miklarom -> RE: Ambulanta MB (26.3.2009 15:43:10)
|
Jaz imam nekaj vprašanj. Upam, da mi boste znale pomagat. Maja sem znova naročena na prvi pregled/posvet po porodu pri dr.Vlaisavljeviču. Prvič sem bila pred dvemi leti, takrat potem nisem šla v postopek IVF, ker sem spontano zanosila. Zdaj pa spet težave in spet negre. Zanima pa me, kak dolgo kaj čakate od prvega posveta/pregleda do prvega postopka? Pa še ena stvar. Mož je imel že pred leti slab spermiogram, zdaj niso nič rekli, da bi naj spet šel in da rabi napotnico, da naj samo vse izvide prineseva zraven in da se bomo pogovorili kako in kaj. Mene pa vseeno zanima, kako je kaj z moževo spermo, če se je poslabšala, ali ostala vsaj približno ista. Kaj lahko gre samoplačniško na spermiogram? Ali preko napotnice, tak da sama poličem in ga naročim? Kak je potem z izvidi? Jih dobima midva? od prvega posveta pa do postopka za IVF so čakalne dobe 8. mesecev, lahko dobiš tudi prej odvisno koliko je na seznamu, jaz sem čakala 6. mesecev da sem dobila pošto in sedaj sem v postopku, in sem že začela z špikami,tako da nekje konec aprila bom imela vse gotovo in potem čakanje na test. ja vidva kar nesita vse izvide zraven pa tvoj tako in tako rabi napotnico, ker imata pogovor skupaj z zdravnikom in tudi za v postopek potem še potrebuje napotnico. najbolje da počakata kaj vama bo zdravnik rekel in potem gre na spermiogram če mu bodo rekli, saj to gre vse hitro skozi ne bo dolgo čakal. vse izvide dobi zdravnik in potem ko imata zopet pri njemu kontrolo vama bo vse povedal kako je z izvidi in tudi vse za naprej. nič se bati so vsi zdravniki zelo prijazni in ti vse povedo nič ne skrivajo, pa tudi če vaju kaj zanima ga lahko brezskrbi vprašata in vama bo vse povedal.
|
|
|
|