tecnobica -> RE: klomifenke 2008 II.del (11.12.2008 13:33:10)
|
Matejčika, jaz sem jedla klomifen eno zjutraj, eno zvečer. Tako mi je rekel ginekolog. Skuštrana suzi meni je montignac že prešel v kri, čeprav me še prime, da bi jedla sladoled pa kak kos peciva bi z veseljem požrla. No, sladoled si včasih tudi privoščim. Drugače pa je dobro jesti za zajtrk OH, dvakrat tedensko lahko tudi beljakovine, za kosilo pa bolj beljakovine kot OH, ni pa to sploh važno. OH za večerjo Monitgnac odsvetuje, sploh kruh. Za OH zajtrk jaz jem polnozrnati kruh namazan z marmelado brez sladkorja, ker pa se tega hitro naveličaš, si ga včasih namažem tudi z lahko kislo smetano, ali z lahko skuto. V to si lahko vmešaš kakšne začimbe, zelišča itd. Vsake toliko pa jem pečena jajca zjutraj ali pa hrenovke. Lahko si spečeš tudi polnozrnate palačinke. Narejene so samo iz radenske, PZ moke, soli in malo pecilnega ali sode. Se pa pečejo ful dlje časa. Kruh spečem brez mesenja. Dam pa 6 skodelic/lončkov (teh velikih za čaj, kapučin) PZ moke, dva suha kvasa, kakšna pest semen (lan, sezam, sončnice...), čajnoo žličko soli, in 3 lončke vode. To samo zmešam, pustim vzhajat, nato preložim v protvanj s peki papirjem. Spet dam vzhajat, nato pa pečem na precej vroči pečici 40 minut pokrito, nato še 20 minut odkrito. Pokrijem pa z alufolijo. Pred zajtrk seveda sodi sadje (mandarine, pomaranče - lahko tudi sok stisneš, jabolko, kivi itd. samo banane ne). Pa dobro je po sadju ne jest vsaj 15 minut. Za kosilo ponavadi jem kakšno meso, hrenovke, od OH pa kuhano ajdo, PZ kuskus, PZ špagete. Vse to se da naredit z zelenjavo ful dobro. Zraven obvezno eno skledo solate. Za večerjo jem nekaj lahkega. Ponavadi solato, pa kak košček salame, čeprav ni dovoljena, ker ima veliko soli in maščob. al pa kak košček sira recimo. Včasih jem tudi PZ muslije z mlekom. Kavi sem se odpovedala, pijem veliko čaja, tudi zelenega. Vse to brez sladkorja. Če si recimo bolj sladek tip pa si lahko vse sladkaš s fruktozo. Joj, sem naložila. Če te kaj več zanima, pa pridi pogledat sem
|
|
|
|