče niti ust odpreti, če ji sama dajem z žličko hrano v usta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako se rešiti tega mahanja po luftu in udarjanja po hrani?




K_a_t_i -> RE: udarjanje po hrani (2.9.2008 21:27:15)

Opremi se s slinčki, papirnatimi brisačami in mokro krpo za brisanje tal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Punca se mora naučit jesti. Za "fini" trening ji pa daj v lonček vodo in naj nosi v usta (ne bo flekov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]). Naš pri 18m že kar lepo je, če ga kaj piči pa še vedno leti naokrog. Po hrani začne pacati, ko ni več lačen in to je znak, da gre od mize.




Naja30 -> RE: udarjanje po hrani (2.9.2008 21:32:42)

Je normalno ja. Da bo res sama pojedla obrok brez pretiranega packanja in tvoje pomoči, ima še kakšne pol leta časa. Moja sama je od cca 18m. S tem, da bi občasno še pomagam.
Imam pa skoz pri roki papirnate brisačke.




bambam -> RE: udarjanje po hrani (3.9.2008 9:51:27)

Po mojem, če otroček paca s hrano in je ne nese več v usta, ni lačen. Itak maš pa po obroku generalko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




baguSka -> RE: udarjanje po hrani (3.9.2008 9:58:07)

IZVIRNO SPOROČILO: bambam

Po mojem, če otroček paca s hrano in je ne nese več v usta, ni lačen. Itak maš pa po obroku generalko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .


Evo, tocno to je moja mami rekla, ko sem jo danes vprasala ob jutranji kavici... Ni lacna!! Je rekla, da v kolikor bo to pocela, da ji ze vnaprej razlozi, da ji bos vzela, ce bo to pocela... da res da je se mala, ampak da vseeno razume kaj ji hoces dopovedat. In da ne smes popustit. Cim prvic to nardi jo opozoris, ce to nardi spet, ji vzames. Ko je naslednji obrok ji ze vnaprej povej naj lepo je, drugac ji bos vzela itd itd... Bo ze pokapirala da mora pojest, ce bo oz ce je lacna. In ne boj se da bo stradala. Ko bo lacna bo jedla. Evo tkole je men moja mami razlozila (btw je tri tkole gor spravla in mal ze ve.. ;) ).

Srecno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mišni -> RE: udarjanje po hrani (3.9.2008 10:01:20)

Po mojem jo bo minilo. Faza pač, ki jo mora dati skozi. Skozi to se ful uči, tudi fiziko, zakon gravitacije in to. Pospeški in še kaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jaz je ne bi kaj preveč kregala. Je pač radovedna punca. Ustvarjalna.




taška30 -> RE: udarjanje po hrani (3.9.2008 10:23:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Po mojem jo bo minilo. Faza pač, ki jo mora dati skozi. Skozi to se ful uči, tudi fiziko, zakon gravitacije in to. Pospeški in še kaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Jaz je ne bi kaj preveč kregala. Je pač radovedna punca. Ustvarjalna.


Evo, Mišni, pri vsem drugem početju bi se jaz strinjala s tabo, ampak pri hrani pa ne morem. Saj verjetno je problem le v moji glavi, ampak enostavno ne prenesem igranja s hrano. Fizično ne prenesem. Lahko je s prsti, lahko se ponesreči popaca kolker hoče, ampak da bi mi pa tolkla in opletala z žlico okoli in metala hrano, tega pa ne morem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tko da jaz sem vsakič(!!!) bila huda, vzela žlico z rok in jo poskušala sama hraniti, itak je dobila napad togote v trip trapu, ko mi je prekipela, sem jo dala na tla in pustila malo na tleh, potem spet v stolček in ji dala žličko v roke....tolk časa, da je ugotovila, da ima žlico lahko v roki, če se trudi lepo jest, drugače pa ne. Pa moram rečt, da je kar hitro obrodilo sadove in zdaj se nobena ne igra s hrano.
Če pa katero kdaj spet prime, pa hitro ostane brez krožnika.
Kruto, ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




janca -> RE: udarjanje po hrani (3.9.2008 21:12:54)

Jo pač ti hrani. Jaz sem svojega hranila do 20. meseca. Pri dveh letih je zelo lepo in brez slinčka. Kar naenkrat je hotel sam jesti, ni mi pustil, da bi mu podajala. Dva dni smo meli mal packarije, pol pa juhuhu je zelo lepo začel sam jest. Jaz ji ne bi pustila. Ti pa kakor pač hočeš.




Freycha -> RE: udarjanje po hrani (3.9.2008 22:28:24)

janca če bi pozorno prebrala, bi videla, da imamo problem s tem, da ne pusti, da bi jo midva hranila.....

je pa bil danes napredek v tem, da je na začetku zelo lepo sama jedla (skoraj ne morem verjeti, da bi bil to že vpliv vrtca), tudi izredno veliko je dobila na žlico, proti koncu je bila samo še zabava in makaroni so leteli po luftu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Doll -> RE: udarjanje po hrani (3.9.2008 22:41:23)

Jaz tega ne dovolim.Ko začne to delati vzamem žličko za kakšne pol minutke in mu dam nazaj,potem lepo je naprej.Če se še odloči čez čas da bo še to delal,mu vzamem krožnik in žličko in konec jedi




Shorty_ -> RE: udarjanje po hrani (5.9.2008 22:43:53)

Povej ji da se to ne počne, naslabše je če se ji smejete, ko želi razmetavat jo opomni in morda vzami krožnik iz dosega, sej hitro pogruntajo da je potrebno lepo jest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
pa dober tek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Sisy -> RE: udarjanje po hrani (7.9.2008 18:05:23)

Jst imam zadnje čase pri Sari iste probleme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] s tem da ravno po hrani ne tolče ampak z roko "pometa" po krožniku in vso hrano nase in po stočku razmeče...z metodo "umikanja krožnika z dosega" že gre ampak bi rada da se navadi lepo jest in da ne razmetava čeprav ima krožnik pred sabo....

Že itak zadnje čase pri hrani štrajka, zdaj pa še razmetava naokoli...za kosilo praktično ne poje nič...ko ji dam žličko v usta večinoma vse kar pljune ven (kark koli ji dam) ostalo pa naokoli razmeče...

Pri zajtrku in malici teh težav ni, to se dogaja samo pri kosilu...

ampak sem od tega že čist[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Sisy -> RE: udarjanje po hrani (7.9.2008 18:06:40)

IZVIRNO SPOROČILO: taška30

ampak enostavno ne prenesem igranja s hrano. Fizično ne prenesem. Lahko je s prsti, lahko se ponesreči popaca kolker hoče, ampak da bi mi pa tolkla in opletala z žlico okoli in metala hrano, tega pa ne morem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


jst sem ista[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]